13.4.20

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Αναφορά για covid-19



Μ. Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα (Μ. Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Το Νοσοκομείο έκανε είκοσι τρείς (23) νέες δειγματοληψίες. Έγινε μία νέα εισαγωγή και συνολικά νοσηλεύονται δεκαπέντε (15) ασθενείς, εκ των οποίων εννέα (9) θετικοί, ο ένας (1) αρνητικός και πέντε (5) με συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων.
[σ.σ.Κατέληξε σήμερα, άνδρας 76 ετών από την Μεσοποταμία, που νοσηλευόταν σε ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ. Από τη Μεσοποταμία νοσηλεύονται δυο ακόμα άτομα στη Θεσσαλονίκη. Ο ένας είναι διασωληνωμένος].

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ "ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ¨
Το Νοσοκομείο έκανε δέκα (10) νέες δειγματοληψίες. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, ο ένας (1) εισήχθη και νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα, ενώ οι υπόλοιποι εννιά (9) τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό εν αναμονή αποτελεσμάτων. Συνολικά νοσηλεύονται δεκαέξι (16) ασθενείς, εκ των οποίων οι οκτώ (8) είναι θετικοί και άλλοι οκτώ (8) με συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Παραμένουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό πέντε (5) ασθενείς, των οποίων τα δείγματα ελήφθησαν παλαιότερα και επιβεβαιώθηκαν ως θετικά. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν τέσσερα (4) αρνητικά αποτελέσματα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ¨ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ¨
Το Νοσοκομείο έκανε μία (1) νέα δειγματοληψία. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν τρία (3) αρνητικά, ενώ αναμένονται αποτελέσματα από άλλα έξι (6). Νοσηλεύονται δεκαέξι (16) ασθενείς σε απλές κλίνες και δύο (2) σε ΜΕΘ.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ¨ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨
Στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται δύο (2) περιστατικά. Το ένα (1) θετικό και το δεύτερο ως ύποπτο σε αναμονή αποτελέσματος. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν δύο (2) αρνητικά αποτελέσματα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Δύο (2) νέα δείγματα ύποπτα για κορωνοϊό πήρε σήμερα το Νοσοκομείο Γρεβενών, για τα οποία έγινε εισαγωγή. Συνολικά αναμένονται αποτελέσματα από τρία (3) ύποπτα δείγματα που έχουν σταλεί, εκ των οποίων τα δύο (2) νοσηλεύονται και το ένα (1) βρίσκεται σε κατ΄ οίκον.

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο το ΕΚΑΒ δεν πραγματοποίησε καμία διακομιδή επιβεβαιωμένου κρούσματος σε τριτοβάθμιο Νοσοκομειο.

***
Συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 1.062 δείγματα, από τα οποία τα 142 βρέθηκαν θετικά και 780 αρνητικά. Οι θάνατοι συνολικά στην Δυτική Μακεδονία είναι 19.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ