2.11.22

ΟΔΟΣ: Ρωσία


Υπέρ της Εκκλησίας της Ρωσίας τάσσεται – όπως αναφέρεται στα κοινωνικά δίκτυα– η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή. Που διατηρεί στενές σχέσεις και επαφές με τη Καστοριά αφού διαθέτει φίλους και υποστηρικτές. Αυτά δε, είναι γνωστά από παλιά θέματα. 

Συγκεκριμένα σε πρόσφατη ανάρτηση της δήλωσε ότι η μόνη Εκκλησία που αναγνωρίζει η ίδια, είναι αυτή της... Ρωσίας. Συνόδεψε δε την δήλωση με φωτογραφία του πατριάρχη πασών των Ρωσιών Κύριλλου και ότι δεν θέλει να έχει σχέση «με σχισματικούς υπαλλήλους της πανθρησκείας» όπως λέει χαρακτηριστικά, υπαινισσόμενη προφανώς (;) τον οικουμενικό πατριάρχη. 

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή της στο facebook η κ. Μακρή έγραψε τα εξής: «Ως χριστιανή ορθόδοξη ανήκω στην μόνη ορθόδοξη εκκλησία αυτή της Ρωσίας και αναγνωρίζω μόνο αυτόν ως θρησκευτικό ηγέτη. Δεν θέλω καμία σχέση με σχισματικούς υπαλλήλους της πανθρησκείας».

Εκπληκτικά όλα αυτά για ένα τέως βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου. Αποκτούν και το ξεχωριστό νόημά τους, ύστερα και από τα όσα καταγράφονται για την υποστήριξη μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού προς την Ρωσία και ειδικά στον Βλαντιμήρ Πούτιν. 

Τον πρόεδρο της Ρωσίας με τις ντροπιαστικές για το διεθνές κύρος της χώρας (και όχι μόνο για την αξιοπιστία της) δικαιολογίες. Και τα φληναφήματα που παρατηρήθηκαν με αφορμή την συναυλία για την «Ειρήνη». Εξ αιτίας της απροκάλυπτα φιλορωσικής στάσης μεγάλης μερίδας της ελληνικής κοινής γνώμης, αλλά και υπέρ των στυγερών εκτελέσεων στον άμαχο τουρισμό της Ουκρανίας. 

Ώστε αξίζει να θυμάται κάποιος, τόσο τις μη φιλικές προς την επίσημη Ελλάδα και τον Οικουμενικό Πατριάρχη δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή, τέως μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όσο και την απόδειξη ότι η Ειρήνη, δεν είναι μόνο μια αφηρημένη έννοια, αλλά ότι είχε και συγκεκριμένο πρόσωπο. Μέχρι που ήλθαν στα μέρη της οι αδελφοί Ρώσοι.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 7 Απριλίου 2022, αρ. φύλλου 1119.



12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/11/22

    Ποιά είναι η Ραχήλ, ποιά είναι η Μακρή; Μην ασχολείστε ρε παιδιά με δευτεράντζες.....

    Πρεσβύτης Μέτοικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/11/22

    Τέτοια φρούτα είχε ο ΣΥΡΙΖΑ και απέτυχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/11/22

    Ούτε ο μισός συνδυασμός, ούτε μια μικρή αίθουσα δεν γεμίζουν πλέον μόνοι τους για τα παραμύθια τους! Τελειώσανε, στα τσακίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/11/22

      Δυστυχώς και αυτοί που μας κυβερνούν σήμερα δεν είναι καλύτεροι από την Μακρή.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος3/11/22

      Αξίζει να ρίξει κάποιος μια ματιά στο κατωτέρω άρθρο για να κατανοήσει τη σημερινή κατάσταση, ποιος την προκάλεσε και ποιος οφελείται από αυτή.

      https://www.tovima.gr/2022/10/29/world/arthro-fotia-apo-proin-aksiomatouxo-tou-rigkan-o-armageddonas-einai-pio-konta-apo-oso-nomizete/

      Δεδομένου ότι με τον πόλεμο στην Ουκρανία καταστρέφεται οικονομικά η Ευρώπη πιάνουν οι υπερατλαντικοί μας "σύμμαχοι" μ΄ ένα σμπάρο δυό τρυγώνια.
      Και τα κορόϊδα υποστηρίζουν αυτούς που δίνουν εδώ και δεκαετίες όπλα στην Τουρκία και δεν έδιναν για 35 χρόνια στην κατεχόμενη Κύπρο.
      Και σαν κορόϊδα που είναι ακριβοπληρώνουν το αμερικανικό LNG και ως ασυνείδητοι που είναι μολύνουν χωρίς λόγο τον πλανήτη.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος4/11/22

    Το σμπάρο είναι για τους κυνηγούς. Οι υπερατλαντικοί μας "σύμμαχοι" ρίχνουν οβίδες και καταστρέφουν ολόκληρες ηπείρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/11/22

    Ξέφυγε και ο Ορθόδοξος Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας: Χαρακτήρισε σήμερα τον πόλεμο στην Ουκρανία ως «ιερή σύγκρουση με τον Σατανά» προειδοποιώντας ότι η Ρωσία έχει τη δύναμη να στείλει όλους τους εχθρούς της «στις αιώνιες φωτιές της Γέεννας»!
    Τρελαμένοι όλοι εκεί επάνω οι Νεο-Ορθόδοξοι Παλαιοημερολογίτες. Αλλά και εδώ κάτω, δεν πάμε πίσω......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/11/22

      Αυτοί εκεί πάνω είναι γατάκια μπροστά στους δικούς μας. Εδώ εμείς έχουμε τις ιδιόχειρες επιστολές του Ιησού Χριστού ( νικά κι όλα τα κακά σκορπά, καλημέρα σας κύριε Βελόπουλε....) συνεπικουρούμενου του σλόγκαν: στην εκκλησία δεν κολλάς ιό κολλάς θεό..!!!! (πάντα αυτά τα τσιτάτα των νεορθοδόξων ταλιμπάν με τρελλαίνουν..).
      Λίγο το χείς εκεί που πάς να πληρώσεις τον λογαριασμό του νερού νάσου κι ένα πανό της μεγαλόχαρης που δακρύζει για την βασιλεύουσα...
      Και που 'σαί ακόμα δεν έχεις δεί τίποτα. Υπομονή. Τα άσχημα πέρασαν τα χειρότερα έρχονται...

      Έρρωσθε

      Δημήτριος Αγιασοφίτης

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/11/22

      Να συμπληρώσω στα καθ΄ ημάς τις διάφορες παντόφλες που μερικοί προσκυνούν, τα προσκυνήματα στις εικόνες που δακρύζουν, τις θαυματουργές ικανότητες του Αγίου Παντελεήμονα, όπως διακηρύσσει και ο Άγιος γειτονικής μητρόπολης. Ας αναφέρω και αυτό που είπε ο κουμπάρος του νοσοκομείου, όταν δημοσίευσε τη φωτογραφία από τον εμβολιασμό του, ότι και με τη βοήθεια του Θεού δεν κόλλησε κορονοϊό. Ας μη ξεχάσουμε τον γιατρό που διακήρυττε από το Βήμα της Βουλής, ότι με τη Θεία Κοινωνία δεν κολλάς κορονοϊό και δεν βρέθηκε κανένας στην Κυβέρνηση να βάλλει τον άσχετο και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία στη θέση του.
      Το μόνο που μας μένει ακόμα, αυτοί οι δύο να ενστερνισθούν τις απόψεις διαφόρων Αγίων της περιοχής και να υποστηρίξουν την κατάργηση του νοσοκομείου, αφού έχουμε τη βοήθεια του Θεού.
      Καλύτερα να κοιτάμε τι κυκλοφορεί δίπλα μας και τι άτομα κατέχουν καίριες θέσεις στη χώρα μας, αντί να ασχολούμαστε με τους διάφορους θρησκόληπτους των άλλων χωρών.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος6/11/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος6/11/22

    Αν η κ. Μακρή είχε μάθει σωστά μερικά πράγματα στο σχολείο, αν και γι΄ αυτό φταίει περισσότερο το σχολείο και λιγότερο η κ. Μακρή, θα γνώριζε ότι η Ορθοδοξία είναι μια αίρεση της χριστιανικής θρησκείας. Για δέκα αιώνες υπήρχε μόνο μια Εκκλησία, αλλά η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ήθελε για πολιτικούς λόγους μια δική της Εκκλησία. Όπως για πολιτικούς λόγους υπάρχει Πατριάρχης στη Μόσχα. Όπως και για πολιτικούς λόγους έγινε η απόσχιση της Εκκλησίας της Ουκρανίας από το πατριαρχείο της Μόσχας και η Ουκρανία απέκτησε Πατριάρχη μετά το 2014. Η διαφορά της κ. Μακρή από αυτούς που την κατηγορούν είναι ότι αυτή αναγνωρίζει τον Ρώσο πατριάρχη ενώ ο νομός Καστοριάς υπάγεται πνευματικά στον [….] Πατριάρχη της [Κωνσταντινουπόλεως]…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος7/11/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ