4.9.20

Δελτίο τύπου της παράταξης "Ενέργεια για τον Δήμο Καστοριάς"




Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συνδημότες μας,

Στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης σας για τα θέματα του Δήμου που συζητούνται κατά τα δημοτικά συμβούλια και όχι μόνο, και μας αφορούν όλους, δημοσιεύουμε το παρόν Δελτίο Τύπου, θέλοντας να διασφαλίσουμε την διαφάνεια.

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο Λατομείο Καστοριάς που ανήκει στην Δημοτική εταιρεία Μακεδνός Α.Ε, εκφράζοντας τις ανησυχίες μας για την μέχρι τώρα διαχείριση του, αλλά και το μέλλον του αφού υπάρχει απόλυτη σιωπή από την πλευρά του Δημάρχου o οποίος αποφεύγει να απαντήσει στις τόσες οχλήσεις μας σχετικά με το πότε και πώς θα λειτουργήσει στο μέλλον.

Σύμφωνα με τοποθετήσεις του Προέδρου κου. Πέλκα, το Λατομείο όλο αυτό το διάστημα που είναι κλειστό λόγω έλλειψης Περιβαλλοντικής Άδειας (σχεδόν ένα έτος), έχει τεράστια ζήτηση σε πρώτες ύλες από εργολάβους που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την περιφέρεια και έχουν αναλάβει έργα από Δήμους ( και όχι μόνο) αξίας εκατομμυρίων. Η επαναλειτουργία του Λατομείου, θα είναι για τον Δήμο μας πολύ σημαντική διότι πέρα από τα έσοδα που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη, θα χρειαστεί πολύ σύντομα το πιστοποιημένο χαλίκι που παράγει για το μεγάλο έργο αλλαγής δικτύου ύδρευσης της πόλης, μειώνοντας κατά πολύ το κόστος προμήθειας του.

Στις 03/07/2020, έπειτα από δημοσίευση της Δημοτικής Αρχής «ώρα για δουλειά», με σχετικό Δελτίο Τύπου στα μέσα, αναφέρουν προς απάντηση μας πως η βεβαίωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος (κατά την οποία ο φάκελος που κατατέθηκε στο Υπουργείο από την Μακεδνός είναι πλήρης και σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου με αυτήν θα ξεκινήσει να λειτουργεί το Λατομείο μέχρι να εκδοθεί η άδεια), είναι ήδη στα χέρια τους. Την ίδια μέρα καταθέσαμε εγγράφως αίτηση να μας προσκομίσουν αντίγραφο αυτής. 

Η απάντηση έπειτα από δύο μήνες αναφέρει ότι ο φάκελος είναι πλήρης, βεβαίωση όμως πουθενά. Σε ερώτηση εντός του ΔΣ προς τον κ. Πέλκα για την κατοχή της, ο ίδιος απάντησε πως δεν υπάρχει. Με άλλα λόγια κυρίες και κύριοι, η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος δεν διστάζουν να ψεύδονται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και κατόπιν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ενώπιον όλων των πολιτών για τόσο σοβαρά θέματα με σκοπό την παραπληροφόρηση. Άραγε ποια είναι τα σχέδια τους για το Λατομείο Καστοριάς; Γιατί δεν μας ενημερώνουν; Πότε τελικά θα λειτουργήσει και πώς; Πόσα είναι τα χρήματα που χάνει ο Δήμος από αυτήν την καθυστέρηση; Πότε θα έχουν στα χέρια τους την βεβαίωση και για ποιόν λόγο ψεύδονται;

Δεν θα σταματήσουμε να ζητούμε απαντήσεις και εξηγήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα, άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός και ο λόγος ύπαρξης της αντιπολίτευσης και θα κάνουμε τα πάντα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας να διασφαλίσουμε την διαφάνεια και την σωστή διαχείριση της Δημοτικής περιουσίας. Επίσης είναι καθήκον μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε αδιάκοπτα, αφού έπειτα από έναν ολόκληρο χρόνο η Δημοτική Αρχή δεν φρόντισε να δημοσιοποιεί τα Δημοτικά Συμβούλια online όπως γίνεται στους άλλους Δήμους, αν και το έχουμε ζητήσει αμέτρητες φορές. Γιατί άραγε;

Με τιμή και ανιδιοτέλεια,

Η επικεφαλής της παράταξης
"Ενέργεια για τον Δήμο Καστοριάς"
Σπύρου Κατερίνα


* * *

Μακεδνός αε.
Δημοτική ανώνυμη εταιρεία παραγωγής αδρανών υλικών 
και αξιοποίησης της περιουσίας του Δήμου Καστοριάς | ΑΠ 103 / 3.9.2020

Προς την κ. Αικατερίνη Σπύρου

Σε απάντηση της από 03/07/2020 αίτησή σας που υποβάλατε προς τον Δήμαρχο Καστοριάς, σχετικά με την έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών όρων με (αρ. πρωτ. 10269/551/30-01-2020) που κατέθεσε η "Μακεδνός  α.ε." προς το Υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ως νόμιμος εκπρόσωπος της Εταιρείας σας ενημερώνω ότι : ολοκληρώθηκε ο έλεγχος τυπικής πληρότητας της υποβληθείσας ΜΠΕ (αρ. πρωτ. ΔΙΠΑ 76944/4981/13-08-2020 με ΠΕΤ 20012447010) από το Υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαι στην διάθεσή σας.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Σωκράτης Πέλκας

Σχετικά:

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/9/20

    Μπείτε στο FB να δείτε διάλογο Σπύρου-Μηταλίδης. Και like ο Δήμαρχος. Δημοτικά Συμβούλια Νέας Εποχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/9/20

      Κι οι δυο, απαράδεκτοι!
      Ο απόλυτος εξευτελισμός του Δημοτικού Συμβουλίου, σε δημόσιo "ξεκατίνιασμα" σε κοινωνικό (διάβαζε κουτσουμπολίστικο) δίκτυο.
      Κι έρχεται η πολιτική "απάντηση" του Δημάρχου, (όχι του Κωτούλα), με ένα LIKE υπέρ του, μήνας βγαίνει μήνας μπαίνει Προέδρου, που δε δέχεται μύγα στο σπαθί του.
      Βρε παιδιά, πάτε καλύτερα στην Αννίτα Πάνια, να σας χαρεί το πανελλήνιο!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος4/9/20

      Big Brother νέας εποχής κατάντησαν την Καστοριά. Πανελλήνιος εξευτελισμός

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος4/9/20

    Μόνο η Οδός ανεβάζει δελτία τύπου της αντιπολίτευσης. Οι υπόλοιποι ανεβάζουν ευχαριστίες, αγκαλίτσες, φιλάκια και σάλια προς τη συμπολιτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/9/20

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/9/20

    Ο κορονοιος φταίει για τη μετάλλαξη του προέδρου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/9/20

      H εξουσία... Σε 3 χρόνια που θα μαζεύει ψήφους θα ξαναμεταλλαχθει...

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος5/9/20

    Έρμη πανέρμη Καστοριά, τι σου μελε να πάθεις, πότε θα μάθεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ