1.9.20

ΟΔΟΣ: Το δις


Οδός Μητροπόλεως Καστοριά


Η φωτογραφία στην οδό Μητροπόλεως το βράδυ της Κυριακής της Αποκριάς προς την Καθαρά Δευτέρα, είναι ενδεικτική. Βέβαια, δεν αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατούσε σε ολόκληρη την Καστοριά καθώς αλλού ήταν ακόμη χειρότερα ή έστω λίγο καλύτερα. 

Πάντως πουθενά και καθόλου δεν υπήρχαν στιγμές που να επαληθεύουν τα αναφερόμενα στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Καστοριάς με αφορμή τις Αποκριές, όπου η Καστοριά για μια ακόμη φορά εμφανίζονταν «πανέμορφη» (από μακριά) και επιπλέον (και το φαιδρό) γεμάτη κόσμο, «κοσμοπλημμυρισμένη», προφανώς από τουρίστες θα εννοεί. Το φωτογραφικό πλάνο που συνοδεύει αυτή την περιγραφή της επίσημης δημοτικής ιστοσελίδας, (σημεία της πόλης) την δείχνουν εν τω μεταξύ... άδεια!

Από την άλλη πλευρά η οδός Μητροπόλεως ήταν θεοσκότεινη. Όχι μόνο έρημη δηλαδή, αφού για μια ακόμη φορά οι φωτεινές γιρλάντες δεν ήταν φωταγωγημένες (όπως και την 11η Νοεμβρίου εξ άλλου που για πρώτη φορά στην ιστορία της Μητροπόλεως δεν είχαν ανάψει) [σχετικά "εδώ"]

Δεν έχει σημασία που επίσημα ακυρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Αποκριάς λόγω του κορωνοϊού. Σημασία έχει που ο Δήμος Καστοριάς για μια ακόμη φορά ανέγνωσε εντελώς αντίστροφα την γυμνή πραγματικότητα για την «κοσμοπλημμύρα». 

Και πού επίσης δεν φρόντισε να δείξει ότι τιμά την Αποκριά, ακόμη και στην ιδιωτική ζωή των δημοτών και κατοίκων της Καστοριάς, προχωρώντας στην σχετική φωταψία της κεντρικής αρτηρίας της πόλης.

Πόσο μάλλον που οι περισσότερες "μπουμπούνες" σε γειτονιές τελικά πραγματοποιήθηκαν, αποτυπώνοντας με τον τρόπο αυτό το μικρό βαθμό και μέτρο της κοινωνικής ευθύνης και ενσυναίσθησης. 

Πέρα από την επιπολαιότητα, σε μια πόλη στην οποία όλες τις προηγούμενες ημέρες, φαντάζονταν, ηλεκτρονικά ΜΜΕ και παραπληροφοριοδότες, φαντάσματα και νοσούντες που επέστρεψαν από το Μιλάνο. Και που υπέφερε από αλλεπάλληλες διακοπές υδροδότησης στο δίκτυο της ΔΕΥΑΚ.

Πίσω πάλι στα αναφερόμενα στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Καστοριάς περί «πανέμορφης» και «κοσμοπλημμυρισμένης» Καστοριάς, προφανώς οι λέξεις έχουν χάσει εντελώς το νόημα και την σημασία τους. 

Η συγκεκριμένη παθογένεια, δεν είναι νέα και δεν αφορά την τρέχουσα μόνο περίοδο. Αλλά όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία έως στιγμής, ήδη βιώνει το απόγειό της με την νυν δημοτική αρχή.

Ποτέ άλλοτε (πλην της πρώτης περιόδου των ΣυριζΑνελ που βάφτιζαν την ρέγγα, ψάρι όπως εκφραστικά σχολίασε τότε ο Μανώλης Γλέζος), δεν επιχειρήθηκε η υπερβολή και η καυχησιά να υπαχθούν στο σχέδιο ενημέρωσης ή και προπαγάνδας του Δήμου Καστοριάς, ως επίσημου φορέα πια.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 5 Μαρτίου 2020, αρ. φύλλου 1024.

Σχετικά:



3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/9/20

    Οι φετινές Απόκριες είχαν τον λιγότερο κόσμο από τότε που θυμάμαι, εδώ και 40 χρόνια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/9/20

    Σε αντίθεση με τους μασκαράδες που αυξήθησαν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/2/22

    Γιάαανηηηηηη........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ