30.3.20

Βουλευτές ΣυΡιζΑ: «Ο κ. Κασαπίδης σπέρνει τον πανικό»

Με έκπληξη ακούσαμε τον περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη να προτρέπει τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας «Τώρα φροντίστε να βάλετε ένα κήπο, πέντε κότες, να υπάρχει μια αυτάρκεια» γιατί όπως τονίζει «Μετά το καλοκαίρι αν δεν προλάβουμε την καλλιεργητική περίοδο, θα έχουμε έλλειψη τροφίμων το χειμώνα, πιθανόν να πεινάσουμε κιόλας».
Επειδή το θέμα είναι σοβαρό τον καλούμε να μας ενημερώσει αν έχει σχετικά στοιχεία από την κυβέρνηση -η οποία μιλάει για επάρκεια αγαθών- και να τα δημοσιοποιήσει. Τέτοιου είδους δηλώσεις στέλνουν λάθος μηνύματα και πανικοβάλλουν την κοινωνία.

ΥΓ: Και επειδή έχει χαθεί κάθε σοβαρότητα παρακαλούμε τον κ. περιφερειάρχη για μία διευκρίνηση. Οι κότες να είναι αυγοπαραγωγής ή κρεοπαραγωγής;


Καλλιόπη Βέττα, Θεοπίστη Πέρκα, Ολυμπία Τελιγιορίδου
βουλευτές ΣυΡιζΑ Δυτικής Μακεδονίας

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος31/3/20

    Ευτυχώς είναι ο Κασαπιδης και μας ανοίγει τα μάτια Βουλευτές της Νοτιοδυτικής Μακεδονίας. Εμείς κότες θα πάρουμε, εσείς πάρτε χρυσόψαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ31/3/20

    Συμφωνώ απόλυτα με τη θέση του κ. Περιφερειάρχη και από χρόνια ζήλευα αυτούς που είχαν το δικό τους λαχανόκηπο. Φέτος τους μιμήθηκα και εγώ. Αφαίρεσα μερικά δένδρα στην αυλή, ξήλωσα το υδροβόρο γκαζόν και είμαι έτοιμος να φυτέψω τα πρώτα ανοιξιάτικα λαχανικά. Ανεξάρτητα αν θα υπάρξει έλλειψη τροφίμων, η παραγωγή μερικών λαχανικών στο σπίτι, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές, ήταν πάντα επιθυμητή. Λυπάμαι που άνθρωποι "αριστερής ιδεολογίας" περιφρονούν την αυτάρκεια. Η ενασχόληση με τον κήπο είναι μια πολύ δημιουργική απασχόληση σε αυτές τις ατέλειωτες ώρες του εγκλεισμού μας και παράλληλα προσφέρει σωματική άσκηση και προϊόντα αξεπέραστης ποιότητας.
    Γεώργιος Α. Δαουτόπουλος, σ. Καθηγητής Γεωπονίας ΑΠΘ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ