1.1.23

Πειστήρια πιστόμετρου


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς

[...] Πώς είναι δυνατό το γραφείο τύπου της Μητρόπολης Καστοριάς από την μια πλευρά να δείχνει «απαξίωση» στις επώνυμες απόψεις, προσβάλλοντας τα πρόσωπα. Αλλά ταυτόχρονα να αντιδρά αστραπιαία σε σχόλιο αθηναϊκής εφημερίδας. Μιας εφημερίδας της πολύ (μα πολύ) λαϊκής και χριστεπώνυμης Δεξιάς (και πιο δεξιάς ακόμη).

Πειστήρια πιστόμετρου

ΟΔΟΣ 1.12.2022 | 1150


16 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/1/23

    Στους καλούς πελάτες συμπεριφέρονται όλοι οι μαγαζάτορες διαφορετικά απ΄ ό,τι στους περιστασιακούς ή στους περαστικούς που δεν ψωνίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/1/23

    Προσβολή όλων των παρευρισκομένων είναι η επιλεκτική αναφορά της παρουσίας μόνο ορισμένων ατόμων σε λειτουργία.

    Όπως και περιφρόνηση της Πολιτείας η χρήση του πολυτονικού σε μία επίσημη ανακοίνωση.

    https://fouit.gr/2023/01/02/protochronia-sti-mitropoli-kastorias-fotografies-vinteo/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/1/23

      Πρώτα σε περιφρόνησε το κοι(υ)νοβούλιο που ψήφισε νύκτα τον νόμο με ελάχιστους βολευτές επί Ράλλη. Άλλωστε όλα τα αίσχη επί ΝΔ έχουν γίνει...

      Έρρωσθε οι πολυτονικοί

      Δημήτριος Αγιασοφίτης

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος4/1/23

      Προφανώς, αν δεν είστε άσχετος με την Ιστορία, προσπαθείτε να αντιστρέψετε την πραγματικότητα όσον αφορά τη ψήφιση του μονοτονικού, επί ΠΑΣΟΚ.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος4/1/23

      Κυνοβολευτικοί πάντως κι αυτολι κύριε σχετικέ....

      Έρρωσθε

      Δημήτριος Αγιασοφίτης

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος4/1/23

      Κύριε Αγιασοφίτη επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή με υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων τον Γεώργιο Ράλλη καθιερώθηκε το 1975 η χρήση της Δημοτικής ως επίσημη γλώσσα του κράτους. Το μονοτονικό καθιερώθηκε το 1982 επί κυβερνήσεως Αντρέα Παπανδρέου.

      Εγώ αναμένω από όλους όσους πληρώνονται από το κράτος να χρησιμοποιούν σε όλα τα επίσημα έγγραφα που αναφέρεται η ιδιότητα για την οποία πληρώνονται το μονοτονικό.

      Στο μαγαζί του μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιεί όχι μόνο το πολυτονικό αλλά και Ούρντου αν θέλει.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος5/1/23

      Εγώ από την άλλη περιμένω από τους χαραμοφάηδες του κυνοβουλίου να εφαρμόζουν την αρχή της πλειοψηφίας στην ψήφιση των νόμων. Εε τι λέτε δεν είναι πιό δημοκρατικό ή ακόμα πιό καλά δημοψήφισμα για τέτοια σοβαρά θέματα.
      Σχετικά με τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχετε δίκιο. Λάθος δικό μου.

      Έρρωσθε

      Δημήτριος Αγιασοφίτης

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος5/1/23

      Πρός Ἁγιασοφίτη:
      Μπορεῖτε να μοῦ λύσετε μιά απορία; Ἐσεῖς γιατί δεν χρησιμοποιεῖτε το πολυτονικό; Ἡ ὁδός σίγουρα δεν θα εἶχε πρόβλημα.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος5/1/23

      Εμπρός στον δρόμο που δείχνει η Ελβετία.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος6/1/23

      Πρός τον/την απορημένο/ή δεν χρησιμοποιώ ηλεκτρονικά το πολυτονικό γιατί αγνοώ την εφαρμογή. Στα γραπτά μου χειρόγραφα το χρησιμοποιώ.
      Ελπίζω να αφαίρεσα την όποια απορία.....

      Έρρωσθε οι πολυτονικοί

      Δημήτριος Αγιασοφίτης

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος7/1/23

      Εγώ προτείνω να γράφουμε σε βλαχοκαθαρεύουσα των χουντικών και βλαχοαρχαϊζουσα των κληρικών.

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος8/1/23

      Αληθινά ποιοτικό σχόλιο....

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος9/1/23

      Αυτό σε ενόχλησε εσένα. Το ότι συζητάμε ακόμα για ένα θέμα που νόμιζα ότι έχει ξεπεραστεί εδώ και δεκαετίες δεν σε ενοχλεί. Δεν ξέρω σε ποιά γενιά ανήκεις αλλά οι οπαδοί της βλαχοκαθαρεύουσας των χουντικών και της βλαχοαρχαϊζουσας των κληρικών έκαναν μεγάλο κακό τουλάχιστον σε μία γενιά ελλήνων.

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος11/1/23

      Επειδή επικαλείσαι βλαχοχουντικούς και βλαχοκαθαρεύουσας και τα έχεις μπερδεμένα μέσα στο μικρό μυαλουδάκι σου ξεστραβώσου και διάβασε τι έχει πεί για το πολυτονικό ο αείμνηστος Κορνήλιος Καστοριάδης που δεν τον λές και βλαχοχουντικό ......

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμος11/1/23

      Δεν με ενδιαφέρει τι είπε ο Κορνήλιος Καστοριάδης και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αγοράζω την εξυπνάδα του καθενός. Εγώ ένα ξέρω. Ότι οι γλωσικές μεταρρυθμίσεις παίδεψαν γενεές ελλήνων μαθητών γιατί ο κάθε κάφφρος θεωρούσε ότι έπρεπε να επιβάλλει την γλώσσα της αρεσκείας του. Χρησιμοποίησα τους χαρακτηρισμούς "βλαχοκαθαρεύουσα" και "βλαχοαρχαϊζουσα" (για να μην προσβάλλω κανέναν) αποκλειστικά σε σχέση με τους συνταγματάρχες και τον κλήρο που το έπαιζαν σοφοί και δήθεν γνώστες της γλώσσας. Τα γυμνασιόπαιδα έσκαζαν στα γέλια με τις ασυναρτησίες που αμολούσαν όταν τους άκουγαν να μιλάνε. Δεν ξέρω αν κατέχεις το πολυτονικό αλλά από τρόπους δεν πας καλά.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος5/1/23

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ότι είναι πιο δημοκρατικό για σοβαρά ζητήματα να γίνεται δημοψήφισμα, όπως γίνεται στην Ελβετία. Πρώτα όμως δεν θα έπρεπε να ψηφίζουμε ούτε "κυνοβούλιο", ούτε "χαραμοφάηδες", γιατί οι Ελβετοί δεν ψηφίζουν κάτι τέτοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ