15.12.20

Οι μειοψηφίες του δήμου Καστοριάς για το λατομείο




Αγαπητοί μας συνδημότες, η παράταξη μας σας έχει εκφράσει ήδη εδώ και καιρό τις ανησυχίες της για την τύχη του Λατομείου της επιχείρησης Μακεδνός Α.Ε του Δήμου Καστοριάς.
Έπειτα από αλλεπάλληλες τοποθετήσεις μας τόσο σε δημοτικά συμβούλια, όσο και σε τοπικά ΜΜΕ, με σκοπό να λάβουμε κάποιες απαντήσεις σχετικά με το πότε και πώς θα λειτουργήσει, το μόνο που λάβαμε ήταν ψέματα και ειρωνείες από το πρόσωπο του δημάρχου.
Έναν χρόνο μετά οι φόβοι μας δυστυχώς επαληθεύονται με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Ο δήμαρχος δίχως καμιά ενημέρωση έχει λάβει την απόφαση να «ξεπουλήσει» την δημοτική περιουσία εκμισθώνοντας την έναντι του ποσού των € 50,000 έως € 60,000 ανά έτος σε ιδιώτη. Μια περιουσία της οποίας η αξία είναι πολύ μεγαλύτερη και της οποίας η παραγωγή την δεδομένη στιγμή θα εκτοξευθεί μόλις ξεκινήσει να λειτουργεί.
Απαιτούμε από τον δήμαρχο να απολογηθεί δημόσια για την καταστροφική του αυτή απόφαση όταν οι εναλλακτικές που έχει μπροστά του είναι επικερδέστερες. Ας μην ξεχνάμε την σοβαρότατη πρόταση του κ. Κεπαπτσόγλου την οποία δεν δέχθηκε καν να συζητήσει. Η συμπεριφορά του αυτή δεν παύει να γεννά απορίες και να μας βάζει σε σκέψεις που αποτελούν σκάνδαλο.
Απαιτούμε διαφάνεια, και προτείνουμε στο Δ.Σ. της "Μακεδνός" να μην ψηφίσει αυτούς τους όρους σε καμία περίπτωση! Αυτό δεν πρέπει να περάσει! Η περιουσία του Δήμου είναι σημαντικό να μένει στα χέρια του και να αξιοποιείται στο έπακρο.
Από την μεριά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να εμποδίσουμε την απόφαση αυτή και προτείνουμε να έρθει το θέμα προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να καταθέσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις μας.
 
Αικατερίνη Σπύρου & Γεώργιος Μόσχος
επικεφαλής μειοψηφικών συνδυασμών
 
* * *

Λαμβάνοντας υπόψη την πρόσκληση της "Μακεδνός" αε της 30-11-2020 προς το ΔΣ της εταιρείας, που αφορά στην εκμίσθωση του λατομείου «για είκοσι έτη με δικαίωμα παράτασης για επιπλέον 20 έτη, κατόπιν αιτήσεως του μισθωτή και σύμφωνης γνώμης του εκμισθωτή», καθώς και τους όρους εκμίσθωσης που περιγράφονται στη διακήρυξη της δημοπρασίας, εκφράζουμε τη διαφωνία του συνδυασμού μας και προτείνουμε τη μετατροπή του από μονοπρόσωπη σε πολυμετοχική αε, καθώς στην πολυμετοχική αε εκτός του Δήμου Καστοριάς θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής του Δήμου Άργους Ορεστικού, του Δήμου Νεστορίου καθώς και τις Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, μια διαδημοτική επιχείρηση θα έχει πολλαπλά οφέλη για την περιφέρειά μας! Επειδή: όταν έχεις μία κότα που μπορεί να γεννά χρυσά αυγά δεν τρως επ’ ουδενί την κότα.
 
Αλέξανδρος Ταμήλια
επικεφαλής μειοψηφικού συνδυασμού

Σχετικά:

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/12/20

    Εισαγγελέας...;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/12/20

    Ερμη Καστοριά ακόμη δεν είδες τίποτα. Το καραβάκι προς πώληση. Το λατομείο προς πώληση. Να νοικιάσετε και τη σπηλιά του Δράκου σε ιδιώτη. Μόνο η Δευακ δεν πωλείται επειδή μπορεί να κόβει πολλά τιμολόγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/12/20

    Να βγει η Σπύρου κι ο Μοσχος στα ραδιόφωνα και στα τηλεοπτικά κανάλια Δυτικής Μακεδονίας. Φτάνει πια μην αφήνετε να γίνει αυτό το σκάνδαλο. Βγείτε Δημόσια να το μάθουν όλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/12/20

    Ο ιδιώτης δεν είναι από μόνος του απαραίτητα κολάσιμη λύση εφόσον τηρεί τις προυποθέσεις υπέρ του δημότη.
    Απεναντίας,ο Δήμος και το κράτος κάνουν τον επιχειρηματία με λεφτά του φορολογουμένου με καταστροφική τις περισσότερες φορές κατάληξη,είτε βολεύοντας ημετέρους,ή δίνοντας εργολαβίες 'σκοτεινές'....

    Έρρωσθε οι μη δημόσιοι

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/12/20

      Τα έχεις μπερδεμένα στο φιλελεύθερο μυαλό σου Δημήτριε... Την επόμενη 4ετια θα γίνουν έργα 100.000.000€ στην Περιφέρεια Καστοριάς και οι Δήμοι - Περιφέρεια θα αγοράζουν αδρανή υλικά από ιδιώτη, επειδή είναι ανίκανοι να λειτουργήσουν το Λατομείο...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/12/20

      Καθόλου αγαπητέ/ή....

      Έρρωσθε

      Δημήτριος Αγιασοφίτης

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ