1.12.10

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Κι όμως συνέβη και αυτό. Ο Γιάννης Μπουτάρης απέδειξε, για ακόνη μια φορά στην ζωή του, πως έχει κότσια. Κατόρθωσε αυτό που, λίγο καιρό πριν, φάνταζε ακατόρθωτο, σχεδόν αδιανόητο.
Στην έδρα του άκρατου συντηρητισμού, του μεσαιωνικού σκοταδισμού και της οπισθοδρομικής θεοκρατίας, κατήγαγε περίτρανη νίκη. Απέδειξε πως, όταν μιλάει η ψυχή και το όραμα, οι πολίτες αφήνουν στην άκρη κομματικές πεποιθήσεις και ιδεολογικές αγκυλώσεις. Συσπείρωσε κόσμο, που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ορκισμένοι αντίπαλοι. Απέδειξε, επίσης, πως όταν υπάρχει φωνή στέρεη, καθαρή και δυνατή μπορεί να μεταδώσει το μήνυμα με τρόπο που δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες και διαστρεβλώσεις.  Έχει κότσια ο κυρ Γιάννης και το απέδειξε. Τα έβαλε με όλους εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την παρακμή και την "σαπίλα" της Θεσσαλονίκης.

Δεν φοβήθηκε την σύγκρουση με το εκκλησιαστικό, οικονομικό και διοικητικό κατεστημένο της πόλης και νίκησε. Αψήφησε "θεούς" και "δαίμονες" και έστειλε ένα μήνυμα ελπίδας στην πόλη, στην βόρεια Ελλάδα αλλά και σε όλη την χώρα. Τόλμησε χωρίς φόβο, αλλά με πάθος, και επιβραβεύτηκε με την ψήφο των συμπολιτών του.
Πόσους "κυρ Γιάννηδες" έχουμε στην Ελλάδα; Πόσους "κυρ Γιάννηδες" μπορούμε να πείσουμε να ασχοληθούν με την πολιτική; Ο Γιάννης ο Μπουτάρης τόλμησε και πέτυχε. Εμείς πότε θα τολμήσουμε να "ξεβρομίσουμε" αυτόν τον τόπο από το κάθε λογής κατεστημένο, πολιτικό, οικονομικό, εκκλησιαστικό, διοικητικό και δεν συμμαζεύεται.

Πότε θα τολμήσουμε να απαλλαγούμε από όλους αυτούς που καταδυναστεύουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τις ζωές και την καθημερινότητά μας, τα όνειρά μας και τις ελπίδες μας που βαλτώνουν συνεχώς στον βούρκο του "συστήματος" που φτιάχτηκε και λειτουργεί στα δικά τους μέτρα και σταθμά.
Έχουμε το θάρρος; Έχουμε την δύναμη; Έχουμε τα κότσια του κυρ Γιάννη;

Ένας αναγνώστης
airetikosss@gmail.com

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος2/12/10

    Τυχεροί οι Θεσσαλονικείς. Στην Καστοριά δεν πρόκειται να συμβεί αυτό. Ο κυρ Γιάννης τόλμησε, ο δικός μας ο Γιάννης όχι. Θυμίζω την δωρεάν παραχώρηση οικοπέδου στην Μητρόπολη Καστοριάς για την ανέγερση από ΑΓΝΩΣΤΟ (!!!) δωρητή ΔΕΥΤΕΡΟΥ (!!!) Γηροκομείου.
    Ζούμε έντονες Βατοπεδικές ίντρικες!!!
    Θα μείνει η υπόθεση στην Ιστορία!!!
    Και μην ξεχνούμε ότι την πρόταση για την δωρεάν παραχώρηση οικοπέδου (λες και είναι σπίτι τους ή χωράφι τους) την ψήφισαν και δημοτικοί σύμβουλοι που είναι σήμερα με τον Μ. Χατζησυμεωνίδη.
    Οπότε σίγουρα το μέλλον την Καστοριάς προδιαγράφεται μαύρο. Σαν τα ράσα του παπά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ