24.1.21

ΟΔΟΣ: Πριν το καλοκαίρι


ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 18.6.2020 | 1035


Με την εμφατική απάντηση «λυπάμαι-λυπάμαι-λυπάμαι» και την αποκάλυψη ότι ήδη έχει γνωστοποιήσει τις απόψεις του σε υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια, ο μητροπολίτης Καστοριάς σε μια από τις παρουσιάσεις που παραχωρεί σε τοπικό επίπεδο, στο ραδιόφωνο, κατέστησε γνωστό ότι αυτή την χρονιά, η Τεσσαρακοστή, η Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα με την καραντίνα τους αποκλεισμούς και τα συναφή σκληρά μέτρα, αποδείχθηκαν τα χειρότερα για τον ίδιο. 

Προφανώς ένας λόγος είναι διότι οι πιστοί δεν μπορούσαν να συμμετέχουν. Όπως και άφησε να εννοηθεί ότι έχει καταγεγραμμένες παρατηρήσεις και παράπονα για την μεταχείριση της Καστοριάς ή της Εκκλησίας εκ μέρους της πολιτείας, δηλαδή της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Επιφυλάχθηκε μάλιστα όπως φάνηκε να «μιλήσει» για πρόσωπα και καταστάσεις μόλις διακοπούν τα έκτακτα μέτρα, προφανώς έχοντας να κάνει αποκαλύψεις, που απλά δεν μπορούσαν να γίνουν για κάποιο λόγο σε ακατάλληλο χρόνο.

Εντελώς συμπτωματικά πάλι, σε αντίστοιχο κλίμα και πνεύμα κινήθηκαν και δηλώσεις του δημάρχου Καστοριάς κ. Ιωάννη Κορεντσίδη, σε μια από τις άπειρες φορές που ομιλεί στα ΜΜΕ.

Ο οποίος επίσης κατέστησε γνωστό ότι και ο ίδιος, θα μιλήσει —έχοντας προφανώς να κάνει αποκαλύψεις και εκμυστηρεύσεις παραπόνων— αμέσως μετά τις ανακλήσεις των περιοριστικών όρων.

Και ο ίδιος επίσης άφησε να πλανάται η εντύπωση ότι υπάρχουν εκ μέρους του συγκεκριμένες αιτιάσεις απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Προφανώς (;) τα δικά του δεν ταυτίζονται (αν και επικοινωνούν καθημερινά) [σχετικά "εδώ"] με τα παράπονα του μητροπολίτη Καστοριάς, που του προκάλεσαν την λύπη του, ο οποίος μάλιστα λίγο πριν τις καθολικές απαγορεύσεις, κάπου στον Μάρτιο, δεν είχε την παραμικρή επιφύλαξη στο να εγγυηθεί —πάλι σε ραδιοφωνική παρέμβασή του, απαντώντας σε επίκαιρα... αμείλικτα ερωτήματα, με την νηφαλιότητα της δογματικής καθαρότητας (όπως σε ένα βαθμό είναι όμως απολύτως φυσικό και αναμενόμενο για ένα επίσκοπο), την ασφάλεια του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, επικαλούμενος και πολύ πρόσφατη εμπειρία του στην... Μεσοποταμία* (που πάντως κατά τραγική ειρωνεία και σύμπτωση δεν βγήκε αλώβητη).

Συνεπώς αν δεν ήλθε η ώρα, μάλλον πλησιάζει, που επιτέλους οι προκαθήμενοι εκπρόσωποι υψηλών θεσμών, της Επισκοπής και της Αυτοδιοίκησης στην Καστοριά, θα ερωτηθούν αμείλικτα εκ νέου από τους φορείς της τοπικής ενημέρωσης των προτιμήσεων και της εμπιστοσύνης τους. Και θα μιλήσουν ανοικτά, όπως υποσχέθηκαν για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης. 

Εν αναμονή λοιπόν των αποκαλύψεων, καλό είναι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. 

 
(*) «Σήμερα εγώ λειτούργησα στην Μεσοποταμία, κοινώνησα εκατοντάδες, υπάρχει πουθενά κάποιο γεγονός; Δεν σημειώθηκε ποτέ-ποτέ μέχρι σήμερα» 6.3.2020.

 

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 18 Ιουνίου 2020, αρ φύλλου 1035.


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/1/21

    Ο άλλος ρε παιδιά πως και πως περιμένει το καλοκαίρι, να πάει για ψαροντουφεκο... με την Ειρήνη στο βυθό της θάλασσας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/1/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος24/1/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/1/21

    Στην κουλουμπιτσα και πολύ τους είναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ