25.5.14

ΟΔΟΣ: Το επίπεδο της πολιτικής ωριμότητας με την οποία αντιμετωπίζονται οι πολίτες της Καστοριάς


ΟΔΟΣ 13.3.2014 | 731

ΔΥΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ γεγονότα τα οποία σχετίζονται με την τακτική της βουλευτή Καστοριάς κ. Μαρίας Αντωνίου, για προφανή εσωκομματική πρωτίστως χρήση, εκ των πραγμάτων την επαναφέρουν στο στόχαστρο της πολιτικής περίσκεψης. Και γιατί όχι της κριτικής. Για τον πολιτικά παληομοδίτικο τρόπο με τον οποίο εκφράζεται – τουλάχιστον σε επίπεδο δημόσιας εικόνας, το πολιτικό γραφείο της ίδιας.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΜΒΑΝ, φαινομενικά τουλάχιστον, δείχνει ανώδυνο. Ίσως και να προκαλεί μειδίαμα, να είναι απλά χαριτωμένο δείγμα μιας νοοτροπίας που θα της άξιζε να εκτεθεί σε μουσείο, ή ακόμη καλύτερα να ξεχαστεί. Γιατί σ’ αυτή οφείλεται σε ένα σημαντικό βαθμό η σημερινή κατάσταση.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  της Καστοριάς λοιπόν, το οποίο έχει την σοβαρή ευθύνη να διαχειρίζεται πτυχές του Μακεδονικού Αγώνα και της ιστορικής αλήθειας στην σύγχρονη εποχή, επομένως ζητήματα που ανήκουν στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, με πρόσφατη ανακοίνωσή του, όχι μόνο εκφράζει το περίσσευμα ευγνωμοσύνης για την υποστήριξη που του παρέχει η βουλευτής, αλλά λόγω της προφανούς ασυγκράτητης χαράς, διολισθαίνει σε δημόσιες τοποθετήσεις που αποτελούν κομματικό λόγο, και ασκούν έμμεση εσωκομματική παρέμβαση.

ΔΙΟΤΙ η διατύπωση της πεποίθησης ότι θα έχει «πάντοτε δίπλα» του την βουλευτή (ο σύλλογος εννοείται) για όσους εστιάζουν στην σημασία των λέξεων, μόνο συμπτωματική δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ισοδυναμεί με ανάμειξη στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας.

ΜΑΛΙΣΤΑ μένουν πιστοί και ακλόνητοι στην προσπάθειά τους, «αφού» θα έχουν «πάντοτε δίπλα τους» την κ.Αντωνίου. Δηλαδή αν στο μέλλον δεν την έχουν, τι θα κάνουν;

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΜΒΑΝ, απ’ ευθείας από το πολιτικό γραφείο της κ. βουλευτή αυτή την φορά, είναι ευθυγραμμισμένο στο ίδιο μοτίβο.

ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ, με μια αστραπιαία αδράνεια, ξεχάστηκαν όλα τα του κοινού καρναβαλικού ξεφαντώματος με τον συνάδελφό της βουλευτή, και ενδύθηκε την άσπιλη εσθήτα της διωκόμενης από τους Εθνικούς πειρασμούς πρωτοχριστιανής.

ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ, όπως προκύπτει από το δελτίο τύπου και τις ανακοινώσεις, «ξέχασε» τους πρωτοφανείς για εσωκομματική συνεννόηση υπαινιγμούς της για αυτούς που δεν φορούν ή δεν τιμούν τα παντελόνια, που έστρεψε κατά του υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου, υπερασπιζόμενη, κυριολεκτικά όπως-όπως το θέμα κατάργησης του τμήματος της Αρχιτεκτονικής Σχολής της Καστοριάς.

ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ τους ξέχασε, αλλά πραγματοποίησε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνάντηση με τον υπουργό, στην οποία λέει ο χρησμός -τόσο ξεκάθαρα ήξεις -αφήξεις είναι αυτά που ανακοινώθηκαν-εξετάσθηκαν τα νέα δεδομένα και στοιχεία. Μιας υπόθεσης, ζήσε Μάη μου, να φας τριφύλλι.

ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ περιστατικά, δεν πιστοποιούν απλά τις ενδείξεις μιας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, αλλά αποκαλύπτουν και το επίπεδο της πολιτικής ωριμότητας με την οποία αντιμετωπίζονται οι πολίτες της Καστοριάς. Και προκαλούν ανησυχία, μιας και υποτίθεται ότι ο τόπος βρίσκεται στην επόμενη ημέρα.


* * *




  • Ευχαριστήριο προς την Κυρία Μαρία Αντωνίου, Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς 

Ο Σύλλογος «Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Νομού Καστοριάς» αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια την Βουλευτή Κα Μαρία Αντωνίου για την προσωπική της στήριξη και τις προσπάθειες που καταβάλει ώστε το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα να διατηρείται ζωντανό, λειτουργικό και αποτελεσματικό επ’ ωφελεία της ιστορικής μνήμης και προβολής των εθνικών δικαίων. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι βρίσκεστε πολύ κοντά μας. Η προβολή της τοπικής ιστορίας είναι κοινή υπόθεση όλων των πολιτών του νομού μας. Εμείς θα μείνουμε πιστοί και ακλόνητοι στην προσπάθεια μας αφού θα έχουμε πάντοτε δίπλα μας την Κα Αντωνίου. Ευχαριστούμε για όλα.


  • Γραφείο Τύπου  κ.Μ.Αντωνίου

Συνάντηση πραγματοποίησε η Βουλευτής Καστοριάς κα Μαρία Αντωνίου με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για το θέμα της Πανεπιστημιακής Σχολής στην Καστοριά. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν τα δεδομένα που προκύπτουν από μελέτη την οποία ανακοίνωσε ο Υπουργός σε σχέση με τη διερεύνηση λειτουργίας Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Καστοριά αντίστοιχου αντικειμένου με τις ανάγκες που επιτάσσει η σύγχρονη αγορά εργασίας, ώστε να ολοκληρωθεί η δομή του Πανεπιστημίου της Δυτικής Μακεδονίας, όπως ο ίδιος ο υπουργός ανέφερε στην απάντησή του κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή μετά την ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής Καστοριάς στις 30 Ιανουαρίου 2014. Μετά το πέρας της συνάντησης η κα Αντωνίου δήλωσε: «Ενημερώθηκα από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για τα δεδομένα που προκύπτουν για το θέμα της ίδρυσης Πανεπιστημιακής Σχολής στην Καστοριά. Είμαι αισιόδοξη για την εξέλιξη του θέματος, ασφαλώς θα ξαναδούμε το θέμα στην επίσκεψη του κ. Αρβανιτόπουλου το επόμενο διάστημα στην Καστοριά».


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 13 Μαρτίου 2014, αρ. φύλλου 731

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ