16.4.20

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Αναφορά για covid-19




Μ. Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα (Μ. Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Το Νοσοκομείο έκανε είκοσι τρεις (23) νέες δειγματοληψίες. Έγιναν πέντε (5) νέες εισαγωγές και συνολικά νοσηλεύονται δώδεκα (12) ασθενείς, εκ των οποίων δύο (2) θετικοί, επτά (7) αρνητικοί και τρεις (3) με συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Από προηγούμενες δειγματοληψίες ήρθαν αποτελέσματα για είκοσι εννέα (29) δείγματα, τα οποία είναι όλα αρνητικά. Πέντε (5) ασθενείς αποθεραπεύτηκαν και πήραν εξιτήριο.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ "ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ¨
Το Νοσοκομείο έκανε σαράντα δύο (42) νέες δειγματοληψίες. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, ο ένας (1) εισήχθη και νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα. Συνολικά νοσηλεύονται δεκατρείς (13) ασθενείς, εκ των οποίων επτά (7) είναι θετικοί και άλλοι έξι (6) με συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Παραμένουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό εννέα (9) ασθενείς, των οποίων τα δείγματα ελήφθησαν παλαιότερα και επιβεβαιώθηκαν ως θετικά. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν τριάντα ένα (31) αρνητικά αποτελέσματα και ένα (1) θετικό, τα οποίο τέθηκε σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ¨ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ¨
Το Νοσοκομείο έκανε τέσσερις (4) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν οκτώ (8) αρνητικά και ένα (1) θετικό αποτέλεσμα, για το οποίο έγινε εισαγωγή. Σήμερα ένας ασθενής βγήκε από τη ΜΕΘ και νοσηλεύεται μαζί με δεκατέσσερις (14) σε απλές κλίνες, ενώ ένας (1) έχει αποσωληνωθεί και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ. Από αυτούς οι εννέα (9) είναι θετικοί στον ιό COVID-19 και οι έξι (6) με ύποπτα συμπτώματα, σε αναμονή αποτελεσμάτων. Δύο (2) ασθενείς αποθεραπεύτηκαν και πήραν εξιτήριο.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ¨ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨
Το Νοσοκομείο έκανε δύο (2) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται ένας (1) ασθενής ως επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα COVID-19 και η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται ομαλά.


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Το Νοσοκομείο έκανε δύο (2) νέες δειγματοληψίες. Νοσηλεύονται δύο (2) περιστατικά, ως ύποπτα σε αναμονή αποτελέσματος. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν δύο (2) αρνητικά αποτελέσματα.

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο το ΕΚΑΒ δεν πραγματοποίησε καμία διακομιδή επιβεβαιωμένου κρούσματος σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο.

***
Συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 1.240 δείγματα, από τα οποία τα 147 βρέθηκαν θετικά και 930 αρνητικά. Απεβίωσε μία γυναίκα 76 ετών με υποκείμενο νόσημα, που νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και είχε διακομισθεί στις 10/4 από το Μαμάτσειο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης. Οι θάνατοι συνολικά στην Δυτική Μακεδονία ανέρχονται σε 21.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ