2.11.22

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ. 3.11.2022 | 1147


Καμινάδες


Θα όφειλε ο βουλευτής να ξεκαθαρίσει τι εννοεί με τα γκραν-γκινιόλ που γράφει. Βασικά ποιους εννοεί ακριβώς. Ώστε να μην απαιτείται Πυθία και Κάλχας για την ερμηνεία των χρησμών. Ούτε φλυτζανού. Εννοεί ανθρώπους του κόμματος, του αποκόμματος ή ξωτικά; Δεν πρέπει άραγε ο δύο φορές εκλεγμένος βουλευτής να είναι πιο σαφής; Διότι υφολογικά οι αναφορές λίγο απέχουν από ξεματιάσματα και μαγγανείες.

Διαβάστε επίσης:

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΣΕΜΑΝΗ:
- Ημερολογιακές σελίδες: Μικρά Ασία
Αιχμή του δόρατος γι’ αυτές τις σκέψεις, η απόφαση της κυβέρνησής μας να «εορτάσει» τα 100 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή. Κακή λέξις.

ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α. ΔΑΟΥΤΟΠΟΥΛΟΥ:
- Η φτωχή Ελλάς... Ψωροκώσταινα
Ειρωνικός και περιπαιχτικός χαρακτηρισμός για το ελληνικό κράτος για να τονιστεί η ανοργανωσιά και άθλια οικονομική κατάντια της χώρας.

ΟΔΟΣ
- Εθνικό σύμβολο και ζώσα πραγματικότητα 
Αγνοείται ποιος είναι ο σύμβουλος «υψηλής» μόδας εκεί στον Δήμο Καστοριάς. 

ΣΙΜΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΔΗ:
- Για την υπόθεση Ανδρέα Πάτση
Όπως ο λύκος μπορεί και οσμίζεται το θήραμά του (το αίμα του, όπως θα έλεγαν κάποιοι), έτσι και ο Ανδρέας Πάτσης οσμίζονταν επιχειρηματικές ευκαιρίες.

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
- Αγαπητή ΟΔΟΣ
Καλό θα ήταν κάποιος να ενημερώνει γενικά τους βουλευτές, πως το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας δεν έχει ξεχάσει τόσο εύκολα μέρες και πράξεις περασμένων βουλευτικών ετών. Δεν έγιναν δα και τον περασμένο αιώνα, αλλά κάποια λίγα χρόνια πριν.

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
- 6 Νοεμβρίου 1912: Το Μοναστήρι μένει έξω από τον χάρτη της Ελλάδος
Ενώ εμείς εδώ -δόξα τω Θεώ- γιορτάζουμε την απελευθέρωσή μας.

ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ:
- Οι μόνες δύο εναλλακτικές της Ρωσίας. Αδυναμίες των ρωσικών επιχειρήσεων
Πάντοτε στην ιστορία υπήρξαν πόλεμοι με λάθη, αστοχίες, πισωγυρίσματα που οδήγησαν ακόμη και σε ολοκληρωτικές ήττες.

ΟΔΟΣ:
- Ερημιά
Γεγονός είναι ότι τις προηγούμενες ημέρες, στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η πόλη της Καστοριάς στις παραλιακές της ζώνες έμοιαζε να έχει μια ασυνήθιστη κίνηση.

Είπαν: 
- Ζήσης Τζηκαλάγιας

- Παναγιωτόπουλος: «Ζούμε σε επικίνδυνους καιρούς»

- Η ηθική των κομμάτων

- Υδροπλάνα και Natura 2000

- Κακαβιά και Κρυσταλλοπηγή: Σύγκριση διελεύσεων.

...κι άλλα.

Πέμπτη 3.11.2022 | 1147

16 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/11/22

    Πάντως το χθεσινό σόου κατέληξε σε φιάσκο δήμαρχε, κατάλαβες ότι ο κόσμος δεν νοιάζεται για τα έργα σου αλλά για τις ημέρες σου; Κατάλαβες πόσο λάθος εκτίμησες και ζύγισες καταστάσεις και ανθρώπους; Κατάλαβες ότι όσα χιλιάρικα και να μοιράζεις τώρα δεξιά αριστερά δεν θα αλλάξουν το παραμικρό στην εικόνα σου, που είναι μαυρισμένη; Άντε με τις υγείες σου από δω και πέρα, σε ένα χρόνο θα ετοιμάζεις βαλίτσες αγαπητέ μου, όπως τόσος άλλος καλός κόσμος που μεταναστεύει για να βιοποριστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/11/22

      Τελείωσαν, χθες και σήμερα το κατάλαβαν και οι ίδιοι. Και το θέμα είναι ότι είμαι σίγουρος ότι ακόμη αναρωτιούνται το γιατί καθώς ήταν πεπεισμένοι ότι όχι μόνο έχουν παράξει έργο αλλά και ότι ο κόσμος τους έχει ακόμα σε εκτίμηση. Πέσαν στην τυπική «παγίδα των αυλικών», η πόλη τους βρίζει σε κάθε πηγαδάκι και αυτοί ακούν τους Σβουραντώνηδες ότι ο κόσμος είναι ευχαριστημένος από την θητεία τους.

      Θα πάρουν πόδι για πολλούς λόγους, όχι μόνο επειδή δεν έκαναν τίποτα στον Δήμο αλλά και για την στάση τους και συμπεριφορά απέναντι σε πολίτες αλλά και εργαζόμενους, τα ρουσφέτια και τις απευθείας αναθέσεις, το μπούκωμα με χρήμα των τοπικών μπλόγκ κλπ.

      Όσο για την μείζονα αντιπολίτευση, φάνηκε ξεκάθαρα τι ρόλο βαράνε και σε τι αποσκοπούν και αυτοί, στο τέλος θα συγχωνευθούν και θα κατεβούν σε κοινό ψηφοδέλτιο, όλα για τις καρέκλες και τα μηνιάτικα γίνονται για να το παίζουν μετά και εξουσία.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος3/11/22

    Τους έχει τόσο άχτι ο κόσμος που θα πέσει σφαλιάρα σβουριχτή. Όχι επειδή φταίνε οι τωρινοί για όλα τα στραβά αλλά έχουν μαζευτεί πολλά κι από τους προηγούμενους και γυαλίζει το μάτι του κόσμου και θα ξεσπάσει σ'όποιον βρεί μπροστά του.
    Θυμηθείτε τα λόγια μου. Θα βιώσουμε σκηνές που θα παίζουν στα κανάλια για μέρες.
    Θα τους πετάνε στην Λίμνη χωρίς τα σώβρακα....Σπύυυροοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/11/22

      Το μαγικό ραβδάκι που επικαλούνται κάποιοι τρία χρονια θα τους εξαφανίσει σε ένα χρόνο από τώρα, ως δια μαγείας.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος4/11/22

    Όσοι έστησαν την εκδήλωση του απολογισμού θα έπρεπε ήδη να έχουν απομακρυνθεί από το Δήμαρχο. Όταν όμως δεν εμπιστεύεσαι κανέναν παρά μόνο τον προθάλαμο του γραφείου σου εισαι καταδικασμένος. Δεν ήταν ούτε πολιτικός λόγος σοβαρός, ούτε εικόνα επιτυχημένου Δημάρχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/11/22

    Άσε που έχω αμφιβολίες πολλές για το αν ισχύουν όλα αυτά που παρουσίασαν, επειδή κάποια είναι σίγουρα παραμύθια, τι μας λέει ότι δεν είναι όλα παραμύθια; Ποιος τα έχει ελέγξει; Από παραμύθι μας έχει γκουρλώσει ο δήμαρχος, δεν το έχει δύσκολο να το συνεχίσει στο επόμενο λέβελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/11/22

      Έκανε έλεγχο κανείς; Που ήταν η υπόλοιπη αντιπολίτευση; Που ήταν οι νέοι υποψήφιοι; Ήταν όλα νόμιμα στη διαδικασία; Βγήκε η επικεφαλής, είπε ότι δεν ήταν προετοιμασμένη, έπλεξε το εγκώμιο και πήγε μετά να τα μαζέψει την επόμενη μέρα. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Όσο για τους επικοινωνιολόγους, εύκολα αλλάζουν στρατόπεδα ανάλογα με τις επιχορηγήσεις. Μόνο ρεπορτάζ δεν κάνουν πια, αν μπορούν να γράψουν μόνοι τους κάτι. Εδώ ο Πρόεδρος έχει δική του πολιτική εκπομπή κάθε πρωί και δεν μιλά κανείς. Αυτά μας αξίζουν, συνειδητοποιήστε το επιτέλους να πορευτούμε. Η Καστοριά σβήνει.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος4/11/22

    Θλιβερό το προχθεσινό θέαμα και ακόμη πιο θλιβερή η προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας από τους πληρωμένους κονδυλοφόρους, πανικός με μία λέξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/11/22

      Κάτσε να τους πληρώσει άλλος καλύτερα, να κάνουν την γνωστή τούμπα οι πληρωμένοι και να μην καταλάβει από που του ήρθε τόση αχαριστία του νυν. Έχουμε να γελάσουμε μέχρι τις εκλογές

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος4/11/22

    Αυτό με τον πρόεδρο στο ραδιόφωνο είναι πραγματικά γκροτέσκ, πρέπει να γίνουμε αντικείμενο έρευνας πεδίου στην κοινωνική ανθρωπολογία, ολόκληρο κλάστερ σηκώνουμε με τόσα κουλά που γίνονται γύρω μας και δεν τους έχουμε πετάξει ακόμα στην λίμνη.
    Αχ μαύρη η ώρα που σε ψήφισα βρε Γιάννη, που να μου κούλανε το χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/11/22

      Το καλύτερο δίδυμο στα ραδιοφωνικά πρωινά, αυτή είναι η αλήθεια. Και μαγκιά του που δεν φοβάται και βγαίνει μπροστά. Εσύ άκουγε Παραρά και μπαμπά κόρη. Κάνε κριτική σε αυτά που λέει και αν δεν σου αρέσει ξυδακι.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/11/22

      Ρε πας καλά; Και άλλοι είναι επαγγελματίες δημοσιογράφοι αλλά από την στιγμή που είναι εκλεγμένοι απέχουν από την δημοσιογραφία γιατί είναι πλήρως αντιδεοντολογικό π.χ. οι κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου και Δημήτρης Μαρκόπουλος. Μπορεί ο πρόεδρος να μην είναι δημοσιογράφος αλλά είναι εκλεγμένος και σε θέση θέση ευθύνης του Δήμου. Την καταλαβαίνεις την σημαντικότητα του να απέχει από παρουσιαστής ραδιοφωνικής εκπομπής ή να στο κάνω ταληράκια;

      Σε τι βγήκε μπροστά αλήθεια; Στο να σιδερώσει το κατατσαλακωμένο προφίλ του Γιάνη; Να λέει ότι θέλει χωρίς να παίρνει το μηνιάτικο για να κάνει και προπαγάνδα αφού θέλει να κάνει ραδιόφωνο και έχει και φανατικό κοινό σαν εσένα. Είναι πέρα για πέρα αντιδεοντολογικό αλλά ποιος νοιάζεται τώρα για τέτοια ασήμαντα ζητήματα, την κουτάλα να 'χουμε και ας πάνε όλα...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος5/11/22

      Καλύτερο δίδυμο δεν το λες αν δεν ανήκεις στο δίδυμο ή στο στενό οικογενειακό περιβάλλον. Έναν μονόλογο ενός τύπου που νομίζει ότι τα ξέρει όλα ακούς, αν αντέξεις βέβαια. Οι συνεντεύξεις, δε, είναι για κλάματα. Καλά κάνει βγάζει γούστα. Αφού η πολιτική καριέρα δύει πρόωρα.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος6/11/22

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος6/11/22

      Καλά τα λες... [....] και [....] για αντικειμενικότητα... Μπεεεεε

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος5/11/22

    Όλα αυτά τα συμπεράσματα από πού το έβγαλες εσύ, και με κερνάς και ξύδι. Βρε άιντε από δω που θα μας την πεις εσύ, ή μήπως γράφει ο πρόεδρος ο ίδιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ