17.6.18

Δεν δήλωσα ποτέ «εθνικά Μακεδόνας» διευκρινίζει βουλευτής του ΣυΡιζΑ




Με δηλώσεις του στη «μακεδονική» έκδοση της γερμανικής υπηρεσίας της Deutsche Welle, ο βουλευτής του ΣυΡιζΑ, Κώστας Σέλτσας, εμφανίστηκε ως ο μοναδικός «Μακεδόνας» βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα της Deutsche Welle.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σέλτσας φέρεται να προέβη στην επίμαχη δήλωση στην αποκαλούμενη «μακεδονική γλώσσα», δηλώνοντας χαρούμενος για την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος από τις δύο χώρες.

Εντούτοις, με το που έγινε γνωστή η είδηση, ο βουλευτής επιχείρησε να ανασκευάσει τα όσα δήλωσε, παραδεχόμενος μεν ότι πράγματι μίλησε στη «μακεδονική», καθώς τη γνωρίζει, όπως ανέφερε, σημειώνοντας όμως ωστόσο ότι αισθάνεται Έλληνας και όχι «Μακεδόνας».

Απόσπασμα από τη συνέντευξη έχει αναρτηθεί σε άρθρο, στην ιστοσελίδα της «μακεδονικής» υπηρεσίας της Deutsche Welle και τιτλοφορείται «Σέλτσας: Οι Μακεδόνες στην Ελλάδα είναι ευχαριστημένοι με τη συμφωνία».

Το άρθρο χαρακτηρίζει τον βουλευτή του ΣυΡιζΑ «εθνικό Μακεδόνα» από τη Φλώρινα, ενώ τονίζει την έκπληξη που προκάλεσε με τα άπταιστα «μακεδονικά» στα οποία μίλησε.

Επίσης, κάνει λόγο για ανοιχτή παραδοχή από τον Έλληνα βουλευτή, ότι αισθάνεται εθνικά Μακεδόνας. «Ναι, είμαι Μακεδόνας και δεν το κρύβω στη Βουλή», είπε ο Σέλτσας, σύμφωνα με το άρθρο.
Η Καθημερινή

* * * 

МАКЕДОНИЈА

Селцас: Македонците во Грција 
се радуваат на договорот

Единствениот пратеник во грчкиот парламент кој се изјаснува како етнички Македонец, во интервју за ДВ вели дека потпишувањето на договорот го поздравуваат сите Македонци во Грција

Константинос Селцас беше меѓу најсреќните лица на денешната церемонија на потпишувањето на договорот. Тој е етнички Македонец од Лерин, кој е пратеник во грчкиот парламент од редовите на владејачката Сириза на премиерот Алексис Ципрас. За Дојче веле раскажува дека долги години го чекал овој момент.

„Вложивме големи напори за да дојде овој ден. Ова е голем ден за македонскиот и за грчкиот народ“, вели Селцас.

Нѐ изненади со течниот македонски кој го зборуваше, но и со отвореното тврдење дека е етнички Македонец.

„Да, јас сум Македонец и тоа не го кријам ниту во парламентот“, вели Селцас.

Повеќе: Македонија и Грција ја запеаја песната на мирот

Пратеникот на Сириза е убеден дека договорот ќе помине и во Грција и во Македонија и смета дека тој е добар за обете страни.

„Ова е добар договор за Македонците и мислам дека направивме голема работа“. Тврди дека и Македонците во Грција го поздравуваат овој договор и се многу задоволни со него.

Повеќе: Могерини и Хан горди на постигнатиот договор

За оние што протестираат против договорот и на грчка и на македонска страна, вели дека не може да им помогне.

„Тие што имаат 'поинаков ум', за нив не можеме да направиме повеќе. Ние сме за утре, не за некни“, вели Костас Селцас за Дојче веле.




Ανακοίνωση της Ν.Δ. | 19.6.2018

«Εδώ και τρεις μέρες ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Σέλτσας (σχετικά "εδώ"), με συνεχείς δηλώσεις του -άλλοτε στα σλαβικά, αυτά που ο ίδιος ονομάζει “μακεδονικά” κι άλλοτε στα ελληνικά- δηλώνει τον ενθουσιασμό του για την εθνικώς επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνησή του.
Η στάση του κ. Σέλτσα δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι ο ίδιος στο παρελθόν φέρεται να έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον της χώρας μας (!) ως οπαδός της θεωρίας ότι στην Ελλάδα υπάρχει “μακεδονική μειονότητα”, ζητώντας να της αναγνωριστεί η “μακεδονική γλώσσα” και ο “μακεδονικός πολιτισμός” της.
Ρωτούμε ευθέως τους κ. Τσίπρα, Κοτζιά και Καμμένο: εκφράζουν οι απόψεις του κ. Σέλτσα την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;».

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/6/18

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/6/18

    Go back Madame Merkel!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/6/18

    Πρωτη φορα Αριστερα: Αρχισαν τα οργανα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/6/18

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/6/18

    Βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σέλτσας: «Θα ψηφίσω την απόφαση της κυβέρνησης. Έχω το σφίξιμο της καρδιάς και του στομαχιού όπως όλοι οι αριστεροί»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/6/18

    Δεν υπάρχει Μακεδονική γλώσσα. Βουλγαρική υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/6/18


    ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ. ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΗΤΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ, ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΛΑΥΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/6/18

      Μεχρι τωρα λεγαμε Μακεδονας και εννοουσαμε Ελληνας. Τωρα θα πρεπει να εξηγουύμε τι εννοουμε.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος18/6/18

    Το αντέγραψα και το έκανα αυτόματη μετάφραση στο google, του κειμένου της Deutsche Welle:

    Σέλτσας: Οι Μακεδόνες στην Ελλάδα είναι ικανοποιημένοι με τη συμφωνία
    Ο μοναδικός βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο οποίος δηλώνει τον εαυτό του ως Μακεδόνα, σε συνέντευξή του στην DW, λέει ότι η υπογραφή του συμφώνου καλωσορίζεται από όλους τους Μακεδόνες στην Ελλάδα

    Ο Κωνσταντίνος Σελτσάς ήταν από τους πιο ευτυχισμένους στη σημερινή τελετή υπογραφής. Είναι Μακεδόνας από τη Φλώρινα, που είναι νομοθέτης στο ελληνικό κοινοβούλιο της κυρίαρχης Συρίας του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Για την Deutsche Welle μας λέει ότι περίμενε αυτή τη στιγμή εδώ και πολλά χρόνια.
    "Έχουμε καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να έρθει αυτή τη μέρα. Αυτή είναι μια μεγάλη μέρα για τον μακεδονικό και τον ελληνικό λαό ", ανέφερε ο Σελτσάς.
    Μας εξέπληξε με τον άπταινο Μακεδόνα που μίλησε, αλλά και με τον ανοιχτό ισχυρισμό ότι είναι Μακεδόνας.
    "Ναι, είμαι Μακεδόνας και δεν το κρύβω στο κοινοβούλιο", λέει ο Σελτσάς.
    Περισσότερα: Η Μακεδονία και η Ελλάδα τραγούδησαν το τραγούδι της ειρήνης
    Ο βουλευτής της Συρίας είναι πεπεισμένος ότι η συμφωνία θα μεταβεί στην Ελλάδα και τη Μακεδονία και πιστεύει ότι είναι καλό και για τις δύο πλευρές.
    "Αυτή είναι μια καλή συμφωνία για τους Μακεδόνες και πιστεύω ότι κάναμε σπουδαία δουλειά". Ισχυρίζεται ότι οι Μακεδόνες στην Ελλάδα χαιρετίζουν αυτή τη συμφωνία και είναι πολύ ευχαριστημένοι μαζί του.
    Περισσότερα: Mogherini και Han είναι περήφανοι για τη συμφωνία που επετεύχθη
    Για εκείνους που διαμαρτύρονται κατά της συμφωνίας στην ελληνική και μακεδονική πλευρά, λέει ότι δεν μπορεί να τους βοηθήσει.
    "Αυτοί που έχουν ένα διαφορετικό μυαλό δεν μπορούν να κάνουν περισσότερα γι 'αυτούς. Είμαστε για αύριο, όχι για το μέλλον », λέει ο Κώστας Σελλάς για την Deutsche Welle.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

    Κωνσταντίνος Δημητρίου Σέλτσας
    ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

    Προσωπικά Στοιχεία

    Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
    Γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1956 στο Ξινό Νερό Φλώρινας.
    Οικογενειακή Κατάσταση:
    Παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.
    Επάγγελμα:
    Οδοντίατρος
    Σπουδές:
    Οδοντιατρική Σχολή Α.Π.Θ
    Ξένες γλώσσες:
    Β ο υ λ γ α ρ ι κ ή

    Μα είναι βουλγαρική η Μακεδονική γλωσσα που ακούσαμε να μιλα ο κ. βουλευτής;

    https://www.hellenicparliament.gr/vouleftes/viografika-stoicheia/?MPId=1fd44fec-af2b-4b22-93ab-a434013ef33e

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΓ. Πιστεύω πως τις επόμενες μέρες θα γράφει εκεί ...ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ!!!

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος19/6/18

    Η βουλευτίνα Καστοριάς κα Ολυμπία Τελιγιορίδου, ποντιακής καταγωγής, αλήθεια, πώς αισθάνεται πλέον, που οι Καστοριανοί δεν είμαστε Μακεδόνες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ