10.4.20

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Αναφορά για covid-19




Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα (Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Το Νοσοκομείο έκανε σαράντα (40) νέες δειγματοληψίες. Συνολικά νοσηλεύονται δεκατέσσερις (14) ασθενείς, εκ των οποίων οι δώδεκα (12) είναι θετικοί και οι δύο (2) με συμπτώματα covid-19, σε αναμονή αποτελεσμάτων. Από προηγούμενες δειγματοληψίες ήρθαν τρία (3) αρνητικά αποτελέσματα, ενώ άλλα δύο (2) κρίθηκαν ακατάλληλα. Απεβίωσε ένας άντρας 79 ετών με υποκείμενο νόσημα, που νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και είχε διακομισθεί από το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ "ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ¨
Το Νοσοκομείο έκανε έξι (6) νέες δειγματοληψίες. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, οι τρεις (3) εισήχθησαν και νοσηλεύονται ως ύποπτα κρούσματα, ενώ οι υπόλοιποι τρεις (3) τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό εν αναμονή αποτελεσμάτων. Συνολικά νοσηλεύονται δεκατέσσερις (14) ασθενείς, εκ των οποίων οι οκτώ (8) είναι θετικοί, ενώ οι έξι (6) με συμπτώματα covid-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Ένας (1) ασθενής αποθεραπεύτηκε και πήρε εξιτήριο. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν τέσσερα (4) θετικά αποτελέσματα και παραμένουν σπίτι τους σε κατ’ οίκον περιορισμό.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ¨ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ¨
Το Νοσοκομείο έκανε δώδεκα (12) νέες δειγματοληψίες, τα δείγματα των οποίων εστάλησαν για διερεύνηση και αναμένονται τα αποτελέσματα τους.
Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν πέντε (5) αρνητικά, ενώ αναμένονται αποτελέσματα από άλλα δώδεκα.
Νοσηλεύονται δεκατέσσερις (14) ασθενείς σε απλές κλίνες και δύο (2) σε ΜΕΘ.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ¨ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨
Το Νοσοκομείο έκανε δύο (2) νέες δειγματοληψίες. Εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο (2) περιστατικά, εκ των οποίων το ένα (1) θετικό και το άλλο με συμπτώματα covid-19, σε αναμονή αποτελεσμάτων.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Το Νοσοκομείο δεν έκανε καμία νέα δειγματοληψία. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν τέσσερα (4) αρνητικά αποτελέσματα στον κορωνοϊό και παραμένει ένα (1) περιστατικό σε αναμονή αποτελέσματος, το οποίο βρίσκεται σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο το ΕΚΑΒ πραγματοποίησε τρείς (3) διακομιδές από το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς σε τριτοβάθμια Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

***
Συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 871 δείγματα, από τα οποία τα 164 βρέθηκαν θετικά και 552 αρνητικά. Οι θάνατοι συνολικά στην Δυτική Μακεδονία είναι 18.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ