26.11.22

Είπαν:



Δεν γίνεται να έχουμε τρία νοσοκομεία μέσα σε ακτίνα 20-30 χιλιομέτρων γιατί όλοι ήθελαν νοσοκομεία στην πόλη τους και να περιμένουμε να έχουμε τρία καλά νοσοκομεία, δεν γίνεται αυτό. Εμείς με το που θα τελειώσει η πανδημία θα ζητήσω από μία ανεξάρτητη επιτροπή ειδικών να μας κάνει μία συνολική και ειλικρινή αποτίμηση τι πήγε καλά και τι δεν πήγε.
Κυριάκος Μητσοτάκης  
πρωθυπουργός Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 14 Απριλίου 2022, αρ. φύλλου 1120.

Σχετικά: 

* * *


4.4.2022 δήμαρχος Κοζάνης: 
«Το νέο νοσοκομείο στον κόμβο της Εγνατίας οδού είναι απαίτηση όλων μας και η διεκδίκησή του τέθηκε δημόσια, ενώπιον του πρωθυπουργού της χώρας»

Η δημοσιοποίηση της μελέτης που ανατέθηκε από τον Δήμο Κοζάνης για την τεκμηρίωση της αναγκαιότητας κατασκευής του νέου νοσοκομείου πυροδότησε τη συζήτηση για τον υγειονομικό χάρτη στην περιφέρειά μας. 
Στον απόηχο των συζητήσεων και του δημόσιου λόγου, αποδείχτηκε πως ακόμη και οι διαφωνούντες δεν είναι ικανοποιημένοι με το επίπεδο των υγειονομικών υπηρεσιών.
Από το 2011 επεσήμαινα ότι «Η συζήτηση για το επίπεδο των υπηρεσιών υγείας που απολαμβάνουμε σαν Κοζανίτες, σαν Δυτικομακεδόνες, βρίσκεται στο επίκεντρο». Έκτοτε ελάχιστα άλλαξαν. Η αγωνία παραμένει και μάλιστα επιτείνεται, καθώς η πανδημία ανέδειξε στο μέγιστο βαθμό ελλείψεις υποδομών και στελέχωσης, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι στις υγειονομικές δομές. 
Δεν είναι όμως μόνο η διάχυτη στους πολίτες αντίληψη σχετικά με την ανάγκη  αναβάθμισης των υγειονομικών υπηρεσιών, που καταδεικνύει την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου νοσοκομείου. 
Κατά καιρούς το ίδιο εξέφρασαν και άλλες πλευρές: Από το 2011 μελέτη του ΕΚΠΑ προτείνει τη δημιουργία νέου νοσοκομείου στην Κοζάνη. Η πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, κυρίας Γκάγκα, κινείται στην ίδια κατεύθυνση. 
Σε επιστολή προς τον υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας αναφέρει «Η περιφέρεια έχει απόλυτη ανάγκη από τη δημιουργία ενός Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου το οποίο θα είναι σε θέση να προσελκύσει ιατρικό δυναμικό υψηλού επιπέδου, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου, όχι μόνο στη Δυτική Μακεδονία, αλλά και στους κατοίκους περιφερειών γειτονικών χωρών».
Επιπλέον, όπως από το 2011 σημείωνα “Το Μαμάτσειο σήμερα μετά τις επεκτάσεις του ασφυκτιά. Ασφυκτιά από την χωροθέτησή του μέσα σε πυκνοδομημένη περιοχή  στον αστικό ιστό. Ασφυκτιά από την έλλειψη ζωτικού χώρου μέσα στο οικόπεδό του.”
Η αναγκαιότητα δημιουργίας νέου νοσοκομείου είναι αδιαμφισβήτητη και πολλαπλώς τεκμηριωμένη, ενώ αποτυπώνει την απαίτηση όλων των πολιτών. 
Την αναγκαιότητα αυτή επιπρόσθετα τεκμηριώνουν:
• Το ποσοστό ικανοποίησης από τις υπηρεσίες υγείας που απολαμβάνουν οι πολίτες (το χαμηλότερο στην Ευρώπη)
• Ο αριθμός των πολιτών που αναγκαστικά προσφεύγουν σε υγειονομικές μονάδες εκτός περιφέρειας
• Ο αριθμός των πολιτών που προσφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα
Για εμάς ήταν και είναι πάγιο αίτημα που απαντά στις ανάγκες των δημοτών που υπηρετούμε, χωρίς σκοπιμότητες ή αντιπαλότητες, που σε τόσο σοβαρά ζητήματα δεν έχουν θέση.
Τίθεται όμως το ερώτημα: Είναι η κατάλληλη στιγμή σήμερα; Η απάντηση είναι ναι, σήμερα είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή. Κατά την δεκαετία που διανύουμε υπάρχει μία εξαιρετική συγκυρία όσον αφορά τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία: Ταμείο ανάκαμψης – νέο ΕΣΠΑ – Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης – ΣΔΙΤ συνιστούν ένα ισχυρό οικονομικό πλαίσιο, που όμοιό του δεν πρόκειται να υπάρξει για την περιοχή μας: Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μοναδική ευκαιρία.  
Η προτεινόμενη θέση χωροθέτησης του νέου νοσοκομείου στο πρώην στρατόπεδο Ρωμανέλη (κοντά στο Δρέπανο Κοζάνης) κρίνεται ως η καταλληλότερη, καθώς:
• Είναι το κεντρικότερο σημείο της Περιφέρειας με εύκολη προσβασιμότητα 
• Αποτελεί «κέντρο βάρους» συνυπολογίζοντας πληθυσμούς και αποστάσεις. Το αποδεικνύουν όλα τα στοιχεία.
• Βρίσκεται σε δημοτική έκταση, άμεσα διαθέσιμη για αυτή τη χρήση
Το ενδιαφέρον μας για τη δημόσια Υγεία στον τόπο μας είναι διαχρονικό και έμπρακτο: Δωρεά ασθενοφόρου στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο, κατασκευή νέου κτηρίου για τη στέγαση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, κατασκευή νέου κτηρίου για την εγκατάσταση του Μαγνητικού Τομογράφου. Το ίδιο ενδιαφέρον οδήγησε στην ανάθεση μελέτης σκοπιμότητας για την ίδρυση νέου νοσοκομείου.
Στα παραδοτέα της σχετικής μελέτης σημειώνονται -και αφορούν το πλαίσιο που είχαμε θέσει εξ αρχής στους μελετητές-:
“ Στόχος, είναι η μελέτη:
• να αποτελέσει τη βάση για την έναρξη και περαιτέρω ανάπτυξη ενός τεκμηριωμένου, εποικοδομητικού διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς, με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και την κοινωνία των πολιτών για τον ανασχεδιασμό της νοσοκομειακής φροντίδας στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και 
• να αναδείξει τις δυνατότητες αναβάθμισης των υφιστάμενων υπηρεσιών αλλά και συμπλήρωσής τους με επιπρόσθετες, εξειδικευμένες υπηρεσίες ώστε να ικανοποιείται ο οικουμενικός στόχος για την υγεία όπως ορίσθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη, ‘’Κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης για όλους’’
Οι αποφάσεις για τον υγειονομικό χάρτη της χώρας αποτελούν ούτως ή άλλως κρατική αρμοδιότητα και όχι τοπική υπόθεση. Εμείς από την πλευρά μας πράξαμε το καθήκον μας. 
Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί ξεκάθαρα έναν διεκδικητικό θεσμό και με αυτόν τον ρόλο προτείνουμε και διεκδικούμε τεκμηριωμένα για το καλό του τόπου και των δημοτών μας. 
Μάλιστα για πρώτη φορά η διεκδίκηση για το νέο Νοσοκομείο τέθηκε δημόσια, ενώπιον του πρωθυπουργού της χώρας.     
Σήμερα, καλούμαστε όλοι να απαντήσουμε στο καίριο ερώτημα: Θέλουμε ένα νέο νοσοκομείο, ένα αξιόπιστο δημόσιο σύστημα υγείας με ποιοτικές υπηρεσίες για όλους ή θέλουμε το νοσοκομείο μας να είναι ενδιάμεσος σταθμός προς υγειονομικές μονάδες μεγάλων αστικών κέντρων;

* * *

«Ίδρυση Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Καστοριά»

Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου, προέδρου κόμματος, βουλευτή Λάρισας προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον υπουργό Υγείας
Θέμα: «Ίδρυση Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Καστοριά»
Κυρία, κύριοι υπουργοί,
Διακαής και διαχρονικός πόθος των Δυτικομακεδόνων και συγκεκριμένα των Καστοριανών ήταν και παραμένει η ίδρυση Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην πόλη της Καστοριάς. Η Δυτική Μακεδονία είναι η μόνη περιφέρεια που δε διαθέτει πανεπιστημιακό νοσοκομείο με συνέπεια και ειδικά τα τελευταία χρόνια, λόγω της «πανδημίας», να μεταφέρονται ασθενείς στη Θεσσαλονίκη ή στα Ιωάννινα. Η ίδρυση πανεπιστημιακών σχολών στην πόλη της Καστοριάς ήταν συνεχές και πάγιο αίτημα εδώ και δεκαετίες, με πιο ισχυρή πρόταση αυτή της Αρχιτεκτονικής Σχολής. Εντούτοις, οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες παρόλη τη σπουδή προς την κατεύθυνση της υλοποίησης τέτοιας μορφής προοπτικής. Μια επικείμενη ίδρυση ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου με τις συνεπακόλουθες ιατρικές σχολές θα ηδύνατο να εγκατασταθεί στο κτήριο της ΕΔΗΚΑ στην περιοχή της Χλόης Καστοριάς.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτώνται οι κ. κ. υπουργοί:
Προτίθεστε να διερευνήσετε το ενδεχόμενο ίδρυσης Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με
συνεπακόλουθη ιατρική σχολή ή γενικότερα Πανεπιστημιακή Σχολή (π.χ. Αρχιτεκτονικής
Σχολής λαμβάνοντας υπόψη τη γενικότερη αρχιτεκτονική δομή των κτηρίων της
Καστοριάς) στην Καστοριά;
Ο ερωτών βουλευτής
Κυριάκος Βελόπουλος

* * *

Η απάντηση του υπουργείου:

«Σε απάντηση του ανωτέρω Μέσου Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του ν. 4485/2017 (Α’ 114), η ίδρυση Σχολής ή Τμήματος πραγματοποιείται με την έκδοση προεδρικού διατάγματος με πρόταση των Υπουργών Παιδείας, Οικονομικών και Εσωτερικών, ύστερα από σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου του οικείου Ιδρύματος, και γνώμη της ΕΘ.Α.Α.Ε., όταν συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:
α) είναι αναγκαίο για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων αναγκών για την ανάπτυξη της ανώτατης εκπαίδευσης ή για την καλλιέργεια νέων επιστημονικών, καλλιτεχνικών και τεχνικών πεδίων ή πεδίων διεπιστημονικού χαρακτήρα, που κρίνονται απαραίτητα για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας και δεν καλύπτονται με επάρκεια από τα Α.Ε.Ι. που λειτουργούν ή
β) επιβάλλεται από τον δυσανάλογα μεγάλο ή μικρό ετήσιο αριθμό φοιτητών ή αποφοίτων ανά μέλος Δ.Ε.Π. σε ένα Α.Ε.Ι. ή
γ) η λειτουργία μεμονωμένων Α.Ε.Ι. όχι μόνο δεν δικαιολογείται επιστημονικά αλλά, αντιθέτως, δυσχεραίνει την έρευνα και τη διδασκαλία στα αντίστοιχα γνωστικά πεδία ή
δ) συνάδει με τις οικονομικές και κοινωνικές αναπτυξιακές ανάγκες και τις δυνατότητες της χώρας ή μιας συγκεκριμένης περιφέρειας.
Στην αρμόδια υπηρεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. δεν έχει περιέλθει αίτημα για την ίδρυση Αρχιτεκτονικής ή Ιατρικής Σχολής από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Περαιτέρω, σημειώνεται ότι στην ισχύουσα νομοθεσία περί ανώτατης εκπαίδευσης δεν υφίστανται εξουσιοδοτικές διατάξεις για την ίδρυση πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Ωστόσο, στις διατάξεις του άρθρου 13 του ν. 1397/1983 (Α΄143) προβλέπεται ότι στα νοσοκομεία μπορεί να εγκαθίστανται και να λειτουργούν πανεπιστημιακές κλινικές, εργαστήρια και ειδικές μονάδες που εντάσσονται στον αντίστοιχο τομέα και αποτελούν τμήματά του. Η εγκατάσταση γίνεται με κοινή απόφαση των αρμόδιων υπουργών [....]».

* * *

prlogos.gr: 
Η μελέτη του Δήμου Κοζάνης για τη μετατροπή των πέντε νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας σε μονάδες ημερήσιας νοσηλείας – Από τις 685 νοσοκομειακές κλίνες μένουν 270!

Με τους ήδη υπάρχοντες  γιατρούς και νοσηλευτές προβλέπει τη στελέχωση του νέου τριτοβάθμιου νοσοκομείου στον κόμβο της Εγνατίας H εταιρεία acantiway στην πολυσέλιδη μελέτη  τεκμηρίωσης ενός νέου περιφερειακού νοσοκομείου στο κόμβο της Εγνατίας  αναφέρεται αναλυτικά στα πέντε υφιστάμενα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας. Αυτά προτείνεται ξεκάθαρα να μετατραπούν σε μονάδες ημερήσιας νοσηλείας για βραχεία νοσηλεία παθολογικών και χειρουργικών περιστατικών. Σε κάποια μάλιστα γίνεται λόγος για δημιουργία νέων μονάδων. Όπου υπάρχουν μονάδες τεχνητού νεφρού παραμένουν.
Η βουλευτής Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου ανέφερε ότι τα πέντε νοσοκομεία της περιοχής μετατρέπονται σε κέντρα υγείας. Δεν είναι αντίθετη  σε ένα νέο περιφερειακό νοσοκομείο, αλλά χωρίς αυτό να σημάνει την υποβάθμιση των υπόλοιπων περιοχών.  «Σύμφωνα με την μελέτη 73 εκ θα κοστίσει το νέο νοσοκομείο, 51 εκ για το κτίριο και 21 εκ για τον εξοπλισμό με χρήματα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και με Συμπράξεις Ιδιωτικού & Δημοσίου Τομέα  που σημαίνει ότι δεν θα είναι δημόσιο και ο πολίτης κάποιες υπηρεσίες θα τις πληρώνει».
-Νέες μονάδες: Συγκεκριμένα γίνεται λόγος  για δημιουργία ογκολογικής μονάδας  και ανακούφισης πόνου  στο Μαμάτσειο, 36 κλινών, σύγχρονης μαιευτικής-γυναικολογικής μονάδας στο Μπαοδοσάκειο και κέντρου μαστού  90 κλινών, φυσικής αποκατάστασης στην Φλώρινα 47 κλινών και γηριατρικής φροντίδας και νόσου Αλτσχάιμερ στα Γρεβενά 41 κλινών.
-Κλίνες: Στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο από τις 153 κλίνες μένουν 80 (36 για την νέα  ογκολογική μονάδα  και 44 ημερήσιας νοσηλείας), στο Μποδοσάκειο από τις 195 μένουν 90 (είτε για τη μαιευτική - γυναικολογική μονάδα είτε 90 κλίνες ημερήσιας νοσηλείας). Στο Νοσοκομείο των Γρεβενών δεν υπάρχει σημαντική μείωση αφού από τις 95 μένουν 80 (41 κλίνες  γηριατρικής φροντίδας και 39 κλίνες ημερήσιας  νοσηλείας). Στην Φλώρινα από τις 132 κλίνες μένουν 86( 47 φυσικής αποκατάστασης και 39 ημερήσιας νοσηλείας), ενώ στην Καστοριά από τις 110 μένουν μόνο 39 ημερήσιας νοσηλείας, αφού εκεί δεν σχεδιάζεται κάποια κλινική.
Από τις 685 νοσοκομειακές  κλίνες  της Δυτικής Μακεδονίας  μένουν 375 ημερήσιας νοσηλείας είτε παροχής κάποιας από τις παρακάτω  εξειδικευμένες υπηρεσίες, ογκολογικής, μαιευτικής=-γυναικολογικής, ψυχιατρικής ή φυσικής αποκατάστασης.  Το νέο περιφερειακό τριτοβάθμιο νοσοκομείο θα έχει  270 κλίνες. Στο σύνολο η Δυτική Μακεδονία χάνει 40  κλίνες και μάλιστα μόνο οι 270 θα είναι μακράς νοσηλείας, νοσοκομειακές  από τις 685, οι υπόλοιπες 375 είναι βραχείας νοσηλείας.
Βέβαια σύμφωνα με την μελέτη που είναι τεκμηριωμένη η πληρότητα το 2019-2020 άγγιξε τις 329 κλίνες από τις υπάρχουσες  685 με βάση και τα στοιχεία της 3ης ΥΠΕ, στοιχεία που αμφισβήτησε κατά την παρουσίαση στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης ο διοικητής του Μαμάτσειου Στέργιος Γκανάτσιος.
-Προσωπικό: Ένα άλλο  στοιχείο είναι ότι για την αναδιαμόρφωση των υφιστάμενων νοσηλευτικών μονάδων θα αξιοποιηθεί το υπάρχον προσωπικό, ενώ ένα σημαντικό μέρος θα αξιοποιηθεί  για τη στελέχωση της νέας προτεινόμενης  τριτοβάθμιας μονάδας υγείας.
Ο αριθμός των γιατρών παραμένει σταθερός στο Νοσοκομείο των Γρεβενών, αλλά στην Καστοριά από τους 72 μένουν 18, καθώς δεν έχει σχεδιαστεί κάποια νέα μονάδα. Στην Κοζάνη από τους 88 μένουν 36, στην Πτολεμαΐδα από τους 54, 41 και στην Φλώρινα από τους 47, 31.Στο νέο νοσοκομείο θα υπάρχουν 122 γιατροί, οι οποίοι μεταφέρονται ουσιαστικά από τις υπάρχουσες δομές που μετατρέπονται σε μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας.
Δεν προστίθεται νέο ιατρικό προσωπικό για την καλύτερη περίθαλψη των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά οι ίδιοι γιατροί ανακυκλώνονται μεταξύ των πέντε ουσιαστικά κέντρων υγείας και του νέου τριτοβάθμιου νοσοκομείου. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους νοσηλευτές που στο Νοσοκομείο της Καστοριάς από 110 μένουν 39, στο Μαμάτσειο από 153, 80, στο Μποοδοσάκειο από 195, 90, στην Φλώρινα από 132, 86 και μόνο  στα Γρεβενά παραμένουν σχεδόν οι ίδιοι από 95, 80.Συνολικά είναι και 55 λιγότεροι νοσηλευτές με βάση το νέο σχεδιασμό. Ούτε ένας νέος  γιατρός και νοσηλευτής δηλαδή δεν θα προστεθεί  στο νέο τριτοβάθμιο νοσοκομείο στον κόμβο της Εγνατίας.

 * * *

Ολυμπία Τελιγιορίδου 
(στην πρώτη δημόσια τοποθέτηση του δημάρχου Κοζάνης 9.1.22): 
«Όποιοι νομίζουν πως θα διαλύσουν το Νοσοκομείο Καστοριάς όπως έγινε και με την Αρχιτεκτονική Σχολή είναι βαθιά νυχτωμένοι»

«Ο κ. Μαλούτας  σχετικά με το θέμα για την “ίδρυση” νέου νοσοκομείου στην Κοζάνη δήλωσε: “δεν με ενδιαφέρει τι λέει η Τελιγιορίδου, εγώ είμαι δήμαρχος Κοζάνης και κοιτάω το συμφέρον του Δήμου μου”. Καλά κάνει ο δήμαρχος Κοζάνης και κοιτάει το συμφέρον του δήμου του, αλλά με την εν λόγω μελέτη δεν κοιτάει μόνο τα του Δήμου του. Να του υπενθυμίσω λοιπόν ότι εγώ είμαι βουλευτής Καστοριάς και κοιτάω το συμφέρον της Καστοριάς. Το να θέλει να κάνει ένα νέο νοσοκομείο στην Κοζάνη είναι αποδεκτό. Αυτό που δεν είναι αποδεκτό είναι ότι για να κάνει ένα νέο νοσοκομείο στην Κοζάνη θέλει να διαλύσει όλα τα νοσοκομεία της περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι στην μελέτη δεν προβλέπεται ούτε μία πρόσληψη ιατρικού προσωπικού για το νέο νοσοκομείο της Κοζάνης! Και οι 122 θέσεις γιατρών που προβλέπονται για το νέο νοσοκομείο θα καλυφθούν από το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα από τις 122 θέσεις οι 54 θα δοθούν από το Νοσοκομείο Καστοριάς και οι υπόλοιπες 68 από τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Με λίγα λόγια ο δήμος Κοζάνης θέλει νέο νοσοκομείο κλείνοντας τα υπόλοιπα. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε και όσο περνά από το χέρι μου θα προστατέψω την Π.Ε. Καστοριάς και το δικαίωμα των κατοίκων της περιοχής μου να έχουν νοσοκομείο και όχι κέντρο υγείας όπως ονειρεύεται ο κ. δήμαρχος και η “μελέτη” του!»

* * *

Ζήσης Τζηκαλάγιας: 
«Παντελώς αβάσιμες εκτιμήσεις»

«Ο Δήμος της Κοζάνης, όπως αυτονόητα δήλωσε και ο δήμαρχός της, αλλά και κανένας αυτοδιοικητικός οργανισμός δεν έχει καμμία αρμοδιότητα για την χάραξη πολιτικής υγείας σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Επομένως οι ανησυχίες της κ. Ολ. Τελιγιορίδου και η ερμηνεία της "μίας μελέτης του Δήμου Κοζάνης" για δήθεν μετατροπή των Νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας, αποτελούν λανθασμένες και παντελώς αβάσιμες εκτιμήσεις της».


Δημοσιεύθηκαν στην ΟΔΟ στις 14 Απριλίου 2022, αρ. φύλλου 1120.

Σχετικά: 

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος26/11/22

    Μήπως θα ήταν προτιμότερο αντί για άχρηστες σήραγγες που οδηγούν στο πουθενά και για άχρηστα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τις ανάγκες ενός ατόμου να δίναμε τα χρήματα για την αναβάθμιση του τοπικού νοσοκομείου;

    Αυτό βέβαια πρέπει να γίνει με απώτερο σκοπό να αναβαθμίσουμε το νοσοκομείο και όχι να εξυπηρετήσουμε κουμπάρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ