8.11.16

ΟΔΟΣ: "Παρακαλώ μην αγγίζετε"




ΔΕΝ ΦΘΑΝΕΙ που η βουλευτής Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου, που επισκέφθηκε την βραχύβια έκθεση ζωγραφικής  &  αγιογραφίας στην αίθουσα του αρχοντικού Βέργου, είχε την πρωτοφανή έμπνευση να ακουμπήσει τον πίνακα ζωγραφικής με το πρόσωπο της Παναγίας, -αποδεικνύοντας ότι γνωρίζει ψηλαφιστά την τέχνη- και το πολιτικό της γραφείο διοχέτευσε πρόθυμα το σχετικό φωτογραφικό στιγμιότυπο.

ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ η κ Μαρία Αντωνίου εμφανώς εκστασιασμένη από την καλλιτεχνική και θρησκειολογική απόδοση της Παναγίας, εγγίζει την εικόνα.




ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ σε οποιαδήποτε γκαλερί, πινακοθήκη ή μουσείο του κόσμου θα προκαλούσε την παρατήρηση των φυλάκων των εκθεμάτων και κανείς δεν διανοούνταν να διανείμει στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετική φωτογραφία.

ΚΙ ΟΜΩΣ εδώ έγινε ακριβώς το αντίθετο.

ΟΙ ΦΗΜΕΣ ότι προτού επισκεφθεί την έκθεση αγιογραφίας, το πολιτικό της γραφείο είχε μελετήσει καρέ-καρέ την στάση και την απόσταση που κρατούσε στις εικόνες ο ευλαβής πρόεδρος της Ρωσίας κ.  Βλαντιμήρ Πούτιν και ότι της είχαν συστήσει να αποφύγει τις μετάνοιες, δεν επιβεβαιώνονται και δεν επαληθεύονται.


Φωτογραφίες:
α) "Παρακαλώ μην αγγίζετε" από το Μουσείο Ακροπόλεως στην Αθήνα.
β) Στιγμιότυπο από την έκθεση στο αρχοντικό Βέργου στην Καστοριά.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 2 Ιουνίου 2016, αρ. φύλλου 838.


6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/11/16

    Μαρία Αντωνίου από το Βήμα της Βουλής:
    "Θεωρώ τον εαυτό μου λαϊκό κορίτσι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατερίνα8/11/16

    Ας ελπίσουμε, ότι αν βρεθεί στο Λούβρο, ή στο Βρετανικό Μουσείο, λέμε τώρα, να μην αγγίξει τη Παναγία του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Κι αν την αγγίξει, να μην εκδώσει κι από πάνω Δελτίο Τύπου με τη φωτογραφία της. Δεν είμαστε, δα, και ιθαγενείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/11/16

    Πάλι βρήκατε λεία για πειράγματα;
    Τι περιμένατε δηλαδή; Όπως μάθει κανείς φέρεται. Δείχτε και λίγη κατανόηση. Σάμπως έχουμε την ανάλογη παιδεία στον τόπο μας; Αυθόρμητη η Μαρία, όπως άπλωσε το χέρι στον παπαΣούρα να χορέψουνε, έτσι άπλωσε το χέρι και στην εικόνα..... Αφορμή για παρεξηγήσεις θα ψάχνουμε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Π.Ζ.10/11/16

    Προσπαθώ, ομολογουμένως μάταια, να βρω μία εξήγηση, για το λόγο που η κ. Αντωνίου, δημοσιοποίησε τη φωτογραφία.
    Αδυνατώ. Σηκώνω τα χέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/11/16

    Λαικο κοριτσι...
    Τα κοριτσια οταν μεγαλωνουν γινονται κυριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12/11/16

    @ 5
    Και τα παιδιά του λαού ... κύριοι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ