15.6.18

Εν συντομία




⬛  Εγκρίθηκαν από το Υπ. Περιβάλλοντος οι περιβαλλοντικοί όροι για το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65 Καλαμπάκα-Εγνατία 231 χλμ.

⬛  Σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμος Καστοριάς, μετά την συνάντηση του δημάρχου κ. Α.Αγγελή με τον  τέως νομάρχη Καστοριάς κ. Κ. Λιάντση, αναφέρεται αίφνης μεταξύ άλλων ότι «με δεδομένο την ύπαρξη των υποδομών που ανεγέρθηκαν για τον σκοπό στέγασης της Αρχιτεκτονικής, θεσμοθετημένης τότε, και μετά τα γνωστά γεγονότα -Σχέδιο Αθηνά 2012- και την απώλεια της Αρχιτεκτονικής, επιβάλλεται ΤΩΡΑ να υλοποιηθεί αυτό το δίκαιο αίτημα».

⬛ Με επιστολή του προς τον αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Κώττα, το γραφείο του ΕΟΤ στην Φρανκφούρτη, ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι εξοικείωσης διοργανωτών ταξιδίων από την Γερμανία και προτείνει τον επαναπρογραμματισμό της διοργάνωσης. Πρόκειται για το σχεδιασμένο ταξίδι στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας που θα πραγματοποιούνταν 7 με 11 Ιουνίου 2018, το οποίο λόγω ακυρώσεων της τελευταίας στιγμής, αναγκάζει το γραφείο ΕΟΤ στη Γερμανία να το αναβάλει.

⬛   Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα από νοσήματα που σχετίζονται με το κάπνισμα, ενώ εκτιμάται ότι ξοδεύονται 25-30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για τσιγάρα και καπνό.

⬛  Για τους θερινούς μήνες (Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο) το απογευματινό ωράριο (Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή) των καταστημάτων της Καστοριάς που   ισχύει  για  την  λειτουργία  των  καταστημάτων είναι από τις 17:30 έως τις 21:00.

⬛ Θέματα που συζητήθηκαν στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας:
-Έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, χωρικής αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, για τα σχολικά έτη 2018-20, συνολικού προϋπ/σμού 2.400.481,78 €.
-Έγκριση όρων διακήρυξης του έργου: «Διαγράμμιση κόμβων στο επ. οδικό δίκτυο και οριογραμμών επ. οδού προς Κλεισούρα και Άργος Ορεστικό», Π.Ε. Καστοριάς.
-Έγκριση ή μη απευθείας ανάθεσης για την μουσική κάλυψη και προμήθεια έντυπου υλικού διαφήμισης, στα πλαίσια πολιτιστικών εκδηλώσεων του συλλόγου Παραδοσιακών Μακεδονικών Χορών Μεσοποταμίας με την Π.Ε. Καστοριάς.
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης συνολικού ποσού 19.000,00 €  για την υλοποίηση τετραήμερης επιχειρηματικής συνάντησης "Synergassia" από 4 έως 7 Ιουλίου 2018, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

⬛  Πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στο Επιμελητήριο Καστοριάς και τον Σύνδεσμο Γυναικείων Επιχειρήσεων Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του έργου με τίτλο Ineco του προγράμματος Interreg IPA - Cross Border Cooperation Programme “Grece - Albania 2014-2020”.

⬛ Ολοκληρώθηκε η ραδιοσήμανσης αρκούδων στην δασική περιοχή του δήμου Αμυνταίου από την ομάδα της Καλλιστώς, στο πλαίσιο του προγράμματος Life Amybea. Τέσσερις αρκούδες ραδιοσημάνθηκαν στο διάστημα 25 Απριλίου-18 Μαΐου, οι οποίες θα «επικοινωνούν» μέσω δορυφόρου και κινητής τηλεφωνίας, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις, τη δραστηριότητά τους και τις συνήθειές τους.

⬛  Από το τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Καστοριάς, γνωστοποιείται ότι η περίοδος ενεργητικής επιτήρησης της λύσσας που ακολουθεί τον εμβολιασμό των κόκκινων αλεπούδων θα διαρκέσει έως τα μέσα Ιουλίου 2018.

⬛   Συνελήφθησαν σε περιοχές της Καστοριάς και της Ημαθίας αντίστοιχα, δύο άτομα, ένας 50χρονος ημεδαπός και ένας 52χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο σε περιοχή της Καστοριάς  με οδηγό τον 50χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  31,40 κιλά κάνναβης. Από την συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών πρόεκυψε ότι, η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών προοριζόταν για τον 52χρονο σε περιοχή της Ημαθίας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της.

⬛  Συνεδρίασε η νέα διοικούσα επιτροπή της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών Δυτικής Μακεδονίας και ς εξέλεξαν πρόεδρο τον κ. Σ.Κιάνα, με αντιπρόεδρο τον κ. Δ.Μαντζιάρη και γεν γραμματέα την κ. Μ.Εμμανουήλ. Υπεύθυνος περιφερειακού τμήματος Καστοριάς τοποθετήθηκε ο κ. Θ. Παπαδόπουλος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ