26.6.22

ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΜΠΑΓΓΟΥ: Όψεις της Ελλάδας


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 30.9.2021 | 1097


Από πολιτική σκοπιά, οι αντιεμβολιαστές, ανήκουν όλοι στις παρυφές των κομμάτων. Είναι ακροδεξιοί, ακροαριστεροί, της πάλαι ποτέ “Χρυσής αυγής”, του σκοταδιστικού τμήματος της Εκκλησίας. 


Μια κοπέλα, ώριμη σε ηλικία, αποφάσισε-σχεδίασε και κατάβρεξε με άκρως επικίνδυνο καυστικό υγρό μία φανταστική αντίζηλό της και της προξένησε σημαντικές βλάβες. Το γύρισε καλά στο μυαλό της κι έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες μέχρι να φτάσει στην τελική πράξη. Ήταν δηλαδή μία πράξη καλά προμελετημένη και απέκτησε μέσω του ιντερνέτ τις απαραίτητες γι’ αυτό γνώσεις. Ζούμε στον εικοστό πρώτο αιώνα αλλά με αισθητική, λογική και πρακτικές του δέκατου έκτου-δέκατου όγδοου. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι είναι μια ψυχοπαθολογική κατάσταση που συνοδεύεται από εμμονικές διαταραχές. Αλλά δε φτάνει αυτό και σε αυτή την κατάσταση είναι αρκετοί.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος επιχειρούσε να δει τί της επιφύλασσε το μέλλον με συχνές επισκέψεις σε χαρτομάντισσα. Αυτό δηλώνει ότι οι χρήστες του ίντερνετ δεν έχουν την γνώση αυτών που το έφτιαξαν, όπως και οι χρήστες του ηλεκτρικού ρεύματος δεν ξέρουν συνήθως τι είναι τα ηλεκτρόνια. Γι’ αυτό, τί μέλει γενέσθαι μπορεί κάποια άτομα να το ψάχνουν όχι στην καλλιέργεια του εαυτού τους, που θα αναπτύξει τις ικανότητές τους, αλλά στην απατεωνίστικη θρασύτητα αγράμματων επαγγελματιών που απλά εκμεταλλεύονται την ανισορροπία ή τα κενά των εγκεφάλων αρκετών ανθρώπων. Κάλλιστα, αντί για την χαρτομάντισσα θα μπορούσε να ζητάει συμβουλές από κάποιον αστρολόγο. Υπάρχουν αρκετοί. Εδώ και χρόνια λυμαίνονται εκ του ασφαλούς την ελληνική κοινωνία. Η επιστήμη της αστρονομίας πιστοποιεί ότι δεν γίνεται τα αστέρια να επηρεάζουν τον χαρακτήρα μας, τα οικονομικά μας, την αισθηματική μας ζωή. Αυτό καθόλου δεν πτοεί τα πρωινάδικα στην τηλεόραση και πλήθος περιοδικών να προβλέπουν το μέλλον και μας πείθουν ότι ο πλανήτης που εμείς ονομάσαμε Άρη θα δείξει –με κάποιον περίεργο τρόπο– ειδικά για μας, με ποιον θα μαλώσουμε σήμερα. Και πολλοί αστρολόγοι μοστράρουν σαν επιστήμονες και κρατούν ένα περισπούδαστο ύφος, σα να κατακλύζονται από πολύ βαριές σκέψεις. 

Υπάρχει μια σύγχυση γύρω από αυτά και δεν έχουμε την απαραίτητη νομοθεσία να τα αντιμετωπίσουμε. Κι όταν έφτασαν στα δικαστήρια, κάποιες υποθέσεις, κανείς από τους εξαπατημένους δεν πήγε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, γιατί δεν ήθελε να ομολογήσει στο πανελλήνιο πόσο βλάκας υπήρξε ή γιατί δεν μπορεί να χειριστεί αυτή την ακαλλιέργητη πλευρά του εαυτού του, που αναπτύσσει μέσα του πολλά κρατήματα και πολλές φοβίες. Γίνεται, όμως, να εφευρεθεί κάποιο βλακόμετρο που να λέει ως εδώ, από κει και πέρα καίγεσαι; Λίγο δύσκολο να γίνει ακόμα.

Πριν λίγες μέρες ο γνωστός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος ανάρτησε κατάλογο με τα ονόματα παιδιών που φοιτούν στο σχολείο, για να δείξει πόσο λίγα είναι τα Ελληνάκια και να καταδείξει έτσι ότι κινδυνεύει η φυλετική μας καθαρότητα. Δεν κατάλαβε ακόμα ότι οι κοινωνίες που πορεύονται καλά είναι οι ανοιχτές σε κάθε καινούργια πρόκληση, με σεβασμό πάντοτε στα πρόσωπα των ανθρώπων που την αποτελούν, ανεξάρτητα από την χώρα προέλευσής τους. Η συγκίνηση που νοιώθει ο Αντετοκούμπο, που θέλει να είναι Έλληνας, αγγίζει κάθε πατριώτη και τον κάνει να αισθάνεται εθνική υπερηφάνεια που αυτό το παιδί ορκίστηκε πίστη στην σημαία μας. Είναι λυπηρό που κάποιοι συμπολίτες μας έχουν τις ίδιες αντιλήψεις με τον κύριο Μπογδάνο και τον εξέλεξαν βουλευτή.

Γνωστοί και μη εξαιρετέοι οι αντιεμβολιαστές. Βομβαρδίζουν κάθε μέρα το διαδίκτυο με πλήθος ευφάνταστων θεωριών. Μια τα τσιπάκια, μια οι αλλαγές που θα επιφέρουν τα εμβόλια στο DNA μας –ανάθεμα κι αν ξέρουν τι θα πει αυτό– μια που σε πέντε χρόνια θα βγάλουμε ουρές, είναι και ο διάβολος που καραδοκεί, αισθάνονται φανερή απόλαυση που αυτοί γνωρίζουν τόσα πολλά θαυμαστά πράγματα που τα αγνοεί σύμπασα η επιστημονική κοινότητα. Υπάρχουν και κάποιοι επιστήμονες –επιστήμονες να τους κάνει ο Θεός– που έχουν ανάγκη από δημοσιότητα, και λένε άλλα αντί άλλων. Ακόμα δεν μας είπε και ο κύριος Πολάκης τί τον έπεισε να εμβολιαστεί. Κάλιο αργά, βέβαια, παρά ποτέ. 

Από πολιτική σκοπιά, οι αντιεβολιαστές, ανήκουν όλοι στις παρυφές των κομμάτων. Είναι ακροδεξιοί, ακροαριστεροί, της πάλαι ποτέ “Χρυσής αυγής”, του σκοταδιστικού τμήματος της Εκκλησίας. Είναι άνθρωποι που δεν τα είχαν ποτέ καλά με την λογική που πορεύτηκε και εξελίχτηκε ο άνθρωπος στην διάρκεια των αιώνων. 

Τι μπορεί να γίνει με αυτούς; Τίποτα, όσες ενημερώσεις κι αν υπάρξουν. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Θα είναι πάντα τα βαρίδια των κοινωνιών και θα μας θυμίζουν τις κακές πλευρές του ανθρώπινου είδους. Η γνώση δεν μπορεί να μπει στον εγκέφαλο, αν δεν υπάρχουν υποδοχείς.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ 30 Σεπτεμβρίου 2021, αρ. φύλλου 1097.


3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/6/22

    Αγαπητή κυρία Ουρανία ίσως δεν γνωρίζετε ή δεν θέλετε να πείτε τα γεγονότα όπως πραγματικά συνέβησαν αλλά ο Μπογδάνος που προσωπικά με αφήνει αδιάφορο για αυτά που πρεσβεύει δημοσιοποίησε τα ονόματα των μικρών μαθητών πλήν όμως αυτά ήταν ήδη αναρτημένα στην προμετωπίδα της σχολικής εξώθυρας από το ίδιο το σχολείο σε κοινή θέα.

    Έρρωσθε

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/6/22

    Κακώς ήταν στην σχολική εξώθυρα αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να το μάθουν οι γιαπωνέζοι και οι αυστραλοί. Αν αύριο ένας παιδεραστής πάει στο ίδιο σχολείο απαγάγει και βιάσει ένα παιδί οι ίδιοι θα ζητάνε να τον τουφεκίσουν. Καθαρή υποκρισία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/6/22

    Ξέχασε η κυρία Ουρανία να μας πεί ότι υπάρχουν και αυτοί που δεν εμπιστεύονται το κράτος. Όπως είδαμε δεν είναι και να τους εμπιστεύόμαστε πολύ. Πρωθυπουργός κανακάρης, υπουργός υγείας δικηγόρος, τα παιδιά τους και οι γκόμενες στην ΕΕ, ντεμέκ καθηγητές ιατρικής στην τηλεόραση μαζί με την Τούνη κλπ. κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ