11.5.14

ΟΔΟΣ: Αίσθημα δικαίου



ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ συνέχεια: Μετά από έρευνες αστυνομικών οργάνων, για την παράνομη προώθηση αλλοδαπών στην Ελλάδα, (αλλά και απασχόλησή τους σε αγροτικές εργασίες, χωρίς άδεια) συνελήφθη και οδηγήθηκε στον ανακριτή, περιφερειακός σύμβουλος, τέως θεματικός περιφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

ΤO «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ»  δεν έγκειται βέβαια στην πράξη που αποδίδεται στον συλληφθέντα -ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους συγκατηγορούμενους, μετά την εμφάνισή τους στην ανακρίτρια, με σύμφωνα γνώμη εισαγγελέως-ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος.

ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, σχεδόν κανενός δεν μπορεί να ικανοποιεί το κοινό αίσθημα.

ΩΣΤΟΣΟ είναι ευχάριστο το γεγονός ότι, στην Καστοριά αυτή την φορά, οι αστυνομικές δυνάμεις άσκησαν το καθήκον τους, χωρίς να υπολογίσουν τέως ή νυν ιδιότητες και αξιώματα αυτού που κατηγορείται.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ βεβαίως να υποστηριχθεί ότι στο παρελθόν, δεν ασκούσαν το καθήκον τους, αλλά γεγονός είναι ότι μόνο στην τελευταία εντός του μνημονίου εποχή, φαίνεται ότι το καθήκον τους αποδίδει αποτελέσματα, ανεξάρτητα και αδιάκριτα, ακόμη και αν αφορά «επωνύμους» ή αξιωματούχους.

ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥ σε ένα κράτος δικαίου με φαινόμενα βίαιης οικονομικής αδικίας, όπως αυτά που ζει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια, μόνο με τέτοιες αιτίες και επιτυχίες μπορεί να εξασφαλιστεί. Και σ’ αυτόν τον τομέα, αξίζει κάθε καλή αναφορά στην αστυνομική δύναμη της Καστοριάς.


* * *


Το επίσημο δελτίο τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς:

Σύλληψη δυο ημεδαπών για μεταφορά και απασχόληση 
μη νόμιμων μεταναστών στην Πτεριά Καστοριάς 

Την 24-01-2014 το μεσημέρι, συνελήφθησαν από αστυνομικούς Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, στην Πτεριά Καστοριάς, δύο ημεδαποί, ένας 50χρονος και ένας 31χρονος για μεταφορά και απασχόληση μη νόμιμων μεταναστών. Συγκεκριμένα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη ιδιοκτησίας 57χρονου ημεδαπού στην Πτεριά Καστοριάς, προέκυψε ότι ο 50χρονος, είχε μεταφέρει εκεί παράνομα, σε συνεργασία με τον 31χρονο δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, μη νόμιμους μετανάστες προκειμένου να τους απασχολήσει ως εργοδότης σε γεωργικές εργασίες (φόρτωση δεμάτων τριφυλλιού).
Συνολικά κατασχέθηκαν:
• δύο αυτοκίνητα (ένα ΙΧΕ και ένα ΙΧΦ) ως μέσα μεταφοράς των μη νόμιμων αλλοδαπών
• τέσσερα κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 30 Ιανουαρίου 2014, αρ. φύλλου 725


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ