25.6.18

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία [ΙΙ]

Το κείμενο που ακολουθεί, είναι ο χαιρετισμός της κ. Νίνας Γκατζούλη, συντονίστριας των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, ο οποίος δεν εκφωνήθηκε στο συλλαλητήριο της Καστοριάς της 6ης Ιουνίου 2018.

* * *

Σεβαστοί Κληρικοί, Κύριε Δήμαρχε, Μακεδόνισσες και Μακεδόνες,

Έστω κι από μακριά θέλω να στείλω το μήνυμα πως η ομογένεια, οι Μακεδόνες και γενικά ο ελληνισμός της Διασποράς αυτή την στιγμή είναι μαζί με τον ελληνικό λαό και στέλνουν την συμπαράστασή τους και την αμέριστη αγάπη τους για τον αγώνα που γίνεται σήμερα για την Μακεδονία μας, στην πανέμορφη Καστοριά, την αρχόντισσα της Δυτικής Μακεδονίας.

Είναι μεγάλη η μέρα σήμερα, σήμερα δίνουμε ακόμη μια μάχη για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας και το μήνυμά μας είναι εκκωφαντικό, πρέπει να εισακουστεί από τους ιθύνοντες που αποφάσισαν να ξεπουλήσουν το όνομά της.

Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αφουγκραστεί την βούληση του ελληνικού λαού που εξέφρασε την αντίθεση στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας μας στους Σλάβους ποικιλοτρόπως.

Μιά τελευταία έκκληση προς τους ιθύνοντες: σταματείστε την διαπραγμάτευση ενός ονόματος που δεν σας ανήκει.

Την Μακεδονία την παραλάβαμε από τους προγόνους μας και θέλουμε να την παραδώσουμε στους απογόνους μας.

Μην ξεχνάμε αγαπητοί μου Καστοριανοί πως έχουμε δίπλα μας τον Παύλο Μελά, τον Μητροπολίτη Καστοριάς Γερμανό Καραβαγγέλη, είναι μαζί μας οι χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι ήρωες που έδωσαν την ζωή τους και θυσιάστηκαν για την Μακεδονία.

Μακεδόνισσες και Μακεδόνες, η ισχύς εν τη ενώσει!


φωτογραφία: Γιάννης Σαχινίδης


Σχετικά: ΟΔΟΣ: Συλλαλητήρια

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/6/18

    Καθόμαστε σαστισμένοι και κοιτάμε πώς είναι δυνατόν να αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες αυτοί που μέχρι τώρα ήταν Σλάβοι και τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/6/18

    Να με συγχωρεί η χάρη σου, Ανώνυμε, αλλά ΔΕΝ καθόμαστε σαστισμένοι!!! Εσύ μπορεί να κάθεσαι, γιατί έχεις κολλήσει μόνο στην αρχαιολατρεία. Υπάρχουν όμως άλλοι που κοιτάνε σε βάθος και βλέπουν ότι το παιχνίδι που παίζεται είναι να δώσουν την ελληνιστική περίοδο της Ιστορίας σε εμάς, αλλά κρατάνε το Βυζάντιο και τα νεότερα χρόνια.
    Μας δίνουν τον Μεγαλέξανδρο, όχι όμως τον Κύριλλο και τον Μεθόδιο!
    Πώς ονομάζεται το Πανεπιστήμιό τους; Ποιους "Μακεδόνες" ανέφερε πρόσφατα ο Ζάεφ ως ήρωες του; Δύο Θεσσαλονικείς ιεραπόστολους και δύο από αυτούς που έχουν καταγραφεί από τη δική μας πλευρά σαν εγκληματίες.
    Μήπως γι' αυτό θέλουν να αλλάξουν τα βιβλία; Και δεν εννοούν φυσικά τα σχολικά του Δημοτικού και του Γυμνασίου, αλλά αυτά που είναι στις πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες και γράφουν οι φοιτητές τις διατριβές τους.
    Ξεκόλλα λοιπόν! Έχουν ευθύνη οι κατέχοντες όχι μόνο πολιτικές καρέκλες αλλά και πανεπιστημιακές έδρες και εκκλησιαστικούς άμβωνες και Προεδρεία Συλλόγων. Οι περισσότεροι όμως από αυτούς ακόμη δεν έβγαλαν ένα ψήφισμα.
    Μάλλον δεν το επιτρέπουν οι χρηματοδότες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/6/18

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΦΩΝΗΘΗΚΕ Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΦΗΛΙΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/6/18

    Για να μη πιανόμαστε "αδιάβαστοι" και γινόμαστε κορόιδα...

    http://www.romfea.gr/katigories/10-apopseis/22450-xarisame-tous-kurillo-kai-methodio-sta-skopia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος30/6/18

    Αγαπητή ΟΔΟΣ
    επειδή γεννά εύλογες απορίες το ότι δεν εκφωνήθηκε ο χαιρετισμός της Συντονίστριας των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, δεν υπάρχει κανείς να ενημερώσει; Η κυρία Γκατζούλη είναι γνωστή για την αξιόλογη δράση της. Γιατί δεν δόθηκε έστω ελάχιστος χρόνος να ακουστεί και ο δικός της λόγος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/6/18

      Κάποιος, έβαλε το χεράκι του γι' αυτό!!!! Γνωστό είναι, ότι ο Κοτζιάς αντιπαθεί σφόδρα τους ομογενείς Έλληνες, κυρίως των ΗΠΑ-Καναδά!! Την Γκατζούλη τη μισούν!!! Κάποιος, που το παίζει και με-γά-λος πατριώτης, έβαλε το χεράκι του γι' αυτό. Εδώ. Ρωτήστε και θα μάθετε.

      Διαγραφή
    2. Η ΟΔΟΣ δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση. Κατά μία πληροφορία, η αιτία της μη εκφώνησης των δύο λόγων (των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου και της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά), ήταν η «έλλειψη χρόνου».

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος30/6/18

      @ΟΔΟΣ
      Σιγά και μας "έπεισαν" πάλι... Πού τα πουλάν αυτά; Για κάφρους μας περνάνε;
      Γι' αυτό δεν ένιωσαν ΝΤΡΟΠΗ οι υπερπατριώτες που φιγουράρισαν;;;
      Δυστυχώς αυτές τις αμαρτίες πληρώνουμε. Με τέτοιες ανοησίες θα χάσουμε κι άλλα ακόμη.
      Ακούς εκεί "έλλειψη χρόνου"!!!
      Γι' άλλα κι άλλα δικά τους μια χαρά τον βρίσκουν τον χρόνο.
      Μόνο για την πάρτη τους.

      Διαγραφή
  6. Ντροπή πατριώτες!2/7/18

    Άλλο ένα σοβαρό θέμα που πάνε να το κουκουλώσουν ελπίζοντας ότι και σε αυτό δεν θα δώσει κανείς σημασία ή ότι θα ξεχαστεί. Ποιος νοήμων άνθρωπος να πιστέψει τις ψευτοδικαιολογίες για έλλειψη χρόνου που δεν διαβάστηκε η επιστολή της κυρίας Γκατζούλη; Δε βρέθηκε ένας ή μία που να χρονομετρήσει και να δει ότι δεν χρειάζεται παραπάνω από ένα λεπτό της ώρας η ανάγνωση!!!!
    Ένα λεπτό. Ούτε καν δίλεπτο.
    Ή το ήξεραν αλλά για δικούς τους λόγους το παρέκαμψαν. Γιατί μπήκε στον κόπο η γυναίκα να το γράψει και να το στείλει απευθυνόμενη στους πολίτες της Καστοριάς;;; Για να το θάψει όποιος το παρέλαβε; Κι αφήστε τις δήθεν εξυπνάδες περί του μίσους άλλων. Μίλησε κανένας ψυχίατρος που έχει κάνει ψυχανάλυση στον Κοτζιά ή έστω κάποιος που τον γνωρίζει καλά προσωπικά και έχει τα προσόντα να αναφέρει κάτι τέτοιο; Οι πληροφορίες τους μπορεί να είναι fake news. Πολύ απλά και κατανοητά είναι τα πράγματα. Για άλλη μια φορά κάποιοι θέλησαν να φανούν βασιλικότεροι του βασιλέως. Εδώ. Και δεν χρειάζεται πια να ρωτήσουμε για να μάθουμε. Ας βγει μόνος του όποιος παρέλαβε την επιστολή και ας ζητήσει συγγνώμη και από την κυρία Γκατζούλη και από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις και από τον Καστοριανό λαό που συγκεντρώθηκε αλλά δεν άκουσε το μήνυμα των ομογενών αδελφών του. Ούτε τους ξεπλένει τους υπεύθυνους για αυτή την αντιδεοντολογική ενέργεια ότι δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ ή σε άλλες εφημερίδες (δεν γνωρίζω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ