12.4.23

Το Σκάκι


 ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς


Ξέρεις κάτι εσύ, πρόεδρε;


■ Με απόφαση του προέδρου της κ. Τόσκου, η ΔΕΥΑ Καστοριάς θα δώσει το παρών (σύσσωμη διοίκηση και εργαζόμενοι) στο συλλαλητήριο της 5ης Οκτωβρίου 2022:

«Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. συμμετέχει ενεργά στην κινητοποίηση που στόχο έχει τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του υπέρογκου κόστους στα τιμολόγια ενέργειας και εκφράζει την ανησυχία της για τις συνεχείς ανατιμήσεις του κοστολογίου της ενέργειας που συνθλίβει όλους, ζητώντας τη λήψη μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση των δυσβάσταχτων οικονομικών απαιτήσεων για την ενέργεια, για επιχειρήσεις και δημότες»

■ Πώς τα λέτε έτσι, ωρέ, θα μας φύγει το τσερβέλο! Αν εσείς «δυστυχάτε», οι άνεργοι τί να πουν; Τί να πουν οι χαμηλόμισθες οικογένειες με παιδιά και οι συνταξιούχοι που έχουν και τις αυξήσεις της «Ώρας για δουλειά» να πληρώσουν; Με το καλημέρα σας 40% και πλέον αύξηση δημοτικών τελών. Αμετακίνητο!

■ Ήρθε η πανδημία και πέρασε (λέμε τώρα), το κλείσιμο των πάντων (lockdown), ήρθε η κρίση της ενέργειας και αντί να μειώσετε τα δημοτικά τέλη, θα κατεβείτε στη διαμαρτυρία της φτώχιας; ΔΕΥΑΚ και Δήμος μαζί. Μας εμπαίζετε; Για το «θεαθήναι»; Ήμουνα κι εγώ εκεί! Για τις ψήφους; Έρχονται και οι εκλογές. 

■ Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε για την τραγική κατάσταση των δημοτών, επαναφέρετε τα δημοτικά τέλη όπως τα παραλάβατε, πριν την δική σας αύξηση 40% και πλέον. Και σταματήστε τις προσλήψεις «ειδικών συμβούλων». Ενσυναίσθηση, που είναι και ο τρέχων νεολογισμός.

■ Αλλά πού να την βρείτε και αυτήν; Στις απευθείας έξωθεν αναθέσεις με την δικαιολογία της «έλλειψης προσωπικού»; (έλιωσε η καραμέλα) ή στις αμοιβές των έμμισθων μελών του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ;

■ Πρώτη πρώτη η δημοσιογράφος – φωτογράφος, παρά τω δημάρχω κ. Λούσιου, τοποθετείται στο ΔΣ της ΔΕΥΑΚ ως έμμισθη. Μετά την προαγωγή της σε «ειδική σύμβουλο» του δημάρχου, τοποθετείται η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης "Ορεστιάς" η κ. Φιλίππου, έμμισθη και αυτή, μετά την δική της αναβάθμιση σε αντιδήμαρχο, τοποθετήσατε (μη και χηρέψει η θέση) την κ. Φούκη-Λιάμη (άραγε έχει συγγενική σχέση με.... αντιδήμαρχο ...ή απλή σύμπτωση;) έμμισθη και αυτή, 726,78 € μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει.

■ Όταν δε οι κυρίες Φιλίππου και Λιάμη απουσιάζουν από τις συνελεύσεις της ΔΕΥΑΚ, έρχονται αναπληρωτές ο κ. Ζήσης , ο κ. Πέλκας…. Δεν χάνεται έτσι αμοιβή των μελών του ΔΣ, 30€ ή 50€ παίρνουν με την συμμετοχή τους σε συνεδρίαση του ΔΣ; Θα σας γελάσουμε.

■ Φυσικά κανένας σχολιασμός από τις τοπικές εφημερίδες, αλλά τί να γράψει όμως ο κάθε φίλιος μουμουέ όταν τον έχουν πληρώσει 502,20 ευρώ για δημοσιεύσεις της ΔΕΥΑΚ.

■ Σταματάτε την… εργασία σας λοιπόν, και κατεβαίνετε σύσσωμοι οι της ΔΕΥΑΚ στη διαμαρτυρία αφού πρώτα έχουμε πληρώσει 6.198,55 € για μολύβια, ντοσιέ, μελάνια και τόνερ. Και ξαφνικά χάλασε (;) το φωτοτυπικό ή δεν υπάρχει (;) και πληρώνουμε έξωθεν κάποια κυρία να μας βγάλει φωτοτυπίες εγγράφων 279,86 €. Πρωτοτυπίες είναι αυτά, όχι φωτοτυπίες.

■ Κατεβαίνετε στο συλλαλητήριο λοιπόν, αφού πληρώνουμε κάθε μήνα το έμμισθο τακτικό προσωπικό της ΔΕΥΑΚ με 33.059,53 ευρώ, παρόλα αυτά λόγω «έλλειψης προσωπικού» υπογράφετε «σύμβαση παροχής οικονομικών συμβουλών» με έξωθεν άτομο και το πληρώνουμε 6.944,00€. 

■ Και με άλλο άτομο για «παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την προετοιμασία και την σύνταξη φακέλλων για την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του ταμείου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας» 3.720,00 €.

■ Η στήλη αναρωτιέται αν ο κ. Δημ. Σαλβαρίνας του Ιωάννη, τον οποίον πληρώσαμε 4.409,62€ για επισκευή βλαβών και καθαρισμού δεξαμενών Κορεστείων (έξωθεν σύμβαση και αυτός με την ΔΕΥΑ Καστοριάς), έχει κάποια συγγενική σχέση ή είναι απλή σύμπτωση με αντιδήμαρχο;

■ Οι αντιδήμαρχοι θα κατέβουν και αυτοί στο συλλαλητήριο; Μαζί και ο δήμαρχος; Και οι αντιδήμαρχοι; Και οι «ειδικοί σύμβουλοι»; Και ο υπερκινητικός κ. Λάζαρος Ζήσης; Αντιδήμαρχος και πρόεδρος "Ορεστιάς" επί δημαρχίας Αγγελή. Τώρα επί δημαρχίας Κορεντσίδη, πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Δήμου Καστοριάς και πρόεδρος της "Μακεδνός" (1.200 € το μήνα), στο πρώτο δεν γνωρίζουμε αν πληρώνεται και πόσο. 

■ Για σκεφτείτε το λίγο καλά, κάντε focus την εικόνα: όλοι αυτοί οι μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει «άρχοντες» της πόλης, οι μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει πρόεδροι των ΔΣ, των επιτροπών και των συλλόγων, διπλοθεσίτες και βάλε, οι μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει αντιδήμαρχοι και οι «ειδικοί σύμβουλοι», θα κατεβάζουν τα μανίκια και θα κατέβουν στο "πανκαστοριανό συλλαλητήριο" να βροντοφωνάξουν όλοι μαζί για την φτώχια και την κατάντια της αρχόντισσας για την οποία ουδεμία ανάμειξη έχουν. 

■ Τελικά προβλέπεται ότι πολλές αθώες περιστερές θα πετάξουν στο «παγκαστοριανό» και εμείς θα χειροκροτούμε.

Καληνύχτα Καστοριά
Όπου και να ‘σαι


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 6 Οκτωβρίου 2022, αρ. φύλλου 1143.
Η συντάκτρια της στήλης επιθυμεί να διατηρεί την ανωνυμία της.

Σχετικά:


8 σχόλια:

  1. Michael Type [fb]12/4/23

    Χρησιμοποιήστε ως τίτλο τη λέξη "Σκάκι". Μην ανακατεύετε το ακριβοδίκαιο αυτό μέγιστο άθλημα με την τοπική πολιτική σαπίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/4/23

    Μια βρεγμένη σανίδα προς συμμόρφωσιν και παραδειγματισμό για τους επόμενους αλλά ποιός να το κάνει τα βόδια οι καστοριανοί που χασκογελάνε μαζί τους στα παγηγύρια και στα προσκυνήματα...;;
    Ααα ρεε λέσια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/4/23

      Δεν χρειάζεται βρεγμένη σανίδα. Η απαξίωση της κοινωνίας θα ήταν αρκετή. Αλλά οι άνθρωποι ψηφίσθηκαν.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος15/4/23

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/4/23

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος19/4/23

    Για 30€ ή 50€ (για τρεις πίτσες στην πιτσαρία [....]) τα κάνουν όλα αυτά; Πολύ [....] ρε παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/4/23

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/4/23

      Εχεις δικιο ρε ΟΔΟΣ με το κλάδεμα, μην ταυτίζουμε τους [....] με τους φθηνούς παραδόπιστους.

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ