17.11.16

Values


10 σχόλια:

  1. Athena18/11/16

    Δεν ήθελα ν' ασχοληθώ με το επικοινωνιακό τρικ του Αμερικανού Προέδρου, αλλά επειδή σχολιάστηκε κατά κόρον η στάση μόνο του Έλληνα Πρωθυπουργού, είπα να γράψω κάτι για τη σημειολογία του πράγματος.
    Προσωπικά με λύπησε η προχειρότητα και οι απροσεξίες που δεν ταιριάζουν όχι τόσο στον Πρόεδρο όσο στον Παρθενώνα!
    Δεν φάνηκε να στάθηκε σε στάση προσοχής αποτίοντας φόρο τιμής, προτίμησε να τον έχει σκηνικό της δικής του παρουσίας, μιλούσε με τα χέρια στις τσέπες, χωρίς να βγάλει τα γυαλιά ηλίου, αντίθετα με τη στοιχειώδη ευγένεια.
    Να μη σχολιάσω το κωμικοτραγικό ότι εμφανίζεται να περπατάει αγέρωχος και η ξεναγός να τρέχει στο κατόπι του...
    Ούτε κουβέντα βέβαια για επαναφορά των απωλεσθέντων του Παρθενώνα, έχασε μια ευκαιρία να δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον, ενώ αντίθετα δεν παρέλειψε να ξεφουρνίσει την πρώτη μέρα κιόλας ότι η Ελλάδα πρέπει να άρει το βέτο για τα Σκόπια.
    Πάλι καλά να λέμε... Τουλάχιστον δεν ήταν η Χίλαρυ που την ξεναγούσαν στην Έφεσο και ξεστόμισε το αμίμητο:
    Θαυμάζω τα μνημεία της αρχαίας τουρκικής κληρονομιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/11/16

    Στην Antena

    Κάνετε την τρίχα τριχιά, και βγάζετε από τη μύγα, ξίγκι…..Το ένα ψέμα, φέρνει τ’ άλλο……

    Αν δε μπορείτε να διακρίνετε έναν, αποδεδειγμένα, μορφωμένο, καλλιεργημένο, ελεύθερο, χαρισματικό, πνευματώδη, ευγενή , φιλοσοφημένο, με αρχές και τρόπους Πρόεδρο, και τον κατηγορείτε, παρ’ όλο που είναι απερχόμενος, για επικοινωνιακά τρικ, τότε προφανώς το ιδανικό σας, εκτός από τον κ. Τσίπρα, θα είναι και ο συνεργάτης του, ο κ. Πολάκης!!!

    Δε μπορεί, θα αστειεύεστε όταν ζητάτε από κάποιον, που επισκέπτεται χαλαρά, ιδιωτικά και όχι επίσημα, έναν αρχαιολογικό χώρο, να μείνει σε στάση προσοχής (!!!) και να αποτίσει φόρο τιμής στα ερείπια (!!!). Αλλά και επίσημη να ήταν η επίσκεψη, αυτά που ισχυρίζεστε είναι το λιγότερο, αστεία. Σε λίγο θα τον κακίσετε που δεν κατέθεσε στεφάνι στο Ερεχθείο, δεν πέταξε περιστέρι της ειρήνης, δεν τραγούδησε Θεοδωράκη, δε φόρεσε κουστούμι και γραβάτα γι’ όλα αυτά, και ντύθηκε casual. Ενώ, αν παρατηρήσατε, στη συνέχεια, μετά την επίσκεψη στην Ακρόπολη, έβαλε κουστούμι και γραβάτα για να επισκεφτεί το Μουσείο (αυτό επιβάλλουν οι κανόνες ευγενείας, και όχι οι κανόνες στυλ… Γλέζου).

    Πού είδατε να τρέχει η ξεναγός; Στην αρχή μάλιστα, ο Ομπάμα, παρ’ όλο το ύψος του, πηγαίνει πολύ αργά, βολτάρει, για να μη φέρει σε δύσκολη θέση τη ξεναγό.

    Είναι αχαριστία, αυτό που γράφετε για τη «χαμένη ευκαιρία», να «δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον» για τα μάρμαρα. Μεγαλύτερη διαφήμιση για την Ακρόπολη, και τον Ελληνικό Πολιτισμό, δεν υπήρξε τα τελευταία πολλά χρόνια, από την επίσκεψη Ομπάμα. Πιο ισχυρό μήνυμα για τα μάρμαρα, από αυτά που εκπέμπει ο λόγος του και η παρουσία του στην Ακρόπολη, δεν υπάρχει. Αλήθεια ο κ. Τσίπρας τα ζήτησε;

    Αντί να καμαρώσετε ως Ελληνίδα, σας βγαίνει η κακία. Κι όλα αυτά, για να υποστηρίξετε τον αντιαμερικανισμό σας. Κι ένα πρωθυπουργό-γκόου μπακ μαντάμ Μέρκελ, που καθόταν με ανοιχτά τα πόδια στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου με το Φρανσουά Ολάντ, και χασμουριόταν με σπασμένη συμπλεγματική προφορά greeklish στον Ομπάμα.

    Ο αντιαμερικανισμός σας θόλωσε τόσο πολύ, που φτάνετε στο σημείο λέτε ψεκασμένα ψέματα για τον Ομπάμα-Σκόπια και την Κλίντον- Έφεσο. Λίγο τσίπα, και όχι Τσίπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Athena19/11/16

    @2
    Νά'σαι καλά, άνθρωπε, όποιος κι αν είσαι! Μ' έκανες και γέλασα πρωί-πρωί!!!
    Πού τα βρήκες όλα αυτά... απορώ. Ελπίζω οι άλλοι αναγνώστες να κατανοήσουν καλύτερα.
    Κι αν δείξω "κατανόηση" στην ηδυπαθή τάση σου για "προχωρημένη" ψυχανάλυση, εκείνο που δεν στέκει με τίποτε είναι ότι με κατηγορείς για ψέματα, ενώ τα γεονότα που αναφέρω είναι πραγματικά, ανεξαρτήτως αν δεν συμφωνείς με τα σχόλια. Διάκριση χρειάζεται.
    Οι πράξεις δεν αμφισβητούνται ως μη γενόμενες, η ερμηνεία μπορεί να διαφέρει ως υποκειμενική. Αξίζει να χαλάσουμε τις καρδιές μας; Και μάλιστα στο όνομα της Δημοκρατίας;
    Ποιος σώφρων συνάγει συμπέρασμα με τόση οργή; Ξέρεις πότε θα έπαιρνα στα σοβαρά τα γραφόμενά σου; Όταν θα σχολίαζες κι εσύ από τη μεριά σου τα ίδια γεγονότα και δεν δεν θα έκανες σε εμένα (ή όποιον άλλον σχολιαστή) προσωπική επίθεση σαν παντογνώστης! Βίοι παράλληλοι.
    Στο κάτω-κάτω, στο Γραφείο του Προέδρου δουλεύεις; Γιατί ανέχεσαι τη δική του χαλαρότητα και περιμένεις από μένα να στέκομαι σούζα όταν σχολιάζω στην "ΟΔΟ";
    Καλημέρα σας και εις άλλα με υγεία!

    Η στρίγκλα της μπλογκογειτονιάς χαιρετά τους πολυχρονεμένους πασάδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νο 220/11/16

    Στην Antena

    Επανέρχομαι μόνο για να επαναλάβω, ότι είναι ΨΕΜΑΤΑ αυτά που γράφετε για τον Ομπάμα για τα Σκόπια, και την Κλίντον για την Έφεσο. Αν εσείς θέλετε να ενημερώνεστε από ψεκασμένα site, του στυλ «τρο-μα-κτι-κό, ο παραλπίπας, τσεκουράτοι, νιουσμπομ…» δικαίωμα σας. Μη τα χρησιμοποιείτε, όμως, να περάσετε το αντιαμερικανισμό σας.

    ΥΓ
    Εντάξ’, η καλύτερη κυβέρνηση, όλων των εποχών, είναι η Πρώτη Φορά Αριστερά-ΑΝΕΛ. Και ο καλύτερος πρωθυπουργός, όλων των εποχών, είναι ο κ. Τσίπρας και έπεται ο κ. Καμμένος. Ικανοποιηθήκατε τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλα εγώ πρέπει να σας τα ανακαλύπτω;
    Τι ΔΕΝ ζήτησε ο πρόεδρος Ομπάμα από την ελληνική κυβέρνηση.
    http://ellinikahoaxes.gr/2016/11/16/ayti-einai-i-alitheia-gia-tin-episkepsi-toy-obama-stin-ellada/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22/11/16

    @.....
    OK! Το θέμα τελικά είναι ποιες ιστοσελίδες διαβάζει ο καθένας(;) Είναι απολύτως σίγουρο όμως ότι και αυτή που μας παρουσιάζεις είναι αλάνθαστη; Γιατί κατά καιρούς έχουν γραφεί ακόμη και στα "ψιλά γράμματα" έγκυρων εφημερίδων διάφορα που δεν διαψεύστηκαν και τα θυμούνται όσοι δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου.
    Βλέπουμε και τη γενικότερη πολιτική των "συμμάχων" μας μια ζωή... Τώρα περιμέναμε να πάρουμε χαμπάρι κατά πού γέρνει η ζυγαριά;
    Ώρα ν' αφήσουμε τον συγκεκριμένο Πρόεδρο, που έχει κι αυτός ημερομηνία λήξεως. Ελπίζουμε να το χάρηκε που τον τίμησε η Ελλάδα και ν' απόλαυσε την επίσκεψή του στην Ακρόπολη, ακόμη και σαν μπατιροτουρίστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος24/11/16

    Ο ΗΓΕΤΗΣ! [.....] πατάτες ο Τσίπρας μπροστά του!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος27/11/16

    Τσίπρας και πάλι Τσίπρας!!! Ακόμη και τη Black Friday μας έφερε στην Ελλάδα!!!
    Γι' αυτό έχει και Αμερικάνικη προφορά με το "ρ" !!!
    Αυτό θα πει Αριστερά!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος30/11/16

    Founded by Greeks and conquered by Persians and Alexander the Great, Ephesus ultimately became the third city of the Roman Empire":
    http://www.aparchive.com/metadata/youtube/6b8baac1e35c60d5926b8be2d717f029

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος30/11/16

    ΧΙΛΑΡΥ ΚΛΙΝΤΟΝ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ
    http://fanarion.blogspot.gr/2011/07/blog-post_6458.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ