25.9.22

Λόγος & Αντίλογος

 

Κυρία Σόνια Ευθυμιάδου Παπασταύρου

Με βαθύ σεβασμό και με μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπό σου, τολμώ να σ’ ενοχλήσω για λίγο και σε συγχαρώ για την συγγραφική σου δράση, αλλά και την προσωπική σου παρουσία σε κάθε εκδήλωση πατριωτισμού. Η ελληνοχριστιανική και πατριωτική σου παιδεία, βαθειά ριζωμένη μέσα σου, εκδηλώνεται με το ιδιαίτερο ψυχικό πάθος σου που το αποδίδεις, καθώς ζεις όλες τις παραστάσεις σαν να βρίσκεσαι παντού και όπου έλαβαν χώρα τα εκάστοτε γεγονότα.
Τόσο οι πρόγονοί μας, όσο και οι νεότεροι πολεμούσαν και αγωνίζονταν με τα διάφορα όπλα κάθε ιστορικής εποχής, ενώ εσύ με την πένα σου στο χέρι, τους συνοδεύεις σήμερα στις νίκες τους και στην δόξα.
Είσαι διαχρονική και μας κάνεις να σε θαυμάζουμε, γιατί έχεις το χάρισμα να γίνεσαι κατανοητή. 
Σε διαβάζουμε στην ΟΔΟ με ιδιαίτερη ευχαρίστηση γιατί μας θυμίζεις το ένδοξο παρελθόν της ιστορικότερης χώρας του κόσμου.
Σε βλέπουμε στον Ζάλογγο, στο Σούλι και στην Αραπίτσα της Νάουσας, ως νησιώτισσα ή ηπειρώτισσα ανάλογα ντυμένη. Προσηλωμένη στο εκπαιδευτικό σου έργο, στην αγνή πατριωτική διδασκαλία, μας κάνεις υπερήφανους για την πατρίδα μας. Μοιάζεις με τον ιστορικό Ξενοφώντα που ακολούθησε την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Είσαι μία όαση, η οποία φωτίζει την κοινωνία της Καστοριάς και της ευρύτερης περιοχής. Δίνεις αυτό που άρχισε να χάνεται: τον πατριωτισμό και τον εθνικισμό  ακόμη και στα σημερινά σχολεία. 
Για όλα αυτά κυρία Σόνια, σου στέλνουμε τον θαυμασμό μας και τα θερμότερα σέβη μας, για την προσφορά σου. Να μην σταματήσεις όσο θα ζεις. Είμαστε στο πλευρό σου.
Με τις θερμότερες ευχές μας για υγεία, προσωπική και οικογενειακή, χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

Με άπειρη εκτίμηση
Νίκος Αχ. Πρώϊος


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 27 Ιανουαρίου 2022, αρ. φύλλου 1111.

1 σχόλιο:

  1. Από τα ωραιότερα κείμενα που γράφτηκαν για το πρόσωπό μου-ευχαριστώ από καρδιάς τον κ. Νίκο Πρώιο για το απρόσμενο αυτό δώρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ