18.11.16

Ανακοινώθηκε η έναρξη εργασιών ανέγερσης του νέου αστυνομικού μεγάρου Καστοριάς

Τον δήμο Καστοριάς επισκέφθηκε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης συνοδευόμενος από την βουλευτή Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειο Μιχελάκη, τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Καρυπίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Σωτήρη Αδαμόπουλο, τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό Διευθυντή Δυτ. Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ντζιοβάρα και τον αστυνομικό διευθυντή Καστοριάς κ. Ευθύμιο Αμαραντίδη.

Στην συνάντηση ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκης ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη ανέγερσης του αστυνομικού μεγάρου Καστοριάς και εξετάσθηκε η πρόοδος των διαδικασιών για την υποβολή της επικαιροποιημένης μελέτης από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων. Ο κ. Αναγνωστάσκης ανέφερε ότι οι εργασίες ανέγερσης θα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του 2016 εντός του χώρου του στρατοπέδου Μαθιουδάκη, λίγα μέτρα πιο μακριά από το διατηρητέο πλέον κτήριο, με την χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου να είναι εξασφαλισμένη, παρ’ όλο που ένα μέρος του δανείου  των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ που συνήφθη το 2006 από το Ελληνικό Δημόσιο, έχει δαπανηθεί για κατασκευή οικίας ελληνικής πρεσβείας στην αλλοδαπή και ένα μέρος για την ανέγερση του αστυνομικού μεγάρου Κοζάνης.

Η βουλευτής Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ξεκινάει και οριστικοποιείται η επίλυση ενός προβλήματος που υπάρχει στην περιοχή μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Σήμερα σε συνεργασία με τον δήμο Καστοριάς στο πρόσωπο του  κ. δημάρχου που οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για τις άμεσες ενέργειες που έχει κάνει για την παραχώρηση του οικοπέδου δίπλα στο κτήριο Μαθιουδάκη και σε συνεργασία με τον κ. Καρυπίδη, που οφείλουμε κι αυτόν να ευχαριστήσουμε για τις προσπάθειές του, είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι επιλύεται το θέμα που ταλανίζει την δημόσια ζωή τα τελευταία χρόνια. Αυτό δείχνει ότι όταν η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και οι υπηρεσιακοί παράγοντες  συνεργάζονται μεταξύ τους, τα αποτελέσματα είναι πάντα θετικά.  Με την επίλυση αυτού του προβλήματος, ξεκινάει και η αξιοποίηση του διατηρητέου κτηρίου Μαθιουδάκη, και με την συνεργασία που θα έχουμε με τον κ. δήμαρχο, θα γίνει ένα πολιτιστικός χώρος, που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή μας». 

 «Είναι ιστορική η στιγμή με το δεδομένο, μετά από πολύ καιρό, η αστυνομία θα αποκτήσει το κτήριο εκείνο που θα δώσει τις δυνατότητες να είναι πιο κοντά στον πολίτη. Όταν συνεργάζονται όλοι, υπάρχει αποτέλεσμα. Βέβαια κρινόμαστε όλοι εκ του αποτελέσματος και στον χρόνο το οποίο συμβαίνει. Στην προκείμενη περίπτωση, νομίζω ότι όλα θα γίνουν με τον κατάλληλο τρόπο και κατάλληλο χρόνο, επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής.

Τέλος ο περιφερειάρχης  είπε: «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για την Καστοριά αλλά και για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας που έχει να κάνει  καταρχήν με την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που εργάζονται στον χώρο της δημόσιας ασφάλειας,  τα στελέχη της Ελ.Ασ., αλλά και στους ίδιους τους πολίτες και σε εκείνους τους πολίτες που μπαίνουν στην παραβατικότητα και μέχρι  σήμερα φιλοξενούνταν ή κρατιόταν σε απάνθρωπες συνθήκες».

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 2 Ιουνίου 2016, αρ. φύλλου 838

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ