3.4.23

ΟΔΟΣ: Πρόσωπα 2022 [2]


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς | Πρόσωπα 2022
ΟΔΟΣ 29.12.2022 | 1155 | Πρόσωπα 2022

«Το μεγάλο έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης από ΔΕΥΑΚ [10.000.000,00 € ] θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Μετά από 40 χρόνια αντικαθιστάται το δίκτυο ύδρευσης της πόλης και θα έχουμε ένα σύγχρονο δίκτυο».

Ιωάννης Κορεντσίδης
συνέντευξη στον κ. Α. Παραρά | 14.7.2020

* * *


Ιωάννης Κορεντσίδης


Το μόνο που φαίνεται να κερδήθηκε από
την εξαγορά είναι η δική τους ψευδαίσθηση


[- ] Το 2022, στον τρίτο χρόνο από την χολυγουντιανού τύπου ορκωμοσία και ανάληψη των καθηκόντων της τον Αύγουστο του 2019, η δημοτική πλειοψηφία και προσωπικά ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, προσγειώθηκαν από το ζενίθ στο ναδίρ της πολιτικής αξιοπιστίας και της απήχησης. Δεν είναι το γεγονός ότι υπήρξαν κάποτε αντικειμενικά υψηλές στην πραγματικότητα προσδοκίες, για την συγκεκριμένη δημοτική αρχή, που ανέλαβε τα ηνία του Δήμου Καστοριάς την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Είχαν όμως φροντίσει τα ΜΜΕ να τους παρουσιάσουν ως σωτήρες και φωστήρες ταυτόχρονα. Και ειδικά την κεφαλή του συνδυασμού. Άρχισε όμως να αποκαλύπτεται πολύ σύντομα ότι παρά τις υποσχέσεις, τελικά συνέβαιναν ακριβώς τα αντίθετα ή πολύ λιγότερα από όσα εξήγγειλαν. Και για τα οποία δεσμεύονταν. Σήμερα 3,5 χρόνια περίπου αργότερα, παρά τους πακτωλούς που αφιερώθηκαν στα ΜΜΕ και τις ιστοσελίδες της Καστοριάς (όλοι γνωρίζουν και τους αναγνωρίζουν), που για το ξεροκόμματό τους αντέστρεψαν συστηματικά την πραγματικότητα, θα καταλαβαίνει και ο ίδιος προφανώς, ότι κάποια πράγματα, όπως η ικανότητα και η αποτελεσματικότητα, είναι αρετές που καλλιεργούνται. Και όχι προϊόν εξαγοράς ή επιφοίτησης. 

Σήμερα επίσης, από μόνη την κινητικότητα σχηματισμού άλλων δημοτικών συνδυασμών για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της Καστοριάς, το συμπέρασμα είναι ότι η απήχηση του συνδυασμού "Ώρα για Δουλειά" και του ίδιου βρίσκεται, πολύ χαμηλά. Παρά το γεγονός ότι μεσολάβησαν και περισσότερα από 2 χρόνια lockdown στην διάρκεια του οποίου φυσιολογικά μειώθηκαν και οι απαιτήσεις των πολιτών, λόγω του κορωνοϊού και των μέτρων, ο κόσμος της Καστοριάς δείχνει να βιάζεται να έλθουν οι κάλπες. Και ότι το μόνο που φαίνεται να κερδήθηκε από την εξαγορά των ΜΜΕ είναι η δική τους ψευδαίσθηση. Η φθορά δεν ανασχέθηκε παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος φάνηκε να προσπαθεί να αντιστρέψει την εξέλιξη. 

Είναι άραγε φυσικό να συνέβη αυτό; Ή μήπως επιταχύνθηκε για συγκεκριμένους λόγους; Βοήθησε ή τελικά έβλαψε το dream team του που αποτελείται από δημοσιογράφους και ειδικούς συμβούλους κρυμμένους πίσω από την προσχηματική ανωνυμία των… προσωπικών δεδομένων;! 



Ιωάννης Κορεντσίδης: «Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, αναζητούμε στη σεβασμιότητά σας τον ηγέτη»
Ιωάννης Κορεντσίδης: «Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, αναζητούμε στη σεβασμιότητά σας τον ηγέτη»


Στο απλό ερώτημα, αν στην περίπτωση που ο χρόνος γυρνούσε πίσω, θα έκανε τα ίδια με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ο δήμαρχος, δικαιολογείται αγωνία και αμφιβολία στην απάντηση. Διότι δεν είναι καθόλου βέβαιο, εάν πράγματι, θα τα άλλαζε. Στο 2022, στον 3ο χρόνο της θητείας της δημοτικής αρχής, απολύτως μα απολύτως κανένα έστω και μερικώς σημαντικό έργο, δεν έχει γίνει και δεν έχει παραδοθεί στην Καστοριά. 

Φήμες που διαδίδονται επιμένουν βέβαια ότι με τις πρώτες ημέρες της Άνοιξης του 2023, η Καστοριά θα μετατραπεί σε εργοτάξιο καθώς… ωρίμασαν οι μελέτες. Αλλά εκτός του ότι αν ισχύει κάτι τέτοιο, φαντάζει πολύ ρηχό και φθηνό, η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος στην κεντρική πολιτική σκηνή, που εκτιμάται ότι θα αρχίσει και επίσημα μετά τον Ιανουάριο και ότι θα διαρκέσει μερικούς μήνες απαιτώντας το στήσιμο τουλάχιστον δύο καλπών, αποτελούν συνθήκες που ακόμη και εάν δεν ανατρέψουν τους δημοτικούς σχεδιασμούς αν μη τι άλλο, θα επιδράσουν αρνητικά. Με συνέπεια κι’ αν ακόμη ξεκινήσουν κάποια δημοτικά έργα να μη μπορούν να ανατρέψουν τις ζυμώσεις. 

Αναγνώστες και φίλοι της ΟΔΟΥ ψήφισαν αρνητικά, ακόμη και για την αδιαφορία του ίδιου αλλά και συνδυασμού του και στα θέματα που αφορούν τα ΑμεΑ. Παράλειψη για την οποία ευθύνονται και οι διαρκώς απούσες μειοψηφίες που δεν βρήκαν καθόλου χρόνο να ασκήσουν εποικοδομητική κριτική στον Δήμο Καστοριάς, ακόμη και για ζητήματα κοινωνικής ευαισθησίας και αντανακλαστικών. Επίσης την ελέγχουν, για την… «αλληλεπίδραση» με τα τοπικά μέσα, blogs και τις εφημερίδες που έχουν καταστήσει έρμαιό τους την δημοτική ζωή. 
Κάποιος αναγνώστης, έγραψε εύστοχα ότι υποδεικνύει με αρνητική διάθεση τον ίδιο τον κ. Κορεντσίδη «για την αμετροέπεια της προσωπικής υπερ-προβολής του» που φανερώνει με διάχυτο τρόπο μια απόλυτη ανασφάλεια. Αλλά και «για την ευθυνοφοβία του στο θέμα της πρότασης του μητροπολίτη σχετικά με την ανέγερση ναού, διότι ενώ ο μητροπολίτης δήλωσε ότι έχει τη σύμφωνη γνώμη (και) του δημάρχου, ο δήμαρχος επέλεξε να κρυφτεί όταν οι δημότες αντέδρασαν, φορτώνοντας σε εκείνους (!) το βάρος της αντιπαράθεσης με τις παράλογες απαιτήσεις της Εκκλησίας». Για την ΟΔΟ ένα μεγάλο κρίμα και φευ ταιριάζουν σε όλα αυτά.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 29 Δεκεμβρίου 2022, αρ. φύλλου 1155 [Πρόσωπα 2022]

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/4/23

    Εδώ δεν ταιριάζει το φευ αλλά το τι είχες γιάνη τι 'χα πάντα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξενοφών3/4/23

    Λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα ουδέν εστι.

    Πέτρες και τούβλα και ξύλα και κεραμίδια που είναι πεταμένα εδώ κι εκεί δεν χρησιμεύουν σε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/4/23

      Τον φιλόλογο ίεροκήρυκα είχες φίλε καθηγητή και έμαθες φιλοσοφία;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/4/23

      Τον φιλόλογο ιεροκήρυκα γνωρίζω μόνο εξ όψεως. Αλλά είμαι βέβαιος ότι και ο φιλόλογος που είχα δεν είχε ιδέα.

      Διαγραφή
  3. Michel de Montaigne4/4/23

    Δεν υπάρχει ευνοϊκός άνεμος γι’ αυτόν που δεν ξέρει πού πηγαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/4/23

    https://www.pressreader.com/greece/political-9Y5K/20230324/281809993144419

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/4/23

    Ο μητροπολίτης άδειασε τους άρχοντες της βυζαντινής αρχόντισσας με βυζαντινή αρχοντιά και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος5/4/23

    Κάποτε δίναμε τα φώτα στην Ευρώπη, τώρα τα δίνουμε στο Ιράν να μάθουν σεβασμό στους ιερωμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος5/4/23

    Ένας δήμαρχος είναι κατάλληλος αν κατέχει τα χειροφιλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ