9.6.18

Βιβλίο




Πάνος Θ. Πούγγουρας:

Όταν βλασταίνουν οι τάφοι

Σκέψεις στα νεκροταφεία της Αγ. Πετρούπολης

Εκδόσεις Εχέδωρος - Θεσσαλονίκη 2017 - ISBN 978-960-92120-1-4

[...] Ποιόν άλλο δρόμο θεωρεί κάποιος καλύτερα σηματοδοτημένο, ώστε να πηγαίνει με περισσή ευκολία πάνω και κάτω από την ίσαλο γραμμή της σημερινής παρουσίας;
Αν οι κάτω αποτελούν το κατακάθι της κλεψύδρας, αυτή ουδέποτε αναστρέφεται, αν οι επάνω μεταγγίζουν τον χρόνο τους στη λησμονιά με κάθε κύκλο του ήλιου, πετρώνει ο ίσαλος φλοιός και το όριο ανάμεσα στα περασμένα και στα μελλούμενα είναι το αμετάκλητο του θανάτου, μονοπάτι φαίνεται το κοιμητήρι που πηγαίνει πάνω και κάτω τη μνήμη· και όπου μνήμη εκεί και συνέχεια.
Κάθε τάφος και μια άγκυρα, δίχως την ελπίδα επανεκκίνησης. Πέραν του τάφου λάμπει μόνον η αθανασία. Όταν υπάρχει…
[Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου]


Ο Παναγιώτης Θ. Πούγγουρας κατάγεται από το Μελένικο (ανήκει στη σημερινή Βουλγαρία). Γεννήθηκε στο Σιδηρόκαστρο το 1935. Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εξειδικεύτηκε στη Μαιευτική - Γυναικολογία και έλαβε το τίτλο του Διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1965. Μετεκπαιδεύτηκε στην Κυτταρολογία και εκπόνησε σχετική διδακτορική διατριβή στο Παρίσι το 1968. Άσκησε την ιατρική στη Θεσσαλονίκη και δίδαξε μέχρι την συνταξιοδότησή του στο τμήμα Μαιών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Έχει εκδώσει [ιδίοις αναλώμασιν] τα βιβλία: Σκέψεις στα παρισινά νεκροταφεία (1978), Μερικά δικά σας γράμματα (1980), Ταξιδεύοντας και γράφοντας (1987), Δώθε κείθε του Στρυμώνα | Διηγήματα (1988), Σαν από Γραμματόσημα | οφειλόμενα Διηγήματα (2002).

Κείμενά του κ. Π. Πούγγουρα έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς στην ΟΔΟ. Το 2010 δημοσιεύθηκε σε συνέχειες ‒σε επιμέλεια του συγγραφέα Νώντα Τσίγκα‒ το μεγαλύτερο μέρος του, υπό έκδοση, βιβλίου του «Εργαστήριο Φυσιολογίας».

Το βιβλίο μπορείτε να το παραλάβετε στη διεύθυνσή σας στέλνοντας email στη ηλεκτρονική διεύθυνση: ppougouras@hotmail.com ή καλώντας στο 2310220465. Κόστος 8,00 € [συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα αποστολής].

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 21 Δεκεμβρίου 2017, αρ. φύλλου 915

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ