22.4.20

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Αναφορά για covid-19Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα (Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Το Νοσοκομείο έκανε δεκαοχτώ (18) νέες δειγματοληψίες. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, ο ένας (6) εισήχθη και νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα. Συνολικά νοσηλεύονται δέκα (10) ασθενείς, εκ των οποίων ένας (1) θετικός, οκτώ (8) αρνητικοί και ένας (1) με συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Από προηγούμενες δειγματοληψίες ήρθαν αποτελέσματα για τριάντα έξι (36) δείγματα, όλα αρνητικά.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ "ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ¨
Στο Νοσοκομείο συνολικά νοσηλεύονται δεκαοχτώ (18) ασθενείς, εκ των οποίων έξι (6) είναι θετικοί, οκτώ (8) αρνητικοί και άλλοι τέσσερις (4) με συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Παραμένουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό εννέα (9) ασθενείς, των οποίων τα δείγματα ελήφθησαν παλαιότερα και επιβεβαιώθηκαν ως θετικά.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ¨ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ¨
Το Νοσοκομείο έκανε έντεκα (11) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Συνολικά αναμένονται αποτελέσματα από δώδεκα (12) δείγματα. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν τέσσερα (4) αρνητικά αποτελέσματα και ένα(1) θετικό, το οποίο τέθηκε σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Νοσηλεύονται έντεκα (11) ασθενείς σε απλές κλίνες, εκ των οποίων επτά (7) θετικοί και τέσσερις (4) με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο ασθενείς στη ΜΕΘ, ο ένας (1) θετικός και ο άλλος με ύποπτα συμπτώματα, ενώ ένας έχει τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό..

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ¨ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨
Το Νοσοκομείο έκανε τέσσερις (4) νέες δειγματοληψίες και οι ασθενείς που ελήφθη δείγμα, τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Το Νοσοκομείο έκανε τέσσερις (4) νέες δειγματοληψίες. Συνολικά νοσηλεύονται δύο (2) ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 και αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Από προηγούμενες δειγματοληψίες ήρθαν αποτελέσματα για πέντε (5) δείγματα, τα οποία ήταν όλα αρνητικά.

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο το ΕΚΑΒ δεν πραγματοποίησε καμία διακομιδή επιβεβαιωμένου κρούσματος σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο.

***
Συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 1.445 δείγματα, από τα οποία τα 150 βρέθηκαν θετικά και 1.183 αρνητικά. Οι θάνατοι συνολικά στην Δυτική Μακεδονία είναι 26.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ