3.3.20

Πρόσωπα 2019 [4]


ODOS | efimerida tis Kastorias | Prosopa 2019
ΟΔΟΣ 2.1.2020 | 1019

Ζήσης Τζηκαλάγιας

Προσωπικό ζήτημα υπαρξιακό



[+-] Η αυθόρμητη εξομολόγηση του κ. Ζήση Τζηκαλάγια, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, την περίοδο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 11η Νοεμβρίου σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης περί «ανακτήσεως» της έδρας από τον ίδιο, αποκάλυψε και το προσωπικό ζήτημά (στοίχημα) του. Έτσι φαίνεται ότι όσα χρόνια έμεινε εκτός βουλής και την θέση του βουλευτή εκπροσωπούσε η κυρία Μαρία Αντωνίου, το προσωπικό του στοίχημα αναγορεύθηκε για τον ίδιο, από τον ίδιο, σε ζήτημα πολιτικά υπαρξιακό. Και δικαίως, καθώς τυχόν ήττα του θα σήμαινε αυτόματα την έξοδό του από την πολιτική σκηνή, δια παντός.

Η αλήθεια είναι ότι όσο χρόνο εκλεγμένη ήταν η κυρία Μαρία Αντωνίου, με την πληθωρική της προσωπικότητα και το αρκετά διαφορετικό από τον ίδιο στυλ, απηχούσε διαφορετικά την αισθητική του κλασσικού, συντηρητικού νεοδημοκράτη. Το στερεότυπο θέλει τον βουλευτή του κεντροδεξιού κόμματος πιο συγκρατημένο στις εκδηλώσεις του και όχι star ή υπερβολικά εξωστρεφή. Ένα πολιτικό τύπο κάπως σαν τον κ. Ζήση Τζηκαλάγια δηλαδή, που αγωνιζόμενος για αρκετά, ίσως πολλά πλέον χρόνια, δείχνει να επιθυμεί την παράταση της πολιτικής σταδιοδρομίας του στα έδρανα του βουλευτή Καστοριάς, επ’ αόριστο.

Όχι ότι οι απόψεις του διαφέρουν αισθητά από αυτές της κυρίας Μαρίας Αντωνίου –δεδομένου  ότι την κρίσιμη περίοδο είχε ταχθεί περίπου ανοικτά κατά της ανάγκης των μνημονίων– που εξέφραζε περίπου τις ίδιες απόψεις, εκείνη την εποχή, με τον δικό της τρόπο. Όπως για παράδειγμα με τις λιτανείες που πραγματοποιήθηκαν.

Ωστόσο η αίσθηση ότι ο ίδιος δεν έχει παρορμητικά χαρακτηριστικά μιας διαφορετικής προσωπικότητας, αλλά ότι μέσα από την επαγγελματική και επιστημονική του δραστηριότητα, την κομματική του κινητικότητα και την κοινωνική του παρουσία εγγυάται περισσότερα αποτελέσματα σε περίοδο ηλικιακής ωριμότητας, προφανώς διαδραμάτισε σημαντική επίδραση στην ψήφο των εκλογέων, που επέλεξαν την απόλυτη επιστροφή σε πιο ασφαλή και προβλέψιμη συμπεριφορά.

Όπως σχολιάζουν οι αναγνώστες και φίλοι που τον υπέδειξαν, περιμένουν πια πολλά από τον ίδιο με τις έως τώρα γνωστές πρωτοβουλίες του να μην ικανοποιούν τις αυξημένες επιδόσεις, χωρίς να αποφευχθεί η κριτική για την συμπτωματική επιλογή προσώπων του περιβάλλοντός του σε θέσεις υπευθυνότητας.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 2 Ιανουαρίου 2020, αρ. φύλλου 1019




7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/3/20

    Εξασφάλισε τη Βουλευτική σύνταξη ο Ζήσης, εσείς δεν πα να λέτε..... Εμείς τουλάχιστον τον γνωρίζαμε απ το σχολείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/3/20

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/3/20

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/3/20

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/3/20

    Οι πολιτικοί φελλοί επιπλέουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/3/20

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος4/3/20

    Μα για αυτό εμπλέκονται με τα κοινά... κάτσε εσύ ραγιά και δούλευε τριάντα χρόνια για σύνταξη και οι βολευτές με δύο τετραετίες παίρνουν σύνταξη. Α, και που 'σαι, ωσονούπω και 5χιλιάρικα αναδρομικά...!!!
    Δεν πειράζει όμως εσύ πιστέ ψηφοφόρε και ερίφιο συνέχιζε να ψηφίζεις τις περσόνες της κομματικής νομεκλατούρας και τους επιβήτορες της εξουσίας.
    Να δείς πού το διάβασα,πού το διάβασα,α ναί' στο σύνταγμα λέει πώς είμαστε όλοι ίσοι. Είμεθα...;;!!

    Έρρωσθε οι μη εκλεγμένοι

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ