10.9.22

Λόγος & Αντίλογος


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς


Αγαπητέ κύριε Μπαϊρακτάρη,

Στις 9 Δεκεμβρίου 2021 στο φύλλο 1105 της ΟΔΟΥ φιλοξενήσατε επιστολή ["εδώ"] του κ. Ιωάννη Αναστασίου Νταλίπη, το περιεχόμενο της οποίας αναφέρεται με παραινέσεις και συμβουλές προς το Κοινοβούλιο της Ελλάδος γύρω από δύο σημαντικά  θέματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας με σοβαρότατες συνέπειες: α) Για την Συμφωνία των Πρεσπών και β) για την συμπεριφορά μας ωσάν κράτος έναντι της εχθρικής Τουρκίας. Και στα δύο αυτά θέματα ο κ. Νταλίπης εμφανίζεται ω του θαύματος υπερασπιστής της απαράδεκτης εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας τα τελευταία χρόνια, που προκάλεσε και προκαλεί πολλά προβλήματα.

Μας συμβουλεύει, προφανώς επηρεασμένος από κύκλους οι οποίοι ευθύνονται για την δημιουργία αυτών των σοβαρών θεμάτων. Ποιοι άλλοι; Οι σύμμαχοί μας το ΝΑΤΟ και η ΟΗΕ, με την ανάμειξη και του κ. Νίμιτς.

Για το Μακεδονικό, ο κ. Νταλίπης, ζητεί από την Βουλή να επικυρώσει την επαίσχυντη και ελεεινή Συμφωνία των Πρεσπών που αφορά το Μακεδονικό ζήτημα, δηλαδή την ταυτότητα και την ύπαρξή μας, και να ψηφιστούν τα πρωτόκολλά της όπως τα διαμόρφωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣυΡιζΑ χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Ελληνικού λαού. Δηλαδή, οι υπόλοιποι Έλληνες να ολοκληρώσουν την προδοσία των Κοτζιά-Τσίπρα-Νίμιτς.

Ο κ. Νταλίπης, συγγενής του οπλαρχηγού Δημητρίου Νταλίπη, και ενώ σε προηγούμενες τοποθετήσεις του δεν είχε το σημερινό πνεύμα «κατανόησης» της εξωτερικής πολιτικής ΣυΡιζΑ, και καταδίκαζε όπως όλοι μας, την Συμφωνία των Πρεσπών ως προδοσία, σήμερα έρχεται διφορούμενος και συμβουλεύει να επικυρώσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο την Συμφωνία, ως αναγκαία, διότι, λέει, μπορεί να υπάρξουν συνέπειες να ακυρωθούν και άλλες κρατικές συμφωνίες. 

Δυστυχώς αυτοί οι νέοι μας, αν και είναι φωτισμένοι, εν τούτοις είναι  ηττοπαθείς, χωρίς ιδανικά, πατριωτισμό και ιδιαίτερα μετά το 1982 που έχουν να ακούσουν για ιστορία της Ελλάδος, εθνικούς αγώνες, θυσίες, για να καταντήσει αυτή η χώρα μόνο για το βόλεμα κι ας φάει ο ξένος ό,τι βρει μπροστά του.

Ζητείται να υποχωρήσει η πατρίδα μας, να υποχωρήσουμε στην ιστορία μας, την γλώσσα μας, τον πατριωτισμό, τις θυσίες τριών χιλιάδων χρόνων αίματος και να τα παραδώσουμε στους Σλάβους, επειδή ο Τσίπρας με τους βουλευτές του που υποστήριζαν τρομακρατικές οργανώσεις, και με την συμπαράσταση του Νίμιτς, να προδώσουμε το ένδοξο όνομα της Μακεδονίας.

Επίσης ζητείται  να προσέχουμε την συμπεριφορά μας έναντι της Τουρκίας, γιατί έχει 80 εκατομμύρια πληθυσμό και ακόμη διαθέτει και πυρηνικά όπλα.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, οι Μακεδόνες δεν θα γίνουν ποτέ επίορκοι προδότες του χώρου που γεννήθηκαν. Ο εθνάρχης αναφώνησε με δάκρυα: «Μια είναι η Μακεδονία και είναι Ελληνική». Δεν κατοικούν εδώ οι ελαφρά τη συνείδηση Έλληνες, τους οποίους πήρε φαλάγγι ο Ιμπραήμ. 

Η αντίθεση του κ. Νταλίπη με αυτά που γνωρίζουμε για τον γεναίο οπλαρχηγό Δημήτριο Νταλίπη παππού του, μας προκαλεί εντύπωση. Η ηττοπάθεια που συμβουλεύει και τις αμφιβολίες που υποστηρίζει, που συμφωνούν με αυτούς που θέλουν να διαμελίσουν την χώρα, κοινώς το διαίρειν και βασίλευε, τους πληροφορούμε πως δεν θα γίνει ανεκτή από τον Ελληνικό λαό, που παραμένει προσηλωμένος στα ιερά και τα όσια της πατρίδας. Και η Μακεδονία είναι ιερή και όσια.

Ο εθνάρχης το 1974 σήκωσε το ανάστημά του, και όλοι οι Έλληνες μαζί τον υποστήριξαν, και βγήκαμε από το ΝΑΤΟ. Δεν είπαμε "Yes sir" στον τότε Νίμιτς, όπως μας συμβουλεύουν σήμερα να κάνουμε.

Ως κριτήριο «σωφρονισμού» μας, μάς υπενθυμίζει ότι η Τουρκία έχει 80 εκατομμύρια και σύγχρονο πυρηνικό οπλισμό, άρα θα πρέπει να αμβλύνουμε τις αντιδράσεις μας στις απειλές της και να χαμηλώσουμε τις αντιδράσεις μας. 

Και ένα δισεκατομμύριο να ήταν οι Τούρκοι, αυτό δεν είναι κριτήριο για ένα ελεύθερο λαό, όπως ο Ελληνικός, για να υποκύψει και υποχωρήσει στα μεγέθη, αφού η Ιστορία έγραψε με χρυσά γράμματα την αντίστασή μας στην πολυάριθμη αυτοκρατορία των Περσών και δεν ρωτούσε ποτέ πόσοι είναι σε αριθμό οι εχθροί, αλλά μόνο πού είναι για να πάει να τους αντιμετωπίσει. Αυτό είναι οι Έλληνες.

Όσον αφορά τα πυρηνικά, που κατέχουν τόσες και τόσες χώρες, δεν είναι και τόσο σημαντικό στην παρούσα φάση. Ποιος θα τολμήσει να πρωτοπατήσει το "κόκκινο κουμπί", για να καταστραφεί η Υφήλιος; Πρώτα το Πακιστάν, που είναι η μοναδική μουσουλμανική χώρα με πυρηνικά ή ο Ενρτογάν που φιλοδοξεί να είναι η δεύτερη μουσουλμανική χώρα; 

Δεν είναι σοβαρό κανείς να εστιάζει στην κριτική του την ύπαρξη πυρηνικών φιλοδοξιών και σουλτανικών εμμονών, όταν μεγαλύτερη καταστροφή προκαλούν  σήμερα στις πυρηνικές υπερδυνάμεις τα φυσικά φαινόμενα που εξαλείφουν ολόκληρες περιοχές, όπως πρόσφατα συνέβη στο Κεντάκι, στην Αλάσκα, στην Κίνα κ.α. 

Και πιο μεγαλύτερη καταστροφή στην εξωτερική μας πολιτική, προκαλεί ένα μικρό πλοίο με το όνομα "Πίρι Ρέϊς", που είναι υποκινούμενο από τα "κοράκια" που επιβουλεύονται το Αιγαίο και συγκαλύπτονται πίσω από το πλοίομαριονέτα, για να κάνουν έξυπνα τις δουλειές τους και να είμαστε εμείς οι ανόητοι που βλέπουμε και πιστεύουμε άλλα αντ’ άλλων. 

Εκτός αυτού, έρχεται τώρα και η σοβαρή οικονομική απειλή της Τουρκίας, για να εξελιχθεί το σχέδιό τους όπως το συλλάβανε αρχικά, αφού ο σκοπός τους είναι να μην επιτρέψουν την Τουρκία να γίνει περιφερειακή δύναμη. Αλλά και την Ελλάδα δεν της το επιτρέπουν. Κι έτσι το "διαίρει και βασίλευε", βασιλεύει. 

Χρόνια πολλά σε όλους 
Εύχομαι να βρούμε πάλι την γενναιότητα που χαρακτηρίζει το έθνος μας

Νικόλαος Αχ. Πρώιος
Νοτιομακεδόνας του ΣυΡιζΑ

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 23 Δεκεμβρίου 2021, αρ. φύλλου 1107.


2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/9/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/9/22

    Εεε όχι και εθνάρχης ο [….] Καραμανλής που δεν πολέμησε το '40, πούλησε την Κύπρο με το "Η Κύπρος κείται μακράν" και με τις συμφωνίες της Ζυρίχης, νομιμοποίηση του εθνοκτόνου ΚΚΕ απαλλαγή του γερμανού εγκληματία πολέμου, επιβήτορα του Ευταξία και εγκαταλείψας νύκτωρ επειδή έχασε στις εκλογές ως Τριανταφυλλίδης. Μία από τα ίδια είναι και το κόμμα του η ΝΔ.

    Έρρωσθε οι μη καραμανλικοί
    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    Υ.Γ. Θερμή παράκλησις κύριε Μπαϊρακτάρη να μην κοπούν τα σχόλια μου καθώς από ότι βλέπετε τα δηλώνω επωνύμως αναλαμβάνοντας κάθε νομική συνέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ