9.9.22

ΟΔΟΣ: Η Καστοριά στα γιορτινά της


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς | 28η Οκτωβρίου 2021
Ιωάννης Κορεντσίδης: «Η Καστοριά γιορτάζει τη λαμπρή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ημέρα μνήμης και τιμής για όλους! Χρόνια πολλά!»

ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς | 28η Οκτωβρίου 2021
Τσόντου Βάρδα: Το απορριμματοφόρο του δήμου Καστοριάς, από την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου δεν εμφανίστηκε για τέσσερις ημέρες (εμφανίστηκε στις 1 Νοεμβρίου) στην αρχόντισσα του «τοπ παγκόσμιου τουριστικού προορισμού» που γιόρταζε την «λαμπρή επέτειο».


Είναι πολλές, μα πολλές οι γειτονιές που διαθέτουν κάδους γεμάτους, κατάφορτους, με απορρίμματα να ξεχειλίζουν. Προκαλώντας και ζητήματα δημόσιας υγείας. Και τον Δήμο Καστοριάς, να καμαρώνει την 28η Οκτωβρίου.


Όπως και σε κάθε προηγούμενη δημοτική αρχή συνέβη στην Καστοριά, έτσι και κατά την ανάληψη καθηκόντων της τωρινής, με δήμαρχο τον κ. Κορεντσίδη και την κατανομή των αξιωμάτων σε αντιδημάρχους με αρμοδιότητες υπερυπουργών και πομπώδεις τίτλους, είχε τονισθεί με έμφαση η προσήλωση στην... καθαριότητα. Περιλαμβανόμενης και της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Στους πρώτους μήνες, της δημοτικής προσαρμογής —που δεν ήταν μήνες αθωότητας ούτε περίοδος χάριτος— και ο μαζικός ναρκισσισμός είχε εκτοξευθεί στα  ύψη, με τις κάμερες-ντρον να φωτογραφίζουν εξ ουρανού την δήθεν υπαίθρια ομορφιά και το δήθεν έργο που επιτελούνταν, η αφ’ υψηλού θέα της Καστοριάς, έκρυβε καλά τις ασχήμιες και τα προβλήματα καθαριότητας. 

Η πραγματικότητα μάλιστα δεν εμπόδιζε καθόλου τους ιθύνοντες, με πρώτο τον δήμαρχο Καστοριάς να καμαρώνουν για την πεντακάθαρη Καστοριά και ότι η υπηρεσία καθαριότητας θα αποδεικνυόταν η αιχμή του δόρατος ώστε «Να ξαναγίνει η Καστοριά τοπ παγκόσμιος τουριστικός προορισμός»!

Σήμερα τα πράγματα δείχνουν πιο "πεζά". Συνέβαλαν πολλοί λόγοι σ’ αυτή την εξέλιξη. Η εντύπωση των κατοίκων της Καστοριάς είναι ότι η δημοτική υπηρεσία για την καθαριότητα δεν διακρίνεται για τις επιδόσεις της. Μπορεί τα απορριμματοφόρα να δείχνουν ότι κινούνται... δραστήρια για την αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων. Όμως η πραγματικότητα στις γειτονιές της Καστοριάς, είναι εντελώς διαφορετική. Και απογοητευτική. Όχι μόνο στις κάπως απόμερες περιοχές (χωρίς η απόσταση να είναι δικαιολογία), αλλά ακόμη και σε αυτές που απλά βρίσκονται σε δεύτερο πλάνο. 

Οι κεντρικοί οδικοί άξονες απορροφούν την δραστηριότητα των υπηρεσιών καθαριότητας και είναι πολλές, μα πολλές οι γειτονιές που διαθέτουν κάδους γεμάτους, κατάφορτους, με απορρίμματα να ξεχειλίζουν. Προκαλώντας και ζητήματα δημόσιας υγείας. Και τον Δήμο Καστοριάς, να καμαρώνει. 

Αλλά και ορισμένους αρθρογράφους να επικρίνουν τους δημότες που υποχρεώνονται να εναποθέσουν τα απορρίμματά τους κοντά και έξω από τον κάδο της γειτονιάς τους. 

Σε μια πόλη που οι δημότες και κάτοικοί της, πληρώνουν με κρύο ιδρώτα τους πανάκριβους λογαριασμούς με τα δημοτικά τέλη, υπάρχουν γειτονιές όπου οι κάδοι παραμένουν γεμάτοι, χωρίς να τους αδειάζει η υπηρεσία, επί 3 και 4, ακόμη και περισσότερες ημέρες. Με τα παράπονα των κατοίκων να πυκνώνουν. Μόνο που συμπωματικά, κανείς δεν αναφέρεται στο μεγάλο αυτό πρόβλημα ποιότητας ζωής και υγείας.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 4 Νοεμβρίου 2021, αρ. φύλλου 1101.


Σχετικά:

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος16/9/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ