27.4.11

ΟΔΟΣ: Λιάντσης Κοντόπουλος μηνύουν blog

Με μηνύσεις τους στην Εισαγγελία Καστοριάς κατά αγνώστων υπευθύνων που διαχειρίζονται συγκεκριμένο blog στο διαδίκτυο που αφορά ζητήματα της Καστοριάς, απάντησαν σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της ΟΔΟΥ οι επικεφαλής των μειοψηφιών του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς κκ. Κ. Λιάντσης και Κ. Κοντόπουλος.  Το πρόβλημα ξεκίνησε πριν αρκετούς μήνες όταν αναρτήθηκαν άρθρα και σχόλια στο συγκεκριμένο blog τα οποία θεωρήθηκαν προσβλητικά από τους επικεφαλής των μειοψηφιών του Δήμου Καστοριάς.
Οι μηνύσεις (πρόκειται για χωριστές υποθέσεις) διαβιβάσθηκαν ήδη στις αρμόδιες υπηρεσίες προστασίας ηλεκτρονικού εγκλήματος και αναμένεται ύστερα από την ολοκλήρωση των ερευνών να καταλήξουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/4/11

    Έπρεπε προ πολλού αυτό να γίνει, γιατί κάποιοι έχουν υπερβεί τα όρια και έριξαν πολύ τον πήχη της ενημέρωσης. Η αντικειμενικότητα, σοβαρότητα και αξιοπρέπεια είναι άγνωστες λέξεις γι’ αυτούς.
    Όμως γιατί οι κύριοι κύριοι Λιάντσης και Κοντόπουλος μηνύουν μόνο τα ανώνυμα blogs; Τόσο πολύ τα φοβούνται; Ίσως επειδή δεν τα ελέγχουν;
    Δεν τους πειράζουν τα τοπικά ραδιόφωνα, οι τοπικές τηλεοράσεις και οι τοπικές εφημερίδες; Εκεί που πάει σύννεφο ο εκβιασμός;
    Αλλά να καταπίνεις την κάμηλον στις επώνυμες δημοσιογραφίες, συμφέρει τους κυρίους φαίνεται. Καθ’ ότι, αν κρίνουμε τουλάχιστον από τον Λιάντση, δεν τσιγκουνεύεται χρημάτων προς ενίσχυση των «επώνυμων» δημοσιογράφων.
    Γι’ αυτό κατάντησε η ειδησιογραφία στην Καστοριά «κους-κους κομμωτηρίου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/5/11

    Απόσπασμα του κ. Θ. Πάγκαλου στην Καθημερινή:

    "...Σήμερα, το καλύτερο δίκτυο blogs (πάντα ανώνυμο) το διαθέτουν διάφοροι εκβιαστές και οι ακροδεξιοί που δεν έχουν αποδεχθεί τα κοινοβουλευτικά πλαίσια. Και αυτό γίνεται στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης. Το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο δεν υποχρεώνει ούτε καν την αναγραφή του ονόματος του διαχειριστή ενός blog. Αν κάποιος κερδίζει τελικά από την ανωνυμία είναι οι εκβιαστές, όχι οι πολίτες. Τα ανώνυμα blogs δεν είναι «δημοσιογραφία των πολιτών», αλλά «δημοσιογραφία των εκβιαστών». Η δημοκρατία βασίζεται στην ισηγορία, την ισονομία και την παρρησία. Χωρίς παρρησία δεν υφίσταται ούτε πραγματική ούτε ηλεκτρονική εκκλησία του δήμου, αλλά ένα πλήθος φοβισμένων πολιτών που χειροκροτούν κάθε φορά που τα «λιοντάρια» ξεσκίζουν κάποιον, όχι γιατί τους αρέσει το θέαμα, αλλά γιατί ανακουφίζονται που δεν είναι οι ίδιοι το θύμα"

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_23/04/2011_439985

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ