31.3.13

ΠΓΔΜ

Σε διάβημα προς το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ  προχώρησε η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδος στα Σκόπια, πρέσβης Αλ. Παπαδοπούλου, με αφορμή τις άκρως προκλητικές και προσβλητικές για την Ελλάδα εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του καρναβαλιού της πόλης Βέβτσανι.
Η κ. Παπαδοπούλου διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι το εν λόγω καρναβάλι, το οποίο λαμβάνει κρατική επιχορήγηση και εγκαινιάστηκε από την υπουργό Πολιτισμού της ΠΓΔΜ, είχε θέμα την αναπαράσταση της «κηδείας της Ελλάδος», όπου οι συμμετέχοντες έφεραν ενδυμασίες που αποτύπωναν χάρτη αλυτρωτικού περιεχομένου με τον Ήλιο της Βεργίνας και έκαψαν την ελληνική σημαία. Προς το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ υπογραμμίστηκε ότι όχι μόνο δεν υπήρξε επίσημη καταδίκη των εκδηλώσεων αυτών, αλλά, αντιθέτως, το καρναβάλι χαρακτηρίστηκε από την υπουργό Πολιτισμού της ΠΓΔΜ ως «διαμάντι της ‘Μακεδονικής’ παράδοσης».


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 17 Ιανουαρίου 2013, αρ. φύλλου 675

Σχετικά: 


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος3/4/13

    Και μετά ;;;;;;;;;
    Αρκεστήκαμε σε ένα απλό διάβημα ;;;;;;;
    Ανατριχιαστικό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ