23.11.20

ΟΔΟΣ: Στην πόλη που αξίζει και πέπρωται να γίνει… «παγκόσμια πνευματική πρωτεύουσα των καλλιτεχνών»


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς


Στην πόλη που αξίζει και πέπρωται να γίνει... «παγκόσμια πνευματική πρωτεύουσα των καλλιτεχνών» σύμφωνα με δημοτική κίνηση του facebook, οι πλάτανοι παρουσιάζουν μεταξύ άλλων και το εξής θαύμα: Κάθε 1-2 χρόνια ασθενούν οι κλάδοι τους και είναι επικίνδυνοι για πτώση και πρόκληση ατυχημάτων. 

Συμπτωματικά όμως γίνεται ένα θαύμα και ασθενούν μόνο αυτοί που βρίσκονται κοντά σε μπαλκόνια πολυκατοικιών, στα οποία περιορίζουν την θέα. 



ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς


Εκτός κι’ αν εκεί λειτουργεί κάποιο εστιατόριο οπότε αυτόματα ο κλάδος είναι ασφαλής, όταν στην σκιά του τοποθετούνται τραπεζοκαθίσματα. 

Επίσης συμπτωματικά επικίνδυνοι αποδεικνύονται μόνο αυτοί που οδηγούν από την Μαυριώτισσα ως τον Ναυτικό Όμιλο και το κλάδεμά τους, η ολοκληρωτική κοπή των κλάδων ή άλλων δένδρων και η απομάκρυνσή τους, διευκολύνει την... πνευματική και κυριολεκτική τροφή σε Μονή, παγκάρι και εστίαση, των διερχομένων από το ύψος της Μαυριώτισσας –και μάλιστα από ένα σημείο μόνο. 

Μάλιστα με θαυμασμό υποδέχονται τα αμείλικτα ΜΜΕ της Καστοριάς, την... ανακάλυψη των "μαγαζιών" που αίφνης άρχισαν να χαρακτηρίζονται... «μοναστηριακά», ώστε παίζει να νοικιαστούν κι όλας!


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς


Ω του θαύματος, σ’ αυτή την πόλη, διόλου δεν εμποδίζουν και δεν ασθενούν οι κλάδοι και οι κορμοί άλλων πλατάνων, όπως της προέκτασης της οδού Ορεστείων (κύριας και πολυσύχναστης εισόδου στο κέντρο), της οδού από τα Πετσιά έως και τον χώρο που περιβάλλει την Ι. Μονή Μαυριώτισσας –που επίσης δεν άγγιξε η δημοτική πλατανομηχανή, αν και ανήκει στον Δήμο. 

Συμπτώσεις ε; Τι σου κάνουν η εθιμοτυπία και τα προσκυνήματα. Περνούν απαρατήρητα τα πιο σοβαρά και ουσιαστικά. 


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 14 Μαΐου 2020, αρ. φύλλου 1030.

Σχετικά:

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/11/20

    Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι για να έχουν θέα από το μπαλκόνι και να τους βάλουν σε κάνα 3μηνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/11/20

    Και 15000€ σε ιδιωτικά ανυψωτικά με εργάτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/11/20

    Επειδή κάποτε πρέπει να ξεφύγουμε από την διαμαρτυρία και άκαπνη αντίδραση του πληκτρολογίου,προτείνω την επώνυμη συλλογή υπογραφών μιάς εγγράφου καταγγελίας προς πάσα αρμοδία δικαστική αρχή μέσω της Οδού και να κατατεθεί στον εισαγγελέα υπηρεσίας.
    Γνωρίζω ότι το θέμα είναι προγενέστερο,πλήν όμως διαχρονικό και θα συντελεστεί ξανά.
    Λοιπόν,τόλμη...

    Έρρωσθε οι μη κόπτοντες

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/11/20

    Ο τοπικός Πατέρας του έθνους,βουλευτής Τσηκαλάγιας δήλωσε σε έτερο ιστότοπο της πόλης: Τουρισμός ίσως η μόνη λύση για την πόλη. Ακολουθεί επιμύθιο: μου αρέσει να αθλούμαι όποτε προλαβαίνω. Ο γύρος της λίμνης υπέροχος. Αυτήν την εποχή αρκετά υβρόδια πτηνά κλπ,κλπ,ξέχασε να προσθέσει και πολλά κομμένα κλαδιά με δέντρα φαλακρά!!!
    Ο σύλλογος φίλων περιβάλοντος είναι μόνο για τα δέντρα του προφήτου Ηλία( βοήθεια μας...)...;;!!

    Έρρωσθε

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/11/20

    Μη μειώνετε το έργο του σύλλογου περιβάλλοντος γιατί βγάζει Αντιδήμαρχους και Προέδρους Δημοτικών Επιχειρήσεων...Επίσης μοιράζει πατσά στην πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα κύριε Δημήτριε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/11/20

      Καθε εκάστην ή άπαξ;
      Τουλάχιστον η βασιλόπιττα είναι από τον [....];;!!

      Έρρωσθε

      Δημήτριος Αγιασοφίτης

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ