26.3.23

ΟΔΟΣ: Στο κυνήγι [II]


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 15.9.2022 | 1140


Κι όμως σε ένα φόρουμ για τα ευρωπαϊκά θέματα και τις προκλήσεις που γινόταν επίσης στην Θεσσαλονίκη, τις προηγούμενες ημέρες, το φωτογραφικό στιγμιότυπο που αιχμαλώτισε και αποθανάτισε τον κ. Ιωάννη Κορεντσίδη δήμαρχο Καστοριάς να προσεγγίζει, διακόπτει, παρεμβαίνει και να συνομιλεί για λίγα δευτερόλεπτα με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δένδια αλλά και τον τέως πρόεδρο της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολάντ (τον κατά τον κ. Τσίπρα, Ολανδρέου —για να μη ξεχνούν εκεί στο ΠαΣοΚ τον σαρκασμό) ίσως είναι και ο πιο χαρακτηριστικό όλων σχεδόν των φωτογραφιών της τελευταίας περιόδου. 

Όχι βέβαια γιατί συνέβη κάτι ουσιαστικό, αλλά διότι από μερίδα τοπικών ΜΜΕ προβλήθηκε ως περίπου να συμμετείχε στην διάσκεψη της κοινής ευρωπαϊκής πατρίδας και ο κ. δήμαρχος ή ότι αντηλλάγησαν μεταξύ τους απόψεις για τα ευρωπαϊκά θέματα. Εκτοξεύοντας τον κ. Ιωάννη Κορεντσίδη από την Καστοριά, στον Κολοφώνα της δόξας και της επιτυχίας. 

Εν τω μεταξύ μόλις πριν 3 χρόνια περίπου, αμέσως μετά την εκλογή του στις αρχές Αυγούστου 2019, σε επίσης φωτογραφημένες συναντήσεις του με τον δήμαρχο Τρικάλων/Τρικκαίων ["εδώ"] τουλάχιστον προσπαθούσε να ενημερωθεί για τις συνταγές επιτυχίας ενός δημάρχου. 

Μόνο που τα μαθήματα αυτά είναι αμφίβολο αν συνέχισε, αφού την εγγυημένη επιτυχία ανέλαβαν τα φιλικά του ΜΜΕ. Με την γνωστή συνταγή «και εσύ θα κάθεσαι». 


* * *



Με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη στο ετήσιο συνέδριο «The Thessaloniki Metropolitan Summit του Economist, όπου συζητήθηκαν καίρια θέματα που απασχολούν την πατρίδα μας, την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλο τον πλανήτη!!
Ιωάννης Κορεντσίδης
δήμαρχος Καστοριάς

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 15 Σεπτεμβρίου 2022, αρ. φύλλου 1140.


Σχετικά:

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/3/23

    Από τον κ. Hollande μπορεί ένας πολιτικός να μάθει κάτι πολύ σημαντικό. Να μη βάζει υποψηφιότητα για δεύτερη φορά όταν είναι φανερό ότι θα αποτύχει πανηγυρικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/3/23

      Με την φάτσα που έχουμε φίλε, χωρίς προεδριλίκι δεν μας πέφτει η γκομενάρα. Οποτε.....

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ