12.9.22

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ: Αγαπητή ΟΔΟΣ

4.12.2021: Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης, που μόλις πρόσφατα εμβολιάστηκε για πρώτη φορά (πριν την άφιξη του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοζάνη), ασπάζεται το μνήμα του μακαριστού Σεραφείμ, στο τρισάγιο για τα...  ονομαστήριά του. Ο μακαριστός που δυστυχώς έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό, δεν ήταν εμβολιασμένος και δεν χρησιμοποιούσε στις δημόσιες εκδηλώσεις μάσκα, όπως εξ άλλου μέχρι πρόσφατα το ίδιο έπρατταν και αρκετοί αιρετοί της Καστοριάς, μεταφέροντας επικίνδυνα μηνύματα στην κοινωνία, όπως ότι η σωτήρια συμμόρφωση στην επιστήμη είναι ασυγχώρητη αμαρτία.

* * *


Ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύονται οι αρετοί της Καστοριάς, σε αυτόν τον τόπο μοιάζει περισσότερο με εφηβική (;) επιπολαιότητα που στο τέλος καταλήγει να ερμηνεύεται από την πλειοψηφία των δημοτών ως πολιτικός καιροσκοπισμός.


Έχει γραφτεί κατά καιρούς –ως παραδοχή και μόνο φυσικά–πως τα στελέχη της δημοτικής αρχής του κ. Κορεντσίδη εκπλήσσουν πάντοτε ευχάριστα όσους έχουν την τύχη να τους ακούνε. Κατά έναν περίεργο τρόπο, κατά την δική μου γνώμη, μοιάζουν να έχουν αυτοσκοπό, να επιβεβαιώσουν πως πρόκειται για πραγματικά λαμπρά μυαλά. Που άλλα όμοια τους, στο παρελθόν της Καστοριάς δεν έχουν περάσει από τα δημοτικά έδρανα του Σκαπέρδειου δημοτικού μεγάρου. Και ότι τιμούνε μέσω της παρουσία τους την δημοτική εκπροσώπηση της πόλης.

Πολλοί αναρωτιούνται και δικαίως για παράδειγμα, αν έχουν να ζηλέψουν πολιτικά σε κάτι τα στελέχη του δήμου Ιωαννιτών που εκπροσωπείται από τον δήμαρχο κ. Ελιάφ ή από τα στελέχη του δήμου Τρικκαίων και τον δήμαρχο κ. Παπαστεργίου. Που γρήγορα ξεχάσαμε και μάλλον...  μας ξέχασε. Θα προέτρεχα να τους εκφράσω την γνώμη μου και να τους καθησυχάσω πως δεν υστερούν σε τίποτα για να μην εμφανίσουν κάποιο σύμπλεγμα κατωτερότητας.

Εξ άλλου εδώ στην Αρχόντισσα της Δυτικής Μακεδονίας όλα κυλούν ρολόι. Έπονται χρυσές εποχές με την ολοκλήρωση ανάδειξης της πόλης σε «τοπ παγκόσμιο τουριστικό προορισμό». Λίγη υπομονή και στο τέλος της διαδρομής δεν θα υπάρχει τρόπος να καλυφτεί η τουριστική ζήτηση, διώχνοντας ουσιαστικά επίδοξους επισκέπτες. Πάλι με χρόνια και καιρούς η πόλη θα τραβήξει για περιόδους δόξας και ακμής.

Για να φτάσει όμως η πόλη σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ξεπεραστούν αρκετοί σκόπελοι. Και οι δημότες επιτέλους να ξεκινήσουν να ψηφίζουν με μοναδικό κριτήριο τις ικανότητες του εκάστοτε υποψηφίου. Και όχι επειδή κάποιος είναι φίλος, ονειροπόλος ή φιλόδοξος. Πόσο δε όταν εξ αρχής γνωρίζουν για τις περιορισμένες πολιτικές ικανότητες, τις μειωμένες ώρες που ενδεχομένως να εργάζεται για τον δήμο Καστοριάς εφόσον εκλεγεί ή πως μια υποψηφιότητα ενδεχομένως να αποσκοπεί στην προσωπική του εξέλιξη και μόνο.

Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν γράφονται για μέλη της συγκεκριμένης δημοτικής αρχής. Εδώ δεν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις εκλεγμένων πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Όπως για παράδειγμα του μέχρι πρότινος αντιδημάρχου Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Δοκόπουλου. «Για προσωπικούς λόγους» όπως γράφτηκε αρχικά μέσω διαρροών. Στην συνέχεια όμως και μέσω των δηλώσεων του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου που τοποθετήθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη για την συγκεκριμένη παραίτηση βγήκαν ορισμένα ασφαλή συμπεράσματα.

Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά από την στιγμή που εκείνος που τα είπε δεν είναι κάποιος τυχαίος, αλλά ο ίδιος κ. Μηταλίδης μέσω του θεσμικού ρόλου του. Και στα λεγόμενα του δεν χωρά αμφισβήτηση. Μεταξύ άλλων ο κ. Μηταλίδης δήλωσε πως «ο κ. Δοκόπουλος παραιτήθηκε επειδή αυξήθηκε το πελατολόγιό του στο ιατρικό ιατρείο που διατηρεί με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει επαρκώς στα δημοτικά του καθήκοντα».

Με αρκετή δόση ειλικρίνειας ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ομολόγησε ουσιαστικά πως ένας τουλάχιστον εκ των αρχικών υποψηφίων και αντιδημάρχων αργότερα, δεν μπόρεσε να σηκώσει το βάρος των δημοτικών καθηκόντων του με αποτέλεσμα την παραίτηση του από την θέση του αντιδημάρχου, μόλις 2 χρόνια από την εκλογή του.

Δεν ξέρω αν η παρουσία του στο δημοτικό σχήμα αύξησε και την προσέλευση του κόσμου στο ιατρείο του –σύμφωνα με τον κ. Μηταλίδη– έπρεπε όμως προφανώς ο ίδιος να ζυγίσει τις καταστάσεις που θα αντιμετώπιζε σε περίπτωση εκλογής του όντας ακόμα ένας εκ των υποψηφίων. Πολιτικά θα έμοιαζε περισσότερο τίμιο αν ήταν ξεκάθαρος από την αρχή της δημοτικής του καριέρας, γνωστοποιώντας τις προθέσεις του αλλά και τις δυνατότητές του, στο εκλογικό σώμα από το οποίο ζητούσε την ψήφο του.

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους πολιτευόμενους του τόπου, που δεν νιώθουν την ανάγκη απολογίας στο εκλογικό σώμα που τους στήριξε. Ή καλύτερα διατυπωμένο, ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύονται σε αυτόν τον τόπο μοιάζει περισσότερο με εφηβική (;) επιπολαιότητα που στο τέλος καταλήγει να ερμηνεύεται από την πλειοψηφία των δημοτών ως πολιτικός καιροσκοπισμός. Που άλλοτε φέρει προσωπικά οφέλη και άλλοτε όχι. Κανείς δεν μπορεί είναι σίγουρος πέρα από τους ίδιους.


* * *



Έγκυρη και έγκαιρη και ενημέρωση [και διάγνωση]

Σε μια πόλη που έχει κατεστραμμένα πεζοδρόμια ή δεν έχει καθόλου, που οι δρόμοι της είναι βομβαρδισμένοι και με ελλιπή φωτισμό και κανενός αφτί δεν ιδρώνει, αίφνης(στο διαδίκτυο) ο δημόσιος λόγος της Καστοριάς περιστρέφεται γύρω από την πρόταση να κατασκευαστούν θερμαινόμενα (!) πεζοδρόμια και οδοστρώματα στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης, για την αποφυγή σπατάλης σε αλάτι αποχιονισμού και εξοικονόμησης του ανθρώπινου δυναμικού για τον καθαρισμό του χιονιού. Άλλη μία απόδειξη ότι η Αρχόντισσα αδικείται.

* * *


Κάτι ανάλογο φαίνεται να συνέβη και με την παραίτηση της κ. Φιλίππου από την έμμισθη θέση της Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς. Σύμφωνα πάντα με όσα δήλωσε και πάλι ο κ. Μηταλίδης στα πλαίσια της ίδιας ραδιοφωνικής του τοποθέτησης χωρίς να τίθεται κανένα θέμα αμφισβήτησης των λεγόμενων του. Η περίπτωση της παραίτησης της κ. Φιλίππου φέρνει στο φως την κάπως κυνική πολιτική στάση που μπορεί να τηρήσει κάποιος εκλεγμένος.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου «η κ. Φιλίππου επέλεξε μια άλλη επαγγελματική σταδιοδρομία, σε πιο υψηλό επίπεδο» από αυτό της έμμισθης θέσης της Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς. Αυτή η εξέλιξη για την κ. Φιλίππου θα έμοιαζε με προσωπική επιτυχία στον επαγγελματικό της τομέα και θα ήταν πέρα για πέρα θεμιτή.

Βέβαια, όλα αυτά θα ήταν αποδεκτά αν δεν ήταν εκλεγμένη με τον συνδυασμό της δημοτικής αρχής του κ. Κορεντσίδη και ταυτόχρονα πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς “Ορεστειάς” και δεν διατηρούσε μέχρι προσφάτως την έμμισθη θέση της. Η κ. Φιλίππου τηρώντας την συγκεκριμένη πολιτική στάση φαίνεται στα μάτια των περισσότερων πως κατά κάποιον τρόπο η εκλογική τής ανάδειξη της παρέχει προσωπικά οφέλη. 

Και σ’ εκείνο το σημείο φαντάζει να επικεντρώνεται το πρόβλημα της συγκεκριμένης αρχικής υποψηφιότητας και τον τρόπο που εξελίχθηκε. Μάλιστα αν προσπαθήσει κανείς να προσεγγίσει το συγκεκριμένο γεγονός αποστασιοποιημένος, θα κατέληγε εύκολα στο συμπέρασμα πως η παραίτηση της κ. Φιλίππου από την έμμισθη θέση και η διατήρηση της άμισθης στην “Ορεστειάς” μοιάζει περισσότερο με κίνηση τακτικής φιλανθρωπίας παρά για οτιδήποτε άλλο. Επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά την ονομασία του συνδυασμού “Ώρα για δουλειές”.

Οι δύο παραπάνω παραιτήσεις (;) αλλά και όσες αλλαγές πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του έτους ύστερα από προσωπική παρέμβαση του κ. Κορεντσίδη, φαίνεται να μην επιβεβαιώνουν το ποδοσφαιρικό απόφθεγμα «ομάδα που κερδίζει, δεν την αλλάζεις» που χρησιμοποίησε κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής του παρουσίας σε σταθμό της Δυτικής Μακεδονίας προσπαθώντας να υπερασπιστεί τις προσωπικές του επιλογές.

Εύλογα όμως οι δημότες διερωτώνται «για ποια ομάδα που κερδίζει» μιλά ο κ. Κορεντσίδης, όταν από την αρχική σύνθεση της δημοτικής του αρχής έχουν απομείνει μόνο τρία άτομα; Αυτό φαίνεται να μην απασχολεί τον ίδιο ενισχύοντας τις ενστάσεις που εκφράζει η πλειοψηφία όσων γνωρίζουν τα πολύ βασικά των δημοτικών πεπραγμένων του συνδυασμού “Ώρα για δουλειές”.

«Σκέφτηκε on air μια ποδοσφαιρική ατάκα και απλά την εξέφρασε» υποστηρίζουν κάποιοι από τους οποίους σαφώς και δεν θα διαχωρίσω την θέση μου. Καθώς οι μέρες και τα έργα του κ. Κορεντσίδη και των αντιδημάρχων του είναι γνωστά και δεν επιβεβαιώνουν τις επιλογές του ίδιου. Αλλά αυτό ας απασχολήσει τον ίδιο και όσους τους εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, από την στιγμή δε που κατηγορηματικά δήλωσε πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα έκανε γνωστά, «στον συνδυασμό του προσέρχονται συνεχώς νέα μέλη αναγνωρίζοντας το έργο της δημοτικής αρχής»! Καλά άκουσες αγαπητή ΟΔΟΣ. Δεν έφταναν στην τοπική κοινωνία όσα καλά γνώρισε από τα υπάρχοντα μέλη του συνδυασμού “Ώρα για δουλειές”, θα έρθουν στο μέλλον και άλλα λαμπρά στελέχη. Τα οποία και οι πολίτες αναμένουν φαντάζομαι με ανυπομονησία.

Ο κ. Κορεντσίδης με έμμεσο τρόπο ανέφερε πως ο συνδυασμός του έχει επεκταθεί και στην δημιουργία μιας άτυπης πολιτικής ακαδημίας ανάδειξης στελεχών. «Θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος» υποστήριξαν κάποιοι και άντε να διαφωνήσει κάποιος αν κρίνει από τους “πολιτικούς καθηγητές” που θα αναλάβουν την εκπαίδευση των νέων στελεχών.

Αν καλοσκεφτεί κανείς το επίπεδο των ειδικών συνεργατών που πλαισιώνουν τον κ. Κορεντσίδη, θα καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα για το μελλοντικό think tank που ενδεχομένως να τον συμβουλεύει. Καθώς το συγκεκριμένο team συμβούλων «χρήσιμων εργαλείων που δεν αποτελούν ρουσφέτια και βολέματα» έχοντας δυσανεξία στην κριτική που ασκείται, συμβούλεψαν τον δήμαρχο Καστοριάς να κηρύξει και επίσημα την έναρξη των επαναστατικών ασκήσεων με την ανακοίνωση του εορταστικού προγράμματος “8 με 8”.

Εκτός και αν η επιλογή ήταν αποκλειστικά δική του. Αναλαμβάνοντας το υγειονομικό ρίσκο, θυμίζοντας σε πολλούς τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα. Όταν και την φετινή χρονιά ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης επέλεξε μια λιτή και χωρίς πολυκοσμία τελετή για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πρωτεύουσας, ο δε δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Κεπαπτσόγλου ματαίωσε το τοπικό καρναβάλι, εδώ οι διοικούντες στην Αρχόντισσα της Δυτικής Μακεδονίας ονειρεύονται την πραγματοποίηση του καστοριανού καρναβαλιού.

Δίνοντας ουσιαστικά στους πολίτες αφορμή για υγειονομική ανυπακοή, χωρίς όμως να μπορούν να διανοηθούν τα αποτελέσματα που θα βρεθούν αντιμέτωποι. Τόσο στο υγειονομικό κομμάτι, όσο και στην ενδεχόμενη δικαστική περιπέτεια που μπορεί να βρεθούν μπλεγμένοι. Γιατί στην περίπτωση που το καρναβάλι γίνει και τα υγειονομικά αποτελέσματα γίνουν γνωστά με το πέρασμα του χρόνου, η Καστοριά αναπόφευκτα θα μπει σε καθεστώς τοπικού λοκντάουν. Κάτι για το οποίο δεν είναι αρνητική η κυβέρνηση, αποκλείοντας ουσιαστικά το ενδεχόμενο καθολικού κλεισίματος της κοινωνίας.

Και αν –ω μη γένοιτο– η τοπική κοινωνία τεθεί και πάλι στην διαδικασία λοκντάουν, μέλη της δημοτικής αρχής θα τρέξουν να δημιουργήσουν φαντάσματα και δράκους με φόντο “τον εξωγενή πόλεμο που δέχεται η Καστοριά από τα άγνωστα κέντρα αποφάσεων”. Μόνο που σε εκείνη την περίπτωση, θα πρέπει να λογοδοτήσουν πολιτικά απέναντι στους δημότες. Και τότε, οι αποφάσεις του δήμου Καστοριάς θα έχουν την υπογραφή του δημάρχου και της συγκεκριμένης δημοτικής αρχής. Και καθόλου μπράβο τους.

Ιωάννης Σκόρδας
iskord@hotmail.com

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 9 Δεκεμβρίου 2021, αρ. φύλλου 1105.
Φωτογραφία: svouranews.gr

17 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/9/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/9/22

    Επίσης θα μου επιτρέψει ο κύριος Σκόρδας την εξής παρατήρηση, ότι δεν αποτελεί ζητούμενο η μειονεξία και δυσλειτουργικότητα του δημοτικού σχήματος του Γιάνη (πάντα με ένα νι και πεζό σαν τον Βαρουφάκη). Αυτό πλέον έχει επιβεβαιωθεί πανηγυρικά από τα γεγονότα. Άλλωστε όλοι τους θα διεκδικούσαν ακάματα μια θέση στο [….] αλλά το ζητούμενο που εντυπωσιάζει αρνητικά είναι η ολοκληρωτική απουσία ελέγχου και συμμετοχής στην διαμόρφωση των αποφάσεων και προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης...!!!!
    Παρακολουθούν κι αν το κάνουν κι αυτό αποσβολωμένοι τα δρώμενα. Πραγματικά απίστευτοι..

    Έρρωσθε
    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/9/22

      Βρε Βαρουφάκη τί μας έκανες με το ένα νι του Γιάνη. Μερικοί το βλέπουν στον ύπνο τους και τρομάζουν σαν να είδαν τον χάρο στα μάτια.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/9/22

      "η κ. Φιλίππου επέλεξε μια άλλη επαγγελματική σταδιοδρομία"
      Αυτό δείχνει πώς βλέπει ο πρόεδρος την πολιτική.
      Ως επάγγελμα.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος13/9/22

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος13/9/22

      Αμέεε και μερικοί όπως εγώ διακωμωδούν τον αχαρακτήριστο γιάνη Βαρουφάκη [....] που εσύ πληγώνεσαι και ενοχλείσαι που συμβαίνει. Στο κάτω κάτω τα παραπονά σου στην αρχισυνταξία της Οδού....αμμ πως...

      Έρρωσθε οι μη Βαρουφάκηδες

      Δημήτριος Αγιασοφίτης

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος14/9/22

      Για το πρόγραμμα και την δράση του κόμματος έχετε να πείτε τίποτα ή το μοναδικό που σας ενδιαφέρει είναι αν ο Βαρουφάκης γράφει το όνομά του με ενα, δύ ή τρία νι;

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος14/9/22

      Απολύτως τίποτα δεν έχω αγαπητέ/τή να πώ και με αφήνει παγερά αδιάφορο ο κυνοβουλευτισμός ...!!!
      Αλλά πές αν θέλεις και ίσως και επώνυμα αφού κρύβεσαι από την ανωνυμία εσένα γιατί σε χαλάει τόσο πολύ που παίρνουμε στο ψιλό το ίνδαλμά σου τον γιάνη....;;!!
      Πολύ καψούρα και νταλκάς αδερφέ μου με το Βαρουφάκι.......

      Έρρωσθε οι μη Μπαρουφάκηδες

      Δημήτριος Αγιασοφίτης

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος15/9/22

      Εσύ τον αναφέρεις συνέχεια σαν παρατημένη γκόμενα και όχι εγώ. Αντί να γράφεις για τα νι του Γιάννη θα μπορούσες να τον κρίνεις σαν πολιτικό και δεν θα είχα καμία αντίρρηση. Αντίθετα θα χαιρόμουν να διάβαζα την γνώμη σου. Η εμμονή σου όμως με τα νι του οποιουδήποτε Γιάννη μου φαίνεται παθολογική.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος15/9/22

      Η φύση του σχολίου σου και οι εκφραστική σου νοοτροπία καταδεικνύουν ότι μάλλον εσύ σκούζεις σαν παρατημένη γκόμενα που ευσπλαχνούμε τον καλό σου ηγέτη. Αυτήν την τεράστια πολιτική προσωπικότητα που άφησε ανεξίτηλο το ίχνος του στην πολιτική ζωή της χώρας.
      Μάλλον έχεις ικανοποιητικό έλλειμα αντίληψης διότι έγραψα ότι δεν με ενδιαφέρει το μπορντέλο του σάπιου κυνοβολευτισμού οπότε είσαι ηλίθιος/α αφού δεν καταλαβαίνης τι διαβάζεις. Ώς αναφορά τι θα γράφω πόσο για ποιόν και πότε σιγά μην σε ρωτήσω. Θα γράφω θα ξαναγράφω με ένα τρία δεκατρία νι και χτυπήσου όσο θές......

      Έρρωσθε οι μη Βαρουφικοί

      Δημήτριος Αγιασοφίτης

      ΥΓ που είσαι αγαπούλα, έτσι είσαστε όλοι οι βαρουφικοί τρέμετε να γράψετε επώνυμα...

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος16/9/22

    Συνέχισε να τρώς κουτόχορτο εξυπνάκια ελληνάρα. Το όνομα γιατί το θέλεις; Για να στείλεις τον Ηλία και τα υπόλοιπα απόβλητα να μας δείρουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/9/22

      Ασφαλώς και όχι. Ένα χέρι ίσως και δύο [....] αν το'χεις ανάγκη μπορώ να στο δώσω και μόνος μου.....

      Έρρωσθε οι ανώνυμοι

      Δημήτριος Αγιασοφίτης

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/9/22

      Παλικάρη μου εσύ. φαίνεται ότι όλη η ενέργεια πάει στα μπράτσα γιαυτό δεν ανάβει το λαμπάκι.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος16/9/22

      Σίγουρα δεν ανάβει το λαμπάκι αλλά το δικό σου. Παληκάρι όχι παληκάρη.
      Αυτά τα τσιτάτα της αριστερίλας με τρελαίνουν.....

      Έρρωσθε οι γλόμποι

      Δημήτριος Αγιασοφίτης

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος19/9/22

      Και αλλος συνταξιούχος φιλόλογος φιλελεύθερων φρονημάτων στην ΟΔΟΣ. Τρέμετε κομμούνια

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος19/9/22

      Εεε για να το λες στα κομμούνια κάτι ξέρεις...

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος20/9/22

      Φυσικά, αυτοί μιλάνε ελληνικά και είναι λογικό να κάνουν λάθη. Ενώ ο ελληνάρες κανακάρηδες του Χάρβαρντ που μας έχουν φλομώσει στην βλαχοαγγλικούρα δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα. Αντίθετα, οι ιθαγενείς τους θαυμάζουν και τους ψηφίζουν.

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ