23.4.20

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Αναφορά για covid-19



Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα (Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Το Νοσοκομείο έκανε είκοσι πέντε (25) νέες δειγματοληψίες. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, ο ένας (1) εισήχθη και νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα. Από τους ασθενείς που νοσηλεύονταν στο τμήμα COVID-19, οι τρείς (3) μετά από αρνητικά αποτελέσματα, μεταφέρθηκαν σε άλλες κλινικές του Νοσοκομείου, λόγω άλλων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν. Συνολικά νοσηλεύονται επτά (7) ασθενείς, εκ των οποίων ένας (1) θετικός, πέντε (5) αρνητικοί και ένας (1) με συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Από προηγούμενες δειγματοληψίες ήρθαν αποτελέσματα για δεκαεπτά (17) δείγματα, όλα αρνητικά. Ένας (1) ασθενής αποθεραπεύτηκε και πήρε εξιτήριο.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ "ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ¨
Το Νοσοκομείο έκανε το τελευταίο σαρανταοκτάωρο συνολικά σαράντα εννέα (49) νέες δειγματοληψίες. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, τέσσερις (4) εισήχθησαν και νοσηλεύονται ως ύποπτα κρούσματα ενώ για έξι (6) βγήκε αρνητικό το αποτέλεσμα. Από τους εννέα (9) ασθενείς, επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 που είχαν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ο ένας εισήχθη για νοσηλεία και για δύο (2) τα επαναληπτικά δείγματα ήρθαν αρνητικά. Συνολικά νοσηλεύονται δεκαοχτώ (18) ασθενείς, εκ των οποίων έξι (6) είναι θετικοί, οκτώ (8) αρνητικοί και άλλοι τέσσερις (4) με συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν δεκαεπτά (17) αρνητικά αποτελέσματα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ¨ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ¨
Το Νοσοκομείο έκανε έξι (6) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν εννέα (9) αρνητικά αποτελέσματα και δύο (2) θετικά. Νοσηλεύονται δέκα (10) ασθενείς σε απλές κλίνες, εκ των οποίων επτά (8) θετικοί και δύο (2) με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο ασθενείς στη ΜΕΘ, ο ένας (1) θετικός και ο άλλος με ύποπτα συμπτώματα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ¨ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨
Από προηγούμενες δειγματοληψίες ήρθαν αποτελέσματα για πέντε (5) δείγματα και είναι αρνητικά.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Το Νοσοκομείο έκανε τρεις (3) νέες δειγματοληψίες. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται ένας (1) ασθενής με ύποπτα συμπτώματα COVID-19, ενώ δύο (2) βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, των οποίων αναμένονται τα αποτελέσματα. Από προηγούμενες δειγματοληψίες ήρθαν τέσσερα (4) αρνητικά αποτελέσματα.

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο το ΕΚΑΒ δεν πραγματοποίησε καμία διακομιδή επιβεβαιωμένου κρούσματος σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο.

***
Συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 1.528 δείγματα, από τα οποία τα 152 βρέθηκαν θετικά και 1.235 αρνητικά. Οι θάνατοι συνολικά στην Δυτική Μακεδονία είναι 26.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ