2.9.22

ΟΔΟΣ: «Ενσυναίσθηση»

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 9.12.2021 | 1105


Θα όφειλαν οι αρμόδιοι, υπό κανονικές συνθήκες να έχουν ενημερώσει τόσο καλά τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του πριν την άφιξή τους στην Κοζάνη, ώστε να τον υποχρεώσουν να προετοιμάσει τις εμπεριστατωμένες απαντήσεις του. Αντ’ αυτών, επιφωνήματα αμηχανίας «εεε» και τα συναφή, και μην τον είδατε.


Ακόμη συντηρείται ο θόρυβος –πάταγος καλύτερα– από την προχειρότητα της «εκδρομής» των περισσότερων εκλεγμένων της τοπικής αυτοδιοίκησης εκ μέρους της Καστοριάς στην Κοζάνη. Όταν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην έδρα της Περιφέρειας, φάνηκε να είναι η ομάδα, απλά αδιάβαστη. 

Αυτό που χαρακτηρίζει τον συνεχιζόμενο θόρυβο, είναι η εκτεταμένη - διευρυμένη κριτική που ασκείται από φορείς της ενημέρωσης. Ακόμη και «πυλώνες» της ενημέρωσης, που σπάνια κακοκαρδίζουν τους αιρετούς. Απ’ αυτούς που είναι πάντα με το μέρος των νικητών. 

Μάλιστα υπάρχουν ιστοσελίδες που με την οπτικοακουστική αμεσότητα, παρουσιάζοντας τον ίδιο τον έλληνα πρωθυπουργό σε αποσπάσματα κατά τις αμήχανες και γενικόλογες αναφορές του στα μεγάλα θέματα της Καστοριάς (όπως για παράδειγμα την Γούνα ή το φράγμα Νεστορίου) επιμένουν ότι και ο πρωθυπουργός αυτοσχεδίαζε με τις απαντήσεις του και τις στρογγυλεμένες θέσεις. 

Η απάντηση «δεν μπορώ να απαντήσω σε θέματα που δεν γνωρίζω καλά», συνήθως αντιμετωπίζεται ως ένδειξη υπευθυνότητας και ωριμότητας. Αλλά στην περίπτωση των σχετικών απαντήσεων του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ισοδυναμεί με απόδειξη απουσίας εμπεριστατωμένης γνώσης, ενημέρωσης και την κατάφαση της ανευθυνότητας όσων θα όφειλαν. 

Θα όφειλαν οι αρμόδιοι, υπό κανονικές συνθήκες να έχουν ενημερώσει τόσο καλά τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του πριν την άφιξή τους στην Κοζάνη, ώστε να τον υποχρεώσουν να προετοιμάσει τις εμπεριστατωμένες απαντήσεις του. Αντ’ αυτών, επιφωνήματα αμηχανίας «εεε» και τα συναφή, και μην τον είδατε. 

Και η απουσία προετοιμασίας και ενημέρωσης προδίδει την απουσία προγράμματος, αλλά και της αντίστοιχης υπευθυνότητας, δηλαδή της «ενσυναίσθησης» στην Καστοριά όπως περιγράφεται με άλλα λόγια η συνείδηση στα σύγχρονα λεξικά της νεοελληνικής. 

Όπου βεβαίως και οι διάφοροι, χρίζονται οι ίδιοι σωτήρες και φωστήρες της ανθρωπότητας, της πίστης, της Ελλάδος, της ορθοδοξίας, στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ακόμη και του τόπου. Στο τέλος το πιστεύουν και οι ίδιοι. 

Οι τύποι, δεν είναι κάτι το ουρανοκατέβατο. Διαθέτουν πλήρες αντίκρισμα στην κεντρική, στην τοπική πολιτική, αλλά και στην δημοτική ζωή. Οπότε η κακή ενημέρωση του πρωθυπουργού, δεν θα έπρεπε λογικά να προκαλεί έκπληξη. 

Όπως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι όσοι δεν φρόντισαν να ενημερώσουν υπεύθυνα τον πρωθυπουργό, για όλα τα ζητήματα που αφορούν την Καστοριά (όχι μόνο με αφορμή την επίσκεψή του στην Κοζάνη, αλλά από την ανάληψη των καθηκόντων του), φρόντισαν και φροντίζουν μόνο το ίματζ τους:

Πώς να στήνονται ωραίες φωτογραφίες σε ωραία στασίδια, ωραία δελτία τύπου σε ωραία ΜΜΕ, να εξυπηρετούν ωραία την εκλογική τους πελατεία με ωραία «ρουσφέτια», να μοιράζουν δεξιά και αριστερά όσα ωραία μοιράζουν. 

Αλλά να ξεχνούν ότι όταν συναντούν κυβερνητικούς παράγοντες, οφείλουν να απαιτούν και να διεκδικούν για την Καστοριά. Που ρημάζει· και το βιώνει με την ψυχή της. Που αιμορραγεί. Ήδη εκφράζονται φόβοι ότι η απογραφή του πληθυσμού θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. 


ΕΙΠΑΝ:



Ε, ε, υδρευτικών, ε, ο, ύδρευσης, ε, ε, για το φράγμα του, του Νεστορίου δεν είμαι έτοιμος να πω κάτι, δεν μ’ αρέσει να μιλάω αν δεν είμαι απολύτως σίγουρος για το τι θα πω, μπορώ να σας πω όμως ότι θα ασχοληθώ προσωπικά και θα δούμε πού έχει κολλήσει. Ε, ε, έχω μία υποψία, ε, ο, που που έχει κολλήσει, αλλά θα φροντίσουμε να το ξεμπλέξουμε, διότι αποτελεί πολύ σημαντικό έργο συνολικά.
Κυριάκος Μητσοτάκης
πρωθυπουργός
Κοζάνη 26.11.2021
* * *

Φαίνεται πως επιτέλους κάτι κινείται για το φράγμα του Νεστορίου. Δεν λέμε μεγάλα λόγια,με τις μεγάλες καθυστερήσεις που έχουν προηγηθεί, αλλά υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις πως η εντολή του πρωθυπουργού θα αποβεί καταλυτική. Η προηγηθείσα σύσκεψη των βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας υπό τον πρωθυπουργό και η ακολουθήσασα την επομένη επίσκεψή του στην Κοζάνη σπάνε τον γόρδιο δεσμό.
Ζήσης Τζηκαλάγιας
βουλευτής ΝΔ Καστοριάς
8 Δεκεμβρίου 2021

* * *
Κατέθεσα αναλυτικό υπόμνημα με τα αιτήματα του δήμου για όλους τους άξονες υποστήριξης της τοπικής οικονομίας, όπως η επιχειρηματικότητα, ο τουρισμός και ο αγροτικός τομέας, με βαρύτητα στην ολοκλήρωση των εργασιών του φράγματος Νεστορίου, για το οποίο ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να το δει προσωπικά.
Ιωάννης Κορεντσίδης
δήμαρχος Καστοριάς

* * *
Μετά το προσωπικό ενδιαφέρον που έδειξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το φράγμα Νεστορίου όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς επεξεργαζόμαστε τα επόμενα βήματα για την επανέναρξη των εργασιών το συντομότερο δυνατό. Δίνουμε μία σημαντική μάχη να τρέξουμε τις απαιτούμενες διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου. Απαντάμε στην αγωνία της τοπικής κοινωνίας για ένα έργο ζωτικής σημασίας με πολλαπλασιαστικά οφέλη, ένα έργο που θα δώσει ανάσα στον αγροτικό κόσμο της Καστοριάς. Και συνεχίζουμε...
Μαρία Αντωνίου
επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη
3 Δεκεμβρίου 2021

* * *
Για την γούνα, επειδή αναφέρθηκε ένα ζήτημα, πρέπει να βρούμε ένα στρατηγικό, να μελετήσουμε το ζήτημα, δεν είναι εύκολο, χαίρομαι που ειπώθηκε (πριν λίγο) ότι έχουμε λύσει κάποιες από τις τρέχουσες εκκρεμότητες οι οποίες ταλάνιζαν τον κλάδο, το πρόβλημα όμως είναι πιο δομικό, είναι πιο ουσιαστικό και είμαι πολύ ανοιχτός να κάνουμε αυτήν την κλαδική συζήτηση με τους εκπροσώπους για να δούμε τι μεσο-μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις μπορούμε να κάνουμε για να στηρίξουμε έναν κλάδο που είναι εξαιρετικά σημαντικός για την τοπική οικονομία.  
Κυριάκος Μητσοτάκης
πρωθυπουργός
Κοζάνη


Δημοσιεύθηκαν στην ΟΔΟ στις 9 Δεκεμβρίου 2021, αρ. φύλλου 1105


Σχετικά:

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/9/22

    Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα μάζεψε τα ρούχα σου να μην βραχεί η ομπρέλλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/9/22

    Ξέχασαν να αναφέρουν το Τούνελ της Καλιθέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/9/22

      Με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού θα γίνει και αυτό.
      Μαρία Αντωνίου

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος5/9/22

    Ακούω στοιχήματα, θα καταφέρει να κάνει ο Γιάννης ψηφοδέλτιο ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/9/22

      Θα καταφέρει. Τα άεργα ψώνια είναι αμέτρητα στην περιοχή

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ