14.4.11

Σιωπή Πετσάλνικου και εξηγήσεις διά του... Πεταλωτή

Αναδημοσίευση από την Ελευθεροτυπία

Εξηγήσεις διά του κυβερνητικού εκπροσώπου έδωσε χθες ο πρόεδρος της Βουλής σε σχέση με δημοσιεύματα που φέρουν τον ίδιο ως ιδιοκτήτη αυθαίρετων κτισμάτων στη γενέτειρά του στο Μαυροχώρι Καστοριάς τα οποία στη συνέχεια μεταβίβασε στη σύζυγό του και στα παιδιά του.
Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα «Δημοκρατία» επικαλείται έκθεση αυτοψίας που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Πολεοδομίας του νομού Καστοριάς σε ακίνητο που ανήκε αρχικώς στον Φ. Πετσάλνικο και στη συνέχεια μεταβιβάστηκε στα παιδιά και στη σύζυγό του, στο οποίο εντοπίστηκαν: αυθαίρετη πισίνα 45 τ.μ., ισόγειο κτίσμα 60 τ.μ. και 38 τ.μ. προσθήκη στο κυρίως κτίσμα της κατοικίας.
Ο Γ. Πεταλωτής ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι είχε επικοινωνία με τον Φ. Πετσάλνικο. Ερωτηθείς για το θέμα δήλωσε ότι «είναι υπό τακτοποίηση μια επέκταση η οποία έπρεπε να γίνει».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως «ο πρόεδρος της Βουλής δεν είναι πλέον ιδιοκτήτης του ακινήτου το οποίο μεταβίβασε στη σύζυγο και στα παιδιά του». Πρόσθεσε δε ότι «η μεταβίβαση δεν έγινε επιτόπου για να μην εκληφθεί ως φθηνή δικαιολογία».


Επιστολή Πετσάλνικου για τα αυθαίρετα

Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» την περασμένη Δευτέρα ότι διαθέτει αυθαίρετα κτίσματα στην Καστοριά και τη χθεσινή αναφορά της «Ε», ότι έδωσε εκ μέρους του εξηγήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος μας έστειλε την ακόλουθη επιστολή, που αποτελεί και την πρώτη δική του απευθείας απάντηση στα όσα του καταλογίζονται:
«Σχετικά με δημοσιεύματα της εφημερίδας σας που αναφέρονται σε εμένα σημειώνω ότι ούτε εγώ ούτε η οικογένειά μου έχουμε ή επιδιώκουμε να αποκρύψουμε οτιδήποτε.

Η αυτοψία της Πολεοδομικής Υπηρεσίας στο Μαυροχώρι Καστοριάς, που κατοικώ με την οικογένειά μου, προκλήθηκε από εμάς τους ίδιους όταν διαπιστώσαμε πέρυσι ότι υπήρχαν πολεοδομικές ελλείψεις που έχρηζαν τακτοποίησης. Η διαδικασία της τακτοποίησης έχει ξεκινήσει με αίτηση της οικογένειάς μου που κατατέθηκε πριν από μήνες, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και με ό,τι αυτές προβλέπουν. Η αρχή της διαφάνειας θα πρέπει να χαρακτηρίζει τις ενέργειες όλων μας και ιδιαίτερα όλων όσοι ασχολούνται με τα κοινά. Αυτή την αρχή υπηρετούσα και υπηρετώ σε όλη την πολιτική μου διαδρομή».

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/4/11

    1982 - 2011 450 δις χρέος και χάρη στην αρχή της διαφάνειας η οποία χαρακτηρίζει όλους τους πολιτικούς μας ψάχνουμε ακόμα να βρούμε που πήγαν.
    Δηλαδή αν γινόταν όλα κρυφά και κάτω από το τραπέζι πού θα φτάναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/4/11

    Απλά α-πα-ρά-δε-κτος.
    Ένας πολιτικός -και μάλιστα ο Πρόεδρος της Βουλής- ο οποίος εις τον Μαυροχώριον, κάνει μπάνιο εις πισίνας. Και μάλιστα "παράνομη".
    Όταν η ανεργία έχει ρημάξει τον τόπο και ο κόσμος πεινάει από την πολιτική του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/4/11

    "ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΠΑΣΑ ΓΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΤΑΙ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/4/11

    «Σχετικά με δημοσιεύματα της εφημερίδας σας που αναφέρονται σε εμένα σημειώνω ότι ούτε εγώ ούτε η οικογένειά μου έχουμε ή επιδιώκουμε να αποκρύψουμε οτιδήποτε.
    "Λεφτά υπάρχουν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/4/11

    APO THN APANTHSH PETSALNIKOY, YPARXEI KANEIS POY DEN NIOTHEI TON EMPEGMO?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ