30.5.14

ΟΔΟΣ: Ο σαφής συμβολισμός μιας Καστοριάς




ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑ άστοχο διαφημιστικό λογότυπο «Καστοριανές Αποκριές» για το τριήμερο 1-2-3 Μαρτίου, με «μπουμπούνες», «χάσκαρη» και «Καθαρά Δευτέρα», ο Δήμος Καστοριάς σε σχετική αφίσα του εννοείται ότι για μια ακόμη φορά προσπάθησε να προβάλλει το πολιτιστικό περιεχόμενο του τριημέρου στην πόλη της Καστοριάς.

ΠΡΟΣ ΒΡΩΣΗ και τέρψη των μονίμων κατοίκων και παράλληλα, προς έλξη και προσέλκυση των «τουριστών» από άλλες περιοχές, οι οποίοι αποτελούν μόνιμο στόχο των τοπικών αρχών.

ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ, καλά και κατανοητά όλα αυτά. Αν ταυτοχρόνως η σχετική διαφήμιση, δεν περιείχε και δύο ενδιαφέρουσες παραδοξολογίες: Την καρναβαλική μάσκα να κυριαρχεί στις «Καστοριανές Αποκριές», προκαλώντας την εντύπωση ότι το 3ήμερο της Αποκριάς, στην Καστοριά, υπάρχουν και καρναβάλια, κάτι που δεν είναι ακριβές, αφού τα καρναβάλια γιορτάζονται στην Καστοριά 6-7 και 8 Ιανουαρίου, δηλαδή την περίοδο του 12ημέρου.

ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗ ή δικαιολογία ότι, σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα και προπαντός στην Μεσοποταμία γιορτάζουν το καρναβάλι την περίοδο της Αποκριάς, δεν είναι πειστική. Όχι μόνο διότι στο τρίπτυχο της φετινής διαφήμισης δεν υπάρχει αναφορά σε «Καρναβάλι της Μεσοποταμίας» παρά σε «Καστοριανές Αποκριές», αλλά και επειδή το εικαστικό «σύνολο» της σχετικής προβολής, έστω και αν αφορά τον Δήμο Καστοριάς, αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στην πόλη.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ το περίεργο λάθος που δημιουργεί ερωτηματικά, το χειρότερο στην συγκεκριμένη διαφήμιση είναι η «μπουμπούνα» της φωτογραφίας σε συνδυασμό με το έμβλημα του Δήμου, δηλαδή την Παναγία Κουμπελίδικη. Διότι τουλάχιστον στην αφίσα τόσο η φράση «Δήμος Καστοριάς», όσο και η σχηματική παράσταση της περίφημης βυζαντινής εκκλησίας, φαίνεται να πυρπολούνται, από την «μπουμπούνα» της πλατείας Ντολτσού που χρησιμοποιήθηκε ως εικαστικό υπόβαθρο, της «καλλιτεχνικής» αυτής σύλληψης.

ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ σε άλλες περιοχές να υπάρχουν έθιμα και έθιμα, ή εδώ να έχουν πάρει «φωτιά» οι διεργασίες για τα εκλογικά, αλλά το τελικό θέαμα της (έγχρωμης) διαφήμισης, με την εκκλησία και τον Δήμο παραδομένα στις φλόγες, πέρα από τον σαφή συμβολισμό μιας Καστοριάς με τον μνημειακό της πλούτο σε αποκαΐδια, είναι απολύτως αποτυχημένο. Μπορεί και προφητικό, ή απλά ανατριχιαστικό.

ΣΕ ΑΛΛΕΣ περιοχές του πλανήτη, όπως στην Αϊτή και τον Αμαζόνιο, θα ερμηνεύονταν ως τελετή… «βουντού». Αν εδώ πάλι, στην Καστοριά, η ίδια αφίσα αποτελούσε διαφήμιση φοιτητικού συλλόγου, οι τοπικοί εξορκιστές, θα είχαν οργανώσει λιτανεία -όπως κάνουν λέει σε διαμερίσματα φοιτητών που φεύγουν από την Καστοριά. Αντίθετα, εδώ η διπλή γκάφα (;) πέρασε μάλλον απαρατήρητη.

ΣΩΣΤΑ, στην μέθεξη της τόσης επιτυχίας και των θριάμβων, ποιος τώρα θα προσέξει ένα καρναβάλι που δε υπάρχει, και ακόμη μια παραπάνω πυρκαγιά;

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 13 Μαρτίου 2014, αρ. φύλλου 731


49 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/5/14

    Πάλι καλά που έφυγαν νωρίς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασίλειος30/5/14

    Αγαπητέ κύριε Μπαϊρακτάρη
    Απορώ ειλικρινά με την εμμονή κάποιων σχολιαστών, οι οποίοι ρίχνουν πολύ χαμηλά το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου, είτε αγνοώντας απαραίτητα στοιχεία είτε αποκρύπτοντάς τα, με σκοπό την πολεμική, έως και την χλεύη.
    Για να αποσαφηνίσω αυτό που θέλω να πω, αναφέρω ειδικότερα το αποτέλεσμα των πρόσφατων Δημοτικών Εκλογών.
    Ασφαλώς και είναι σεβαστή η πλειοψηφία του συνδυασμού του κ. Ανέστη Αγγελή.
    Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο κ. Χατζησυμεωνίδης και συνεργάτες του θα εξαφανιστούν από προσώπου γης, όπως φαίνεται ότι ελπίζουν κακόπιστα άνθρωποι φανατισμένοι.
    Ο λαός της Καστοριάς τούς έταξε στη μείζονα Αντιπολίτευση και, όποιος έχει εντρυφήσει στους θεσμούς της Δημοκρατίας, μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει αυτό.
    Προφανώς, κάποιοι, ενώ δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι σημαίνει η «αρχή του ενιαίου κράτους», απαιτούν όχι μόνο να έχουν άποψη (όπως έχουμε όλοι), αλλά και παράφορα να την επιβάλλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατερίνα30/5/14

    @Βασίλειο
    Φίλε Βασίλη, έχεις δίκαιο. Το επίπεδο μερικών σχολιαστών είναι απογοητευτικό. Όμως συγκριτικά με άλλα blogs της Καστοριάς, εδώ, ακόμη κι αυτοί οι σχολιαστές έχουν ένα κάποιο επίπεδο. Αν διαβάσεις τι γράφουν τα άλλα blogs, και τι σχολιάζουν, θα φρίξεις.
    Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος σου, αν κρίνουμε ιστορικά πώς κατέληξαν όλες οι μειοψηφίες στο Δήμο Καστοριά, θα πρέπει να διαφωνήσω μαζί σου: Ο κ. Χατζησυμεωνίδης και οι συνεργάτες του, είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα αποσυρθούν (για να μην αναφέρω εξαφανιστούν). Όλοι αποσύρθηκαν (εξαφανίστηκαν) όσοι βρέθηκαν στην μειοψηφία: Καπαχτσής, Λιάντης, Τσαμίσης, Κοντόπουλος, Καραμανίδης, Παπαδιαμαντόπουλος, κλπ. Γιατί να γίνει εξαίρεση στον κ. Χατζησυμεωνίδη, με το «προσβλητικό» αποτέλεσμα (όπως γράφει η Οδός) των εκλογών, που δεν τους «άντεξε ο τόπος για περισσότερο από 3,5 χρόνια»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/5/14

    Ποια Δημοτική Αρχή, ποιος Δήμαρχος, θα δεχόταν, έστω και στο συμβολικό επίπεδο, να απεικονιστεί το σύμβολο των πόλεων τους, καιγόμενο σε φλόγες;
    Θα έδειχνε ο Μπουτάρης τον Λευκό Πύργο στις φλόγες; Μήπως θα έδειχνε την Ακρόπολη,ο Καμίνης;
    Ο Χατζησυμεωνίδης όμως ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιμόζα η αισχυντηλή30/5/14

    Κι εγώ συμφωνώ με όσα γράφτηκαν από τον Βασίλειο και την Κατερίνα, με μία επιφύλαξη όμως για αυτά που γράφτηκαν, μία για τον πρώτο και μία για την δεύτερη από τους δύο.
    Αγαπητέ Βασίλειε, σωστή η επισήμανση, ωστόσο δεν αφορά τους περισσότερους σχολιαστές (γράφεις βέβαια "κάποιοι" και αυτό το μετριάζει). Έχει δίκιο η Κατερίνα ότι η "ΟΔΟΣ" διατηρεί το επίπεδο σε σχέση με τη φρασεολογία άλλων τοπικών μπλογκς. Πρόσφατα μάλιστα, άνοιξα συμπτωματικά να διαβάσω κάποιο άλλο, αλήθεια χωρίς προκατάληψη, και όντως έφριξα με τις χυδαίες εκφράσεις των σχολιαστών. Δεν με πείραξαν τα άρθρα αλλά η βαναυσότητα των σχολίων.
    Αγαπητή Κατερίνα, ναι από το παρελθόν μαθαίνουμε αλλά... το μέλλον αβέβαιον! Πάντα προκύπτουν εκπλήξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος30/5/14

    @Ανώνυμο 4
    Επειδή μιλάμε για Δημάρχους και συμβολισμούς:
    http://odos-kastoria.blogspot.gr/2013/02/c.html
    http://odos-kastoria.blogspot.gr/2013/02/c_9.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος30/5/14

    @Μιμόζα

    Ναι, καλάάά.... Έχετε κι εσείς κάτι ντερμπεντέρηδες....... που τα γράφουν πιπεράταααααα !!!!!!!!!
    Τι να σας κάνω όμως......... που στροφάρουν έτσι που τα καταφέρνουν και περνούν από την κρησάρα του Παναγιώτη (!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος30/5/14

    Συμφωνώ κι εγώ ότι η ΟΔΟΣ κρατάει υψηλό το επίπεδο, αλλά και η πλειοψηφία των σχολιαστών συνεισφέρουν τα μέγιστα….
    Το ότι υπάρχουν κάποια σχόλια που δε συνάδουν ούτε με τις αναρτήσεις της ΟΔΟΥ, ούτε με το επίπεδο των σχολιαστών, είναι ένα γεγονός που δε μπορεί κανείς εύκολα να το αντιμετωπίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΖΑ !30/5/14

    Έτσι είναι @7. Άλλοι έχουν κρησάρα και άλλοι κρισάρα!
    (πού τη βρήκες αυτή τη λέξη μωρ αδερφάκι μου... βλάχικη είναι;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι είπες τώρα!30/5/14

    Βρε μπας κι αυτοί που σκαρφίστηκαν την αφίσα δεν μπορούν να ξεχάσουν αυτές τις φωτιές;
    http://odos-kastoria.blogspot.gr/2007/09/blog-post_03.html
    και μας το λένε σε ήχο πλάγιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κ.Χ.30/5/14

    Και δεν υπήρξε αντίδραση εκ μέρους της Μητροπόλεως για αυτήν την παγανιστική θα έλεγα χρήση του συμβόλου, όπως είναι ο Ναός της Παναγίας της Κουμπελίδικης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος30/5/14

    @KX
    Τι παγανιστική ρε φίλε; Εδώ η όλη φάση θυμίζει κάψιμο μαγισσών στο Μεσαίωνα!
    Ήθελα νάξερα ποιος είχε το ντιζάιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος30/5/14

    Στον Βασίλειο:
    1.701.171,68 Ευρώ θα στοιχίσει η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του 1ου Δημοτικού Σχολείου απέναντι από την Ι. Μητρόπολη Καστοριάς!!!!
    1.701.171,68 Ευρώ για μία αποκατάσταση!!!!
    Φαντάσου να έκτιζαν νέο σχολείο πόσο θα στοίχισε.
    Γι' αυτό αγαπητέ Βασίλειε, ο κόσμος τον έδιωξε από το δημαρχείο. Δεν πήγαινε άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος30/5/14

    Κάτι τέτοια (όπως η Κουμπελίδικη με τη φωτιά) παρατηρεί η ΟΔΟΣ και της βγάζω το καπέλο. Keep walking, keep walking...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Λευτέρης ο ξεφτέρης30/5/14

    @13
    Ησύχασε βρε παρορμητικέ φίλε ! Έστω ότι το ποσόν είναι αυτό που λες, αν και δεν έχω ιδέα. Από μεμονωμένο παράδειγμα θα βγάλουμε συνολικό συμπέρασμα ; Είμαστε εμείς το Δημοτικό Συμβούλιο ; Δεν ήμασταν καν στη συνεδρίαση.
    Εξάλλου πιστεύω ότι άλλο θέλει να επισημάνει ο Βασίλειος. Την παρακμή που πάει να κυριαρχήσει και να χαθεί κάθε κοσμιότητα στον σχολιασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος30/5/14

    Πείτε μου ότι θα κάνουν και φέτος αλεξιάδα...... να πάω να κάνω χαρακίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ετεροδημότης30/5/14

    Κύριε Μπαϊρακτάρη,
    ενώ συμφωνώ σε όλα όσα γράφετε, θέλω να σας παρακαλέσω κι εσείς όπως και οι άλλοι Καστοριανοί να δείξετε λίγη συγκατάβαση ως προς τις Αποκριές.
    Τις τελευταίες δεκαετίες ζούμε στην Καστοριά πάρα πολλοί από άλλον τόπο. Επιτρέψτε μας λοιπόν να χαιρόμαστε όταν αναβιώνουμε κι εμείς αυτά με τα οποία μεγαλώσαμε. Σεβασμός στη διαφορετικότητα δεν είναι αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος30/5/14

    Δε μπορεί... θα ήταν ανάδρομος ο Ερμής !
    Και για το 1 Γυμνάσιο είχαν δώσει ένα σωρό λεφτά και Πανεπιστήμιο δεν έγινε. Τουλάχιστον το Δημοτικό θα λειτουργεί μετά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος30/5/14

    Αλεξιάδα δε βλέπω στον ορίζοντα.
    Μάλλον με τσιπουρογιορτές, πουστσένο και κότσαρι θα αντικατασταθεί...
    Είτε έτσι, είτε αλλιώς το χαρακίρι δε το γλυτώνουμε!!!

    σημ.
    Αν κι εδώ που τα λέμε προτιμώ χίλιες φορές Αλεξιάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος30/5/14

    @Ετεροδημότη, ο εκδότης μας χορεύει σάμπα τις Απόκριες, αυτός κι αν δείχνει συγκατάβαση και σέβεται τους «ξένους». Μάλλον δε κατανόησες το νόημα του άρθρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κι-κι-ρί-κου-ου-ου !!!30/5/14

    Ό,τι και να προτιμάς @19... ΑΝ σε έναν Δήμο ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού είναι γαλουχημένος στη Χρυσαυγή (όχι του Βοΐου), τα πολιτ(ιστ)ικά δρώμενα θα ξεπερνούν τη φαντασία (και τη λογική βεβαίως, βεβαίως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος30/5/14

    Με τις αναμεταδόσεις της Μετροπόλιταν τι θα γίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πλάκα με κάνεις ;30/5/14

    Δεν είσαι καλά 22 ! Εδώ για την europa nostra τον ρώτησαν ως υποψήφιο και τα μασούσε, δεν καταλάβαμε ότι θα περπατήσει κι εσείς θέλετε και όπερα;
    Έχουν "γνωστό μουσικολόγο" που θα κανονίσει να γίνονται συναυλίες. Μη χαζά τώρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος30/5/14

    "γνωστό μουσικολόγο" ;;;;;
    όπως λέμε ""γνωστό αρχιτέκτονα" ;;;;

    Αχ αυτές οι γνωριμίες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος31/5/14

    Ο Μουσικολόγος που είναι στον συνδυασμό του Αγγελή, είναι ένα άξιο τέκνο της Καστοριάς και θα μας κάνει όλους περήφανους με τα έργα του. Εδώ θα είμαστε και θα δείτε. Είναι σίγουρο, ότι κάποιοι, ιδιαίτερα κάποιες θα σκάσουν από το κακό και τη ζήλια τους, αν τύχει και αναλάβει την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, που κατά πάσα πιθανότητα έτσι θα γίνει.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος31/5/14

    @25
    Αντιδήμαρχοι τοποθετούνται αιρετοί, που εκλέχτηκαν στις εκλογές. Οι αποτυχημένοι απαγορεύεται. Και ο κύριος Μουσικολόγος απέτυχε.
    Λαγοί δε βγαίνουν από τα καπέλα. Τελεία και παύλα, όπως γράφει και η ΟΔΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος31/5/14

    @ "Με τις αναμεταδόσεις της Μετροπόλιταν τι θα γίνει; "

    Θα τις παίζει ο [...........] στη Μητρόπολη!

    "Ο περά στους πέρα κάμπους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος31/5/14

    "κάποιοι, ιδιαίτερα κάποιες θα σκάσουν από το κακό και τη ζήλια τους, αν τύχει και αναλάβει την Αντιδημαρχία Πολιτισμού,"

    Να το δω κι αυτό κι ας πεθάνω!

    "ζηλιάρης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος31/5/14

    @
    "Ο περά στους πέρα κάμπους" Ωραίο το λογοπέγνιο!
    Αντί για Μετροπόλιταν καιρός να πάτε στη Μητρόπολη!

    lol (a)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος1/6/14

    QUIZ δια τους διαθέτοντες μνήμην ....ιχθύος!

    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ αυτός τον οποίον οι Χρυσαυγίτες σε ιστοσελιδες τους πριν καιρό αποκαλούσαν “συναγωνιστή”- καθώς πλαισίωσε ως ομιλητής δημόσιες εκδηλωσεις τους;Κια προαλείφεται το έλaιον του χρίσματος του Αντιδημάρχου Πολιτισμού;

    [Αμποτε η αντιδημαρχία πολιτισμού της πόλεως να τον χαρεί να παροσιαζει ποιητικες συλλογες του Κασιδιάρη και "το Πιστεύω μας" του γνωστου συνταγματάρχη...].

    Αλλά η Καστοριά δυστυχώς σφύζει ακόμα κι απο ...πάπιες και από ιχθύες.(Κι απο μπουρμπουλήθρες!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος1/6/14

    QUIZ:
    Αυτόν που φωτογραφίζεις είναι ΙΔΙΩΤΗΣ.
    Αντιδήμαρχοι τοποθετούνται μόνο μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
    --------
    Τα λογιστικά βιβλία η [.......] πού τα έδωσε, και για πόσα ευρώ; Εκεί ψάξε την απάντηση του quiz.
    -------
    Αλίμονο αν ο Αγγελής κάνει το λάθος και συνεχίσει να ελέγχουν οι ίδιοι, από άλλη θέση.
    -------
    Υπάρχει πολύ χρήμα να διαχειριστεί κανείς στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού. Και γι' αυτόν τον λόγο, είναι πολύ σοβαρή η ανάθεση της Αντιδημαρχίας.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος1/6/14

    31@
    IΔΙΩΤΗΣ...με...πιά ..έννοια;
    (Mην πιάσουμε τωρα τον Μπαμπινιώτη).
    Είδα κάποιες νύξεις περι αντιδημαρχεύσεως του περι ου και έκανα εύλογους συνειρμους.

    Το quiz επομένως δεν ήταν για μένα αλλα για τις μουλωχτες πάπιες και τα σιωπηλά ψάρια που κατοικοεδρεύουν εκτός της περικαλους λίμνης Ορεστίδος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος1/6/14

    Οι Χρυσαυγήτες σας πείραξαν... Ο βρωμοπασόκιδες και οι βρωμονουδούκιδες προφανώς δεν σας ενοχλούν που μας κατέστρεψαν και συνεχίζουν να μας καταστρέφουν. Ε τότε είναι καιρός για κάθε έναν να σχολιάζουμε το φρόνημά του και όχι μόνο επιλεκτικά για όποιον μας συμφέρει. Και όσον αφορά αυτόν που υπονοείτε, είναι δέκα φορές πιο άξιος από άλλους που πέρασαν από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού.
    ΥΓ Ο Δήμαρχος αναθέτει σε όποιον θέλει τη θέση Αντιδημάρχου, ανεξαρτήτως αν έχει εκλεγεί ή όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος1/6/14

    Σσσσσσσσ!!
    ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΕΕΕΕΕ !!!!!!!!!!
    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟ ΧΑΟΣΣΣΣΣΣΣ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος1/6/14

    33@
    "Θέλει η [...] να κρυφτεί κι η χαρά της δεν την αφήνει..."

    Οσον αφορα το "άξιος" που είσθε βεβαιος ότι θα είναι ο υποτιθέμενος εκλεκτός αυτό κρίνεται ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ απο τα έργα και ημερες του κι οχι απο μπουρμπουληθρες ή ευκολες εξαγγελίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος2/6/14

    Τον Τσακιρίδη θέλουμε για Αντιδήμαρχο Πολιτισμού. Τραβάτε κανά ζόρι όλοι εδώ μέσα; Ο πιο σεμνός και με όραμα για τον τόπο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος2/6/14

    Η Ειρήνη πήρε το μπούλο, ξεχάστε την...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος2/6/14

    Ξαφνικά, ποιοι άρχισαν να σχολιάζουν εδώ; Διακρίνεται ένα επίπεδο το οποίο χαρακτηρίζει τα υπόλοιπα blogs της Καστοριάς. Δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε σχολιασμούς υπό την πίεση... συμπλεγμάτων και με λογική στρουθουκαμήλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΤΖΑ !2/6/14

    @37

    μπαούλο ήθελες να πεις αλλά ξέχασες το α ...
    εκείνο που έχει μέσα τις στολές από την Αλεξιάδα.

    (αμάν πια, αφηρημένε, χρειάζεται να σε διορθώνω;
    πρόσεχε και λίγο παραπάνω!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος2/6/14

    Καλά σε λέει ο "ΤΖΑ", ρε Χαχαμίχο 37 !
    Δε μιλάνε έτσι για μια κυρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος2/6/14

    https://www.youtube.com/watch?v=SNQ8zHBbonc
    γειά σου ...αντιδήμαρχε!
    Αν σε θελει ο (κάθε) σχολιαστής
    τύφλα νά χει ο Αγγελής!
    Που λέει κι σοφός λαός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος2/6/14

    41 τι μας εβαλες να δούμε;;
    invents (;)
    Jesus !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος2/6/14

    @"41 τι μας εβαλες να δούμε;;"

    Ευρωπαϊκά ...Χάλκινα που παίζουν τη ...Μυσιρλού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος2/6/14

    Ωραίος ο Ιωάννης. Μπράβο στο παληκάρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. H ΟΔΟΣ παρακαλεί τους σχολιαστές να χρησιμοποιούν προσεκτικότερες εκφράσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανώνυμος2/6/14

    Μπααα που εγκράτεια τώρα Παναγιώτη Εφέντη !
    Εμείς είμαστε στο Τσακιρ... κέφι πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μοναχικός περιπατητής3/6/14

    Εκτός από τον συμβολισμό υπάρχει και ο ρεαλισμός.
    Κι έχω να δώσω συγχαρητήρια στον Δήμαρχο (αν και δεν τον ψήφισα) για την καλύτερη δυνατή απάντηση που μπορούσε να δώσει. Στους αντιρρησίες θα πω για να μη πω συκοφάντες.
    Γραπτώς και ευθέως ξηγήθηκε και στην κατάλληλη ώρα.
    Μακάρι να έπρατταν το ίδιο και άλλοι "θιγόμενοι".
    Θα είχαμε γλιτώσει από πολλές μάταιες χρονοβόρες και ψυχοφθόρες ιστορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΒΑΘΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑ3/6/14

    @Μοναχικός περιπατητής
    Εκπλήσσομαι που επικροτείς έναν δημόσιο λόγο κομμωτηρίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ανώνυμος4/6/14

    Το ότι δίνεις συγχαρητήρια "Μοναχικέ Περιπατητή" στον κ. Χατζησυμεωνίδη, που επίσημα ισχυρίζεται μούπες-σούπες, δικαιολογεί το ψευδώνυμο σου. Και τη βαθιά "ψεκασμένη" νύχτα που ζούμε οι υπήκοοι στη Καστοριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ