15.3.23

ΟΔΟΣ: «Παράσταση»

 


Δεν χωρεί αμφιβολία: Γράφουν ιστορία που θα ζήλευαν και οι εκπρόσωποι του κινήματος Ιονέσκο, Μπέκετ, Ζενέ...


Όπως είναι γνωστό, την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 15 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις των αγροτών και μηλοπαραγωγών της Καστοριάς η οποία από την Αντιπεριφέρεια, περιγράφεται ως «παράσταση διαμαρτυρίας». Και ύστερα από την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου των 37 επαγγελματικών φορέων πριν από μερικούς μήνες [σχετικά "εδώ", "εδώ" και "εδώ"], λογικό και αναμενόμενο είναι, παρά την καταλληλότητα της λέξης, το όλο ζήτημα να χαρακτηρίζεται ως «παράσταση». 

Αφού τι άλλο, εκτός από θέατρο (και μάλιστα κακόγουστο) μπορεί να είναι μια κινητοποίηση διαμαρτυρίας, στην οποία παρέστησαν... «επίσημοι φορείς» (sic) του τόπου. Πάλι καλά που δεν ήταν και κληρικοί στην Μεγάλου Αλεξάνδρου και στο πάρκο της Ολυμπιακής Φλόγας. 

Μεταξύ των... επίσημων ήταν και οι βουλευτές Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο δήμαρχος Καστοριάς Ιωάννης Κορεντσίδης, εκπρόσωποι των δήμων Άργους Ορεστικού και Νεστορίου, η αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη και ο... θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Μάνος. 

Πρόκειται ασφαλώς για κάτι πρωτοφανές που δεν είναι γνωστό εάν παρατηρείται σε άλλη πόλη, χώρα, αστερισμό ή είναι μοναδικοί στο Σύμπαν. Ή να πρόκειται κάτι σε μαζικό διχασμό προσωπικότητας. Να συμμετέχουν στις... διαμαρτυρίες οι υπεύθυνοι και οι υπόλογοι. Και το show να επαναλαμβάνεται. 

Μάλιστα η αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κυρία Δέσποινα Κοζατσάνη, κατά την τοποθέτησή της, εξέφρασε την συμπαράσταση της περιφερειακής αρχής στα... δίκαια αιτήματα των μηλοπαραγωγών-αγροτών και τόνισε πως (η ίδια) θα βρίσκεται αρωγός στην προσπάθεια επίλυσής τους. Στην συνέχεια δε (κατέβηκε άραγε από το βήμα της διαμαρτυρίας;) παρέλαβε και το...  ψήφισμα της διαμαρτυρίας. 

Δεν είναι μόνο που κανείς απ’ αυτούς δεν αναρωτήθηκε, γιατί άραγε, αφού είναι δίκαια και εύλογα τα παράπονα και τα αιτήματά τους, δεν τα ικανοποιούν οι υπόλογοι που ήταν παρόντες και... συμμετείχαν στην διαμαρτυρία κατά του... εαυτού τους. Αλλά είναι δηλαδή και ότι στο ίδιο σκηνικό παράστασης του μοναδικού θεάτρου του (πολιτικού) παραλόγου, οι διαδηλωτές (δηλαδή και ο... κ. Τζηκαλάγιας κ.ο.κ.) της παρέδωσαν και η ίδια παρέλαβε (!) το ψήφισμα. 

Δεν χωρεί αμφιβολία: Γράφουν ιστορία που θα ζήλευαν και οι εκπρόσωποι του κινήματος Ευγένιος Ιονέσκο, Σάμιουελ Μπέκετ, Ζαν Ζενέ, και οι άλλοι και θα έσκιζαν τα έργα τους μπροστά τους. 


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 24 Νοεμβρίου 2022, αρ. φύλλου 1150.

Σχετικά:

6 σχόλια:

  1. Elgato Negro [fb]15/3/23

    Ζούμε μεγάλες στιγμές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παναγιώτης Ουσταμπασίδης [fb]16/3/23


    Ένα στημένο πανηγύρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/3/23

    μου θυμίζουν έναν φίλο ροκά κιθαρίστα που τα βράδια έπαιζε κιθάρα σε σκυλάδικο για να επιζήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/3/23

      Αυτό δεν είναι κακό. Επαγγελματίας ο άνθρωπος, το ψωμί του έβγαζε.
      Έλα όμως που εδώ έχουμε ξεφύγει τελείως!
      Σαν να αρχίσαμε να ξεπουλάμε τα όσια και τα ιερά. Ανήμερα 25 Μαρτίου και μέσα στη Σαρακοστή χοροεσπερίδα;
      Ό,τι θέλουν ας κάνουν, αλλά μη μας βγαίνουν μπροστά ύστερα και μας ζαλίζουν ...

      Ούτε καν ενοχή νιώθω που το γράφω το σχόλιο ανώνυμα. Στην ίδια Δημοκρατία ζούμε κι εμείς.
      Ποιος έχει το δίκιο τώρα; Ο ασεβής ή ο ανώνυμος σχολιαστής;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/3/23

      Δεν είπα ότι το παιδί έκανε κακό. Αντίθετα έπρεπε να δουλέψει για να βγάλει το έξοδα των σπουδών, αν και υπόφερε πολύ παίζοντας χαμούρικα. Υπάρχει όμως παραλληλισμός με τους πολιτικάντηδες της περιοχής που πρέπει να το παίζουν κοινωνικοί ενώ δεν είναι. Με την διαφορά ότι αυτοί αλλάξουν το κουστουμάκι με φόρμα εργασίας χωρίς πρόβλημα.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος18/3/23

    Ο υποψήφιος βουλευτής παρίσταται ως υποψήφιος και διαδηλώνει εναντίον του βουλευτή που δεν έλυσε το πρόβλημα. Είναι αυτό που λέμε δούλεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ