8.8.22

Λόγος & Αντίλογος



Όλοι οι κομμουνιστές στράφηκαν προς την ελευθερία, στη Δύση, αυτή την ελευθερία που μας έδωσαν ο Γράμμος και το Βίτσι.


Με την νέα φιλοσοφική σκέψη των νυν και πρότερον πρωθυπουργών και υπουργών, δεν επιτρέπουν τον έλληνα πατριώτη να πολεμήσει για την τιμή της πατρίδος του, με λόγια και πράξεις, όπως έγινε με το Μακεδονικό που με μια συμβολαιογραφική παραχώρηση, εδώ στα σύνορά μας αγνοήθηκε υποτιμητικά ο έλληνας στρατιώτης που στεκόταν φρουρός. Για για ποιον; Για τον γείτονα;

Τιμωρήθηκε με τον εξοστρακισμό ο νέος βουλευτής που βράζει το αίμα του κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος, επειδή ο πατέρας του πολέμησε για την ελευθερία της πατρίδος το 1946 - 1950 με τον εχθρό του ολοκληρωτισμού, το καταδικασμένο από όλους κομμουνιστικό καθεστώς, που ζητούσε να επιβληθεί στη χώρα μας με τον γνωστό συμμοριτικό πόλεμο (ονομασία που αναγνώρισε ο ΟΗΕ), ο οποίος απέστειλε αντιπροσωπεία του στην Καστοριά εκείνα τα χρόνια, περίπου 15 άτομα, τα οποία παρακολουθούσαν τις στρατιωτικές, κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις. Εκείνη την εποχή, ο λαός μας κατά 97% δεν πίστευε στον κομμουνισμό και έτσι τον κατανίκησε. Η μοναδική χώρα της Ευρώπης που αντιστάθηκε σθεναρά στην λαίλαπα του σταλινισμού.

Ο υπουργός κ. Νίκος Δένδιας στην Βουλή, με έναν αστείο και γελοίο ισχυρισμό, τείνοντας τον δείκτη της χειρός του, είπε ότι είναι απαράδεκτη η αναφορά των ιστορικών γεγονότων της εποχής και δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες ενέργειες σε κανέναν, δηλαδή να αναφέρεται σε μία από τις λαμπρές στιγμές της ιστορίας της Ελλάδος. 

Ε όχι κύριε υπουργέ! Η χώρα μας υπερηφανεύεται για το αξιοθαύμαστο παρελθόν της, για τις λαμπρές πολεμικές της νίκης και τις ανθρώπινες κατακτήσεις, και ξεχωρίζει από όλους τους λαούς της γης λαούς. Το παρελθόν συντηρεί το παρόν και εργαζόμαστε για τον μέλλον με εξοπλιστικά προγράμματα που θα κατοχυρώσουν την ελευθερίας μας, που μας πρόσφεραν οι νίκες μας στον Γράμμο και στο Βίτσι. 

Αναρωτιέμαι αν θα έχουν οι στρατιώτες μας του μέλλοντος, αυτή την απαράδεκτη περιφρόνηση της περιόδου 1946 - 1950 από την πολιτεία; Από την επίσημη πολιτεία η οποία είναι σήμερα, και την οποία έφτιαξε ο αγωνιστής στρατιώτης με την θυσία του; Λυπούμεθα πάρα πολύ ιδιαίτερα εμείς οι Νεοδημοκράτες γι’ αυτή την συμπεριφορά, γιατί γίνατε παίγνιο των πολιτικών σας προοδευτικών αντιπάλων και της προπαγάνδας που υφιστάμεθα τόσα χρόνια και φτάσατε να δείχνετε ότι μισείτε αυτόν τον ένδοξο και ισάξιο αγώνα στο Γράμμο και στον Βίτσι, που μοιάζει με αυτόν του 1821, και το Αλβανικό έπος το 1940. 

«Γιορτή του μίσους» την ονομάζουν οι γνωστοί συμφεροντολόγοι και αμετανόητοι προοδευτικοί, την επικράτηση του Ελληνικού Στρατού και την Ελευθερία που μας έδωσαν, και δεν συμπεριλήφθηκε η Ελλάδα στο Σιδηρούν Παραπέτασμα, ενώ αυτοί… «γιορτάζουν» την ήττα τους σε όλη την χώρα δέκα φορές τον χρόνο.

Ο Στρατός μας κατήγαγε ένδοξη νίκη εναντίον του ολοκληρωτισμού, έχοντας πίστη και αγάπη στα αγαθά της ελευθερίας και πατρίδας. Εκείνη την περίοδο τα θύματα αυτού του πολέμου ανέρχονται σε 100 χιλιάδες. Ήτοι, 18 χιλιάδες αξιωματικοί και στρατιώτες, 30 χιλιάδες τραυματίες, 20 χιλιάδες απλοί πολίτες και 30 χιλιάδες στο παιδομάζωμα. Αυτά είναι τα θύματα αυτού του μαρτυρίου της πατρίδας. Είναι λίγα; Είναι δυνατόν να τα ξεχνάει αυτά η σημερινή πατρίδα και να μην τιμά;

Θα ήθελα να θέσω και το εξής ερώτημα: Όλες οι χώρες του Ανατολικού Μπλοκ υπό την κατοχή του Στάλιν, 500 εκατομμύρια και ένα δισεκατομμύριο της Κίνα υπό την κατοχή του Μάο, τι προσέφεραν στην ανθρωπότητα 70 χρόνια με τον ολοκληρωτισμό τους; Με την στέρηση της ατομικής και κοινωνικής ελευθερίας; Με την δικτατορία του προλεταριάτου;

Εμείς οι Έλληνες έχουμε πολλά δείγματα των γειτόνων μας, από τον ολοκληρωτισμό που έζησαν τόσα χρόνια δυστυχισμένοι. Από τον παράδεισο του Χότζα στην Αλβανία, μέχρι τον παράδεισο του Ζίφκωφ στην Βουλγαρία και τον Τσαουσέκου στην Ρουμανία. 

Πλέον, τώρα που απελευθερώθηκαν και αυτοί οι γειτονικοί λαοί, οι Έλληνες που ταξδεύουν, βλέπουν π.χ. στην Αλβανία τα χιλιάδες πολυβολεία του κομμουνιστικού καθεστώτος. Ζήσαμε όλοι την αγωνία αυτών των λαών, που μόλις άνοιξαν τα σύνορα, ήρθαν για να ανασάνουν στην Ελλάδα. Όπως έγινε και σε όλον τον κόσμο. Όλοι οι κομμουνιστές στράφηκαν προς την ελευθερία, στην Δύση, αυτήν την ελευθερία που μας έδωσαν ο Γράμμος και το Βίτσι. 

Ναι κύριοι τίποτα. Έπεσαν όλοι οι υπερήφανοι κομμουνιστές, στον ελεύθερο Δυτικό κόσμο για να βρουν ήλιο στην μοίρα. Οι ανελεύθεροι να γευτούν ελευθερία. Αυτή είναι η αιτία που δεινοπάθησε όλη η ανθρωπότητα. Δεν προσέφεραν τίποτα. Αν αυτοί απέδιδαν έστω στο 10% σε όλα τα επίπεδα η υφήλιος θα είχε ανάπτυξη… άλλη. Αυτό η πατρίδα μας το απέτρεψε και με τον εθνάρχη Κ. Καραμανλή μπήκαμε και στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Σ’ αυτήν την Κοινότητα της Ελευθερίας και της πραγματικής Προόδου. Ας μας πούνε τα «προοδευτικά» αυτά κόμματα που είναι συγχυσμένα, ένα έργο τους που συνέβαλε στην ανάπτυξη της χώρας μας. Το περιμένω.

Αγαπητοί πολιτικοί (αλλά και πολιτικάντηδες) αφήστε κατά μέρος τα σφιχταγκαλιάσματα και συνέλθετε. Αυτός που δεν τιμά το παρελθόν της πιο ιστορικής χώρας, λόγω ιδιοτελείας είναι επικίνδυνος πατριώτης.

Εμείς που ψηφίζουμε ιστορικά το κόμμα της Ν.Δ. είμαστε υπερήφανοι γιατί θα ξανα-πολεμήσουμε τον κάθε επιβολέα και θα βοηθήσουμε στην ανέλιξη στον ύψιστο βαθμό της αναπτύξεως της χώρας. Όταν οι άλλοι φώναζαν «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», εμείς ήμασταν στο Ζάππειο και υπογράφαμε με την Ευρώπη, με το Καραμανλή. 

Λοιπόν κύριοι ο νικηφόρος αγώνας κατά του ολοκληρωτισμού από την χώρα μας είναι ισάξιος και τιμημένος όπως όλων των εποχών και δεν σας επιτρέπουμε να τον ξεχνάτε από ιδιοτελή συμφέροντα. Η πατρίδα βρέθηκε στα βουνά άμμο και Βίτσι που μαυροφορέσατε και καταστρέψατε επί δέκα χρόνια την χώρα και δεν πρέπει να αισθάνεστε καμιά ντροπή, απεναντίας πρέπει να νοιώθετε υπερήφανοι, και να αναγνωρίζετε συνεχώς τον αγώνα της πατρίδος, ως αγώνα για την ανθρωπότητα, γιατί τέτοιος ήταν.

Όποιος ξεχνά το ένδοξο παρελθόν είναι ανάξιος και να ζει στη χώρα αυτή. Ο κ. Μπογδάνος τίμησε την πατρίδα του όπως και οι χιλιάδες Έλληνες προσκυνητές κάθε χρόνο την 29 Αυγούστου 1949. Που θα έπρεπε όλη η Βουλή να παρευρίσκεται κάθε χρόνο στον χώρο της θυσίας των παιδιών της. 
Έτσι προχωρούν τα κράτη, τιμώντας τους νεκρούς που θυσιάστηκαν για την πατρίδα και την ελευθερία.

Νίκος Αχ. Πρώιος
Νοτιομακεδόνας του Τσίπρα

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 14 Οκτωβρίου 2021, αρ. φύλλου 1099

Σχετικά: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ