7.8.22

ΟΔΟΣ: Κήρυκες

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς | Βίτσι


Συνεόρτασε η Νέα Δημοκρατία, άθελά της, για την Ελευθερία και την Δημοκρατία (!) και την λήξη των πολέμων μίσους, με τους κήρυκες του μίσους το 2021, όσους χαιρετούν ναζιστικά τα ορφανά τους και όσους εχθρεύονται την Δημοκρατία και τις ελευθερίες. Με υπογραφή καστοριανή και σ’ αυτή την περίπτωση.


Ελάχιστες μόνο ώρες πριν η ΟΔΟΣ κλείσει την ύλη του παρόντος φύλλου της και οδεύσει στο τυπογραφείο, όχι όμως σαν κεραυνός εν αιθρία, έσκασε σαν πολιτική βόμβα μεγατόνων η είδηση, ότι ο ΣυΡιζΑ ζήτησε επίσημα την παραίτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Καστοριά κ. Ζήση Τζηκαλάγια, όπως και την απόλυση («αποπομπή») της επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη κας Μαρίας Αντωνίου. Δηλαδή της τέως βουλευτή Καστοριάς με την Νέα Δημοκρατία που από το 2019 και μετά έχει αναγορευθεί σε αυτοτελή κομματικό θύλακα ισχύος. 

Μάλιστα ο αντιπολιτευόμενος την κυβέρνηση τύπος, έδωσε πανελλήνια διάσταση και κυκλοφόρησε, τουλάχιστον στις ηλεκτρονικές του σελίδες και την περίφημη φωτογραφία «αλά μπρατσέτα» της κυρίας Μαρίας Αντωνίου από την εποχή που ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πριν μερικά χρόνια, στο Βίτσι, σε εύγλωττο πολύ φιλικό στιγμιότυπο, προσωπικό αλλά και πολιτικό, με την κυρία Δέσποινα Σβερώνη τότε επίσης βουλευτή αλλά της Χρυσής Αυγής. Που αναγνωρίστηκε αργότερα, ότι εξ αρχής υπήρξε και ήταν εγκληματική οργάνωση. Μια φωτογράφηση για την οποία η κυρία Μαρία Αντωνίου, δεν είναι γνωστό εάν έχει αλλάξει άποψη για την σοφία της. 

Αφορμή για όλα αυτά τα απόνερα της διαγραφής Μπογδάνου, που για μια ακόμη φορά δυσφημούν στο πανελλήνιο και στα κόμματα την Καστοριά, είναι το γεγονός ότι ο έως χθες κι’ αυτός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που διέγραψε ο πρωθυπουργός από την ομάδα του κόμματος, ο φλύαρος και κάπως λαϊκιστής κ. Κ. Μπογδάνος, που δεν έχανε την ευκαιρία με το κρεσέντο των αποστροφών του, να εξαπολύει μύδρους κατά του «ιστορικού» κομμουνισμού, αυτή την φορά δεν περιορίστηκε να καταφερθεί κατά του ΚΚΕ, το οποίο στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται όπως οι ιερές αγελάδες στην Ινδία ως κάτι καθαγιασμένο. Ουσιαστικά όμως «κάρφωσε» με «παιδική» φλυαρία στην αίθουσα της Ολομέλειας και κατά την διάρκεια σημαντικής συζήτησης για την Συμφωνία Ελλάδος – Γαλλίας, τόσο την κυρία Μαρία Αντωνίου όσο και τον εν ενεργεία βουλευτή της Ν.Δ. κ. Ζήση Τζηκαλάγια. Αποκάλυψε συγκεκριμένα ότι στο τέλος του Αυγούστου 2021 παρέστησαν από κοινού στις επιμνημόσυνες δεήσεις και τα συμπαραμαρτούντα στο Βίτσι με καταθέσεις στεφάνων κ.λπ. στο μνημείο που υπάρχει εκεί. Για την επέτειο της επικράτησης του επίσημου στρατού στο εμφύλιο που προηγήθηκε. 

Το θέμα δεν είναι προφανώς μόνο το γεγονός ότι δύο μέλη του εθνικού κοινοβουλίου και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ακόμη περισσότερο η εμφανιζόμενη ως αντ’ Αυτού (του πρωθυπουργού) επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη, εν έτει 2021 συμμετείχαν σε μια εκδήλωση με τουλάχιστον αμφιλεγόμενο ή και αναχρονιστικό νόημα. Αλλά και το ότι συμμετείχαν στους (από δεκαετίες πλέον) ανεπίσημους εορτασμούς που διοργανώνουν ιδιωτικοί φορείς υπερσυντηρητικών τάσεων, με τις ιδιότητες τους. Συμμετείχαν αν όχι μαζί, πάντως σίγουρα ταυτόχρονα (!) με τους εκπροσώπους του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη και τα απομεινάρια της Χρυσής Αυγής και άλλων ακραίων. 

Με την «σύμπτωση» αυτή, η επίσημη Νέα Δημοκρατία, ανεπίσημα πάντως, όχι μόνο λειτουργεί υπέρ των ακροδεξιών και ναζιστικών οργανώσεων αποκαταστατικά και νομιμοποιητικά στην συνείδηση του ελληνικού λαού, κάτι που δεν δείχνει να είχε αντιληφθεί ούτε ο κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας που μάλλον έκανε μια ακόμη πολιτική γκάφα. Αλλά συνεόρτασε (η επίσημη Νέα Δημοκρατία) άθελά της για την Ελευθερία και την Δημοκρατία (!) και την λήξη των πολέμων μίσους, με τους κήρυκες του μίσους το 2021, όσους χαιρετούν ναζιστικά, τα ορφανά τους και όσους εχθρεύονται την Δημοκρατία και τις ελευθερίες. Με υπογραφή καστοριανή και σ’ αυτή την περίπτωση

Η ΟΔΟΣ θα παρακολουθήσει τις τυχόν εξελίξεις και θα επανέλθει με σχετική ανάλυση στο επόμενο φύλλο. 


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 7 Οκτωβρίου 2021, αρ. φύλλου 1098.

Σχετικά: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ