4.3.13

Σημαντικά ευρήματα στην Θεσσαλονίκη



Ο σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ζητάει την παραμονή των αρχαίων στο χώρο. Το ΚΑΣ γνωμοδοτεί τη μεταφορά των αρχαίων, ενώ η Αττικό Μετρό διαβεβαιώνει ότι οποιαδήποτε άλλη πρόταση είναι τεχνικώς αδύνατη να εφαρμοστεί.
Συμμετοχή στην διεθνή έκκληση (petition), του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων ΕΔΩ.

15 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/3/13

    Λάθος ο συνολικός σχεδιασμός και η χάραξη των διαδρομων. Στο Συντριβάνι έχουν βρεί Ναό ( μια Βασιλική). Αν πάνε πιο κάτω βγάζουν θαλασσινό νερό. Αν πανε πιο πάνω θα ρίξουν τα σπιτια των ανθρωπων. Πριν την "Κρίση" πρωτο αυτό το γελοίο έργο στμάτησε την εμπορικη ζωή στην Εγνατία. Παντελώς ηλίθιο έργο και πανάκριβο (θα είναι παγκοσμια πρωτοτυπία η ...εγγύτητα των στασεων. Όταν θα φτάνει στον πρωτο σταθμό ο συρμός το τελευταιο του βαγόνι θα βρίσκεται ακόμα στην προηγούμενη στάση. Ίσως θα φορτώνει μαζί και στους δυό σταθμους ταυτόχρονα).
    Η λύση του τραμ θα ήταν η ιδανική και πιό φθηνή και ΛΟΓΙΚΗ λυση για την πόλη αλλά τώρα είναι αργά...
    Η αρχαία Εγνατία Οδός και τα συμπαρομαρτούντα ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ευρήματα θα βρεθουν σαν προσφυγες στο ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ Στρατόπεδο Παύλου Μελά (άκόμα ένα ...μετρό θα κοστίσει ίσως η μεταφορά!) . Αυτή ειναι "η Ελλάδα της Ανάπτυξης" και των δοτών στους εργολάβους...

    Νώντας Τσίγκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/3/13

    Πρέπει να αναδειχθεί ο αρχαιολογικός χώρος. Ψηφίστε όλοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O διάλογος ευτυχώς συνεχίζεται...
    http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=501308

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/3/13

    Ευχαριστούμε τον διαχειριστή του ιστολογίου "ΟΔΟΣ", που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα, καθώς και τον κ. Ν. Τσίγκα, που το αναθέρμανε με το σχόλιό του. Αυτά που ήλθαν στο φως μετά από τόσους αιώνες δεν αφορούν μόνο τους επιστήμονες και τους δημοτικούς άρχοντες (πολύ περισσότερο τους εργολάβους). Αφορούν όλους τους πολίτες και όχι μόνο της Θεσσαλονίκης.
    http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=501304

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/3/13

    Αν θέλει κανείς όλα γίνονται. Και μετρό και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.
    Ας καλέσουν ξένη εταιρεία να ολοκληρώσει το μετρό. Σίγουρα θα μας στοιχίσει πολύ λιγότερα χρήματα και (το κυριότερο) θα πιάσουν τόπο.
    Ας θυμηθούμε πχ πόσο στοίχισε 1 χλμ κατασκευής της Εγνατίας και πόσο 1 χλμ μίας Autobahn. Ή η Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας.

    * Ας πάρουν τα χρήματα του... Παπαγεωργόπουλου για την χρηματοδότηση των νέων μελετών της μετατόπισης των σταθμών. Με τόσα χρήματα, η Εταιρεία μπορεί να αλλάξει τις μελέτες μέχρι το καλοκαίρι και να φτάσει το μετρό και στην Καστοριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος5/3/13

    θα καταστρέψουμε ιστορία 2000 ετών, για ένα κ@λ@μετρό, που θα παλιώσει σε 40 χρόνια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος5/3/13

    Άνοιξα προηγουμένως τη σελίδα με τις υπογραφές και με μεγάλη μου έκπληξη είδα ότι κοντεύουν ήδη τις ένδεκα χιλιάδες και πολλές από το εξωτερικό !
    Τελικά, η αδιαφορία δεν είναι ανίκητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος7/3/13

    Δημοσιεύτηκε η τελική πρόταση για την αναδιοργάνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού¨. τίποτα δεν είναι τυχαίο.Καταργείται το υππο και συστήνεται Γραμματεία στο υπουργείο παιδείας. ΥΠΟβάθμιση.... Υποβάθμιση...ΥΠΟβάθμιση.....Σήμερα αντιστέκονται οι Αρχαιολόγοι μαζί με όλους τους εργαζόμενους του ΥΠΠΟ.Αυριο οι ΥΠΟβαθνισμένοικαι μεθαύριο οι εξαφανισμένοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μιμόζα η αισχυντηλή10/3/13

    Η ιστορία θυμίζει Μακρυγιάννη ...
    http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/commitees/identity/makrigiannis_polemisame.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος10/3/13

    Μιμόζα , συμφωνώ.
    Τους το αφιερώνουμε εκεί στο ΥΠΠΟ το παρακάτω ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ;
    http://www.youtube.com/watch?v=k6uYuVLE7wY

    (...) Λέοντας, χαμαιλέοντας κι οδηγητής
    κι όλοι ντυμένοι πάντα κάποιον άλλο
    εγώ, εσείς κι αυτοί στο τέλος της γιορτής
    θα μοιραστούμε της αλήθειας το ρεγάλο.


    karditsa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος11/3/13

    αφού φτάσαμε στο σημείο να ψάχνουμε (συγκαλυμμένο) τρόπο (να ψάχνουνε οι πολιτικοί ταγοί εννοώ) για να ξεφορτωθούμε αρχαία και μάλιστα αυτής της εμβέλειας... ωρέ μάνα μου τί έχουμε να πάθουμε ακόμα οι ελληνάρες που επιβιώσαμε σ' αυτή τη μικρή γη τόσες χιλιάδες χρόνια... αυτή η έρημη η πολιτεία τον έχει όσο νάναι τον ακαδημαϊκό της μπροστά πρωτοπόρο στο σχέδιο, αλλά ο περίπατος που νόμιζε τούγινε αγώνας... πού να πιάσεις και πού ν' αφήσεις το ζήτημα αυτό, μόνο πούναι ΜΕΓΑΛΟ και πρέπει σκυλίσια να ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μιμόζα η αισχυντηλή12/3/13

    Ω ευγενέστατε με το ενδέκατο σχόλιο... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ... για την υπενθύμιση του τραγουδιού. Βεβαίως και να το αφιερώσουμε, ανεξαρτήτως εάν θα βρεθεί ευήκοον ους. Συμφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος12/3/13

    Oχ' για να μη λεν ότι μαναχά του Τρίκαλου μ' αγαπάει...

    karditsa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος16/3/13

    http://bcove.me/cef5oyv4
    Όταν η βυζαντινή τέχνη πάει πασαρέλα.
    ΣΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος16/3/13

    ΠΟΛΎ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ