7.9.22

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ: Αγαπητή ΟΔΟΣ

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς | Καλλίνικος
Μόλις σε λίγες ημέρες, τα πράγματα πήραν άλλη τροπή, όσον αφορά την στάση των αιρετών της Καστοριάς απέναντι στην πανδημία. Επιτέλους.


Σε μια κανονική πόλη, με κανονικούς αιρετούς από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί θα επέλεγαν να σπεύσουν πρώτοι ως θεσμικοί να δώσουν το σωστό παράδειγμα. Στην αρχόντισσα της Δυτικής Μακεδονίας όμως, η πλειοψηφία των δημοτικών –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων– δεν έκαναν το παραμικρό προς αυτήν την κατεύθυνση. 


Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, οι αρμόδιες κρατικές ελεγκτικές αρχές εντόπισαν 70 δημοτικούς υπαλλήλους στον Δήμο Πατρέων χωρίς να έχουν –όπως είχαν υποχρέωση– υποβάλλει τα απαιτούμενα rapid test, προσερχόμενοι στον χώρο εργασίας τους όντες ανεμβολίαστοι. Εύλογα θα μπορούσε κάποιος να διερωτηθεί τι σχέση μπορεί να έχει ο δήμος Πατρέων με αυτόν της Καστοριάς ως προς το αναφερθέν περιστατικό.

Και όμως υπάρχει σχέση. Καθώς κανείς δεν γνωρίζει αν έχει οριστεί κάποιος ως υπεύθυνος ελέγχου των δικαιολογητικών που πρέπει να προσκομίζουν οι ανεμβολίαστοι δημοτικοί υπάλληλοι και οι εν ενεργεία αντιδήμαρχοι. Αν στην Καστοριά είναι ένας ο υπεύθυνος υγειονομικού ελέγχου για όλους τους εργαζόμενους του δημαρχείου και των αντιδημαρχιών ή το κάθε γραφείο αντιδημαρχίας έχει αυτονομηθεί ως προς τον συγκεκριμένο υγειονομικό έλεγχο.

Όπως και να είναι δομημένος –αν υπάρχει δομή– ο ελεγκτικός μηχανισμός, δεν θα φάνταζε καθόλου απίθανο, σε περίπτωση επίσημου κρατικού ελέγχου να βρεθούν και στον δήμο Καστοριάς υγειονομικοί φυγάδες. Από την στιγμή μάλιστα που ανεπίσημα γίνονται γνωστά διάφορα ευτράπελα που συζητιούνται μεταξύ των υπαλλήλων και πολλών αιρετών εντός και εκτός του Σκαπέρδειου μεγάρου. Τόσο για την χρησιμότητα των εμβολίων, όσο και για την υποχρεωτικότητα των tests στους ανεμβολίαστους κάθε βαθμίδας.

Έτσι, πολλοί είναι οι δημότες που μεταξύ των άλλων θέτουν το ρητορικό ερώτημα: «Ποιός θα ελέγξει ποιον; Ο εκάστοτε αντιδήμαρχος τους υπαλλήλους του ή μήπως κάποιος υπάλληλος τον αντιδήμαρχο και τους συναδέρφους του;». Και δεν έχουν άδικο όσοι διατυπώνουν τις ενστάσεις τους, αν θυμηθεί κανείς την σχέση που έχουν οι υπάλληλοι με τους αντιδημάρχους τους και τούμπαλιν. Σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας κατά τις προ covid-19 εποχές και άλλων τόσων που έχουν σκεπαστεί κάτω από το χαλάκι. Που απέπνεαν δυσαρμονία στην εργασιακή τους σχέση, αν όχι κάτι περισσότερο.

Και αν αυτό ήταν το εργασιακό προφίλ στην προ πανδημίας περίοδο, κανείς δεν θέλει να φανταστεί τί ενδεχομένως συμβαίνει τώρα, που συγκρούεται η λογική με τον ανορθολογισμό, η επιστήμη με την ψευδοεπιστήμη, η κοινωνικότητα με την αντικοινωνικότητα, η κοινή νοημοσύνη με την παραφροσύνη κοκ. Παραμένοντας άγνωστο με τι από τα παραπάνω συντάσσονται οι εργαζόμενοι και οι αντιδήμαρχοι. Και κατά πόσο δημιουργούνται συνθήκες αντιπαράθεσης με φόντο την ύπαρξη της πανδημίας, τον εμβολιασμό, τον υγειονομικό έλεγχο των ανεμβολίαστων κ.α.

Στα μέσα Νοεμβρίου μάλιστα, ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Κορεντσίδης φρόντισε να κάνει γνωστό μέσω ΦΜΕ (Φιλικά Μέσα Ενημέρωσης) πως εμβολιάστηκε και με την δεύτερη αναμνηστική δόση του μονοδοσικού εμβολίου. Όχι πως πλέον παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά επιτέλους τα ΦΜΕ μας ενημέρωσαν περί του εμβολιασμού του κ. Κορεντσίδη.

Τώρα, γιατί μετά τόσους μήνες (και μετά την τραγική απώλεια του μακαριστού Σεραφείμ, που προφανώς αν είχε εμβολιαστεί θα ζούσε σήμερα) το δημοσιοποίησαν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, η απάντηση βρίσκεται στο νέο status quo που δημιουργήθηκε: Ο ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Καστοριάς κ. Καλλίνικου, που (φορώντας μάσκα) δήλωσε δημοσίως στις 17 Νοεμβρίου 2021 ότι προέβη στην τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου. Και πριν αλέκτορα φωνήσαι, λίγα λεπτά αργότερα έπαιξε από τα ΦΜΕ και η είδηση για πρώτη φορά ότι έχουμε δήμαρχο εμβολιασμένο. 

Σε μια κανονική πόλη, με κανονικούς αιρετούς από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί θα επέλεγαν να σπεύσουν πρώτοι ως θεσμικοί να δώσουν το σωστό παράδειγμα προς την υπόλοιπη κοινωνία γκρεμίζοντας τις ενστάσεις και τις φοβίες της απέναντι στο εμβόλιο και τις διάφορες αντιεπιστημονικές αρλούμπες που άκουγαν ή διάβαζαν. Στην αρχόντισσα της Δυτικής Μακεδονίας όμως, η πλειοψηφία των δημοτικών –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων– δεν έκαναν το παραμικρό προς εκείνη την κατεύθυνση.  

Ακόμα και στην περίπτωση που κάποιοι λίγοι εμβολιάστηκαν, φρόντισαν να μην γίνει οποιαδήποτε διαρροή της υπεύθυνης στάσης τους σε ό,τι αφορά την προσωπική τους υγεία, για να μην δυσαρεστήσουν το ψεκασμένο κομμάτι του ακροατηρίου τους και φανεί πως πρόδωσαν τα “ιδανικά” τους. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται να βγαίνουν πολιτικά χαμένοι καθώς δεν έκαναν γνωστές τις προθέσεις τους εξ αρχής, τασσόμενοι με το πλειοψηφικό ρεύμα της κοινωνίας. Υπενθυμίζεται ότι μόλις τις προηγούμενες ημέρες, εμβολιάστηκε για πρώτη φορά (!) ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης. 

Με ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που τους διακρίνει, κατάφεραν με μια και μόνο –αλλά τόσο ουσιαστική– λανθασμένη πολιτική τους κίνηση, να χάσουν οριστικά τα ψηφαλάκια των "ψεκ" αλλά και να δημιουργήσουν επιπλέον αμφιβολίες και επιφυλάξεις στους υπόλοιπους που συμβαδίζουν με την λογική και την επιστήμη. Έπρεπε να γνωρίζουν πως αυτά είναι τα αποτελέσματα όσων πολιτεύονται πατώντας σε δύο βάρκες. Κλείνοντας το μάτι στους αντικοινωνικούς ανεμβολίαστους συμπολίτες από την μία, όντας κρυφά εμβολιασμένοι από την άλλη.

«Ας πρόσεχαν» λένε κάποιοι από τους οποίους σαφώς και δεν θα διαχωρίσω την θέση μου. «Ας πρόσεχαν και όσοι τους ψήφισαν ενώ είχαν την πρότερη γνώση» λένε και κάποιοι άλλοι με αφορμή την τηλεοπτική τοποθέτηση του δημάρχου Καστοριάς κ. Κορεντσίδη κανάλι της Δυτικής Μακεδονίας. Μεταξύ των όσων είπε, εκείνο που προκάλεσε εντύπωση για ακόμη μια φορά, ήταν όσα δήλωσε για το περίφημο και πολυτραγουδισμένο «οικονομικό νοικοκύρεμα του δήμου Καστοριάς».

Δεν γνωρίζω πόσο σωστά ενημερωμένος ήταν ο δημοσιογράφος για την περίπτωση του περιβόητου «νοικοκυρέματος», αλλά στα μάτια μου φάνηκε να μην ήξερε τα πολύ βασικά. Όπως επίσης, η πλειονότητα των τηλεθεατών χρέωσε στον κ. Κορεντσίδη ασυνήθιστη βιασύνη να απαντήσει την συγκεκριμένη ερώτηση και να βγει από την δύσκολη θέση.  Στην προσπάθεια του όμως αυτήν, υπέπεσε –άθελα του θέλω να πιστεύω– στην παράθεση κάποιων ανακριβειών. Εξάλλου ο καλύτερος δήμαρχων όλων των εποχών όπως ισχυρίζονται κάποιοι, δεν μας έχει συνηθίσει σε πολιτικές ανακρίβειες. Έτσι, για όλα όσα καμάρωνε πως νοικοκύρεψε στον δήμο Καστοριάς, αμέλησε όλως τυχαίως να αναφέρει πως όντας αντιπρόεδρος της Δι.Α.Δυ.Μα. καπέλωσε με σχεδόν 50% αύξηση των δημοτικών τελών τους δημότες Καστοριάς με σκοπό την αποπληρωμή χρεών που κληρονόμησε. «Όλα καλά ως εδώ» θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος.

Είναι όμως όλα καλά πραγμένα αγαπητή ΟΔΟΣ; Μάλλον όχι. Έτσι, ενώ πριν 11 μήνες το υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδότησε τον δήμο Καστοριάς με 1.700.000 € για την απογραφή χρεών ύψους 1.480.000 € στην Δι.Α.Δυ.Μα., η δημοτική αρχή συνεχίζει να στέλνει τους λογαριασμούς στους δημότες της διατηρώντας το δημοτικό χαράτσι. Και δεν έφτανε ο εμπαιγμός απέναντι σε όσους γνωρίζουν την υπόθεση των χρεών της Δι.Α.Δυ.Μα. ο κ. Κορεντσίδης έσπευσε να δηλώσει πως η δημοτική του αρχή έκανε μειώσεις (!) τελών των επιχειρήσεων, την ίδια στιγμή που σε όλη την Ελλάδα έγινε το ίδιο με κυβερνητική εντολή λόγω covid-19 και μέσω της ένταξης των επιχειρήσεων στο συγκεκριμένο καθεστώς υποβάλλοντας την σχετική αίτηση μέσω του gov.gr. 

Μάλλον από την σπουδή του παρασύρθηκε και δήλωσε κάτι που είναι ανακριβές και μια κατάσταση που εν τέλει προσπάθησε να καρπωθεί. Ή που δεν γνώριζε λοιπόν ο δημοσιογράφος και δεν του έθεσε την ερώτηση ή που γνώριζε και αποφάσισε να μην χαλάσει το καλό κλίμα της συνέντευξης. Όποιο από τα δύο και να συνέβη, δεν πέρασε απαρατήρητο και για αυτό θα πρέπει να είναι βέβαιος ο κ. Κορεντσίδης. Ο οποίος φρόντισε να ψυχοπλακώσει τους δημότες που περιμένουν φοροελάφρυνση, αφού αποφάσισε πως το καθεστώς υπερφορολόγησης των τοπικών λογαριασμών θα παραμείνει ως έχει. Και ας αποπληρώθηκε η Δι.Α. Δυ.Μα. για την οποία ψηφίστηκε η εν λόγο αύξηση. Τον λόγο μόνο αυτός τον ξέρει. Ή μπορεί και πολλοί άλλοι, αλλά δεν είναι της παρούσης. “Τόσα λαμπρά μυαλά ειδικών συνεργατών έχει δίπλα του, να μην αμείβονται;” ισχυρίζονται κάποιοι και δεν βρίσκω τρόπο να διαφωνήσω μαζί τους.

Αναφερόμενος δε στο κομμάτι του τουρισμού, πέρα των όσων αναμασά ξανά και ξανά για τον τρόπο που θα καταφέρει η συγκεκριμένη δημοτική αρχή να μετατρέψει την Καστοριά σε… «παγκόσμιο τοπ προορισμό», αναφέρθηκε στον απόπλου του καραβιού "Ολυμπία" στην λίμνη της Καστοριάς. Το οποίο όμως προς το παρόν δεν έχει άδεια κυλικείου! Πρωτότυπο αγαπητή ΟΔΟΣ; Θα έρθουν οι επισκέπτες να κάνουν την βόλτα τους αλλά θα την βγάλουν ξεροσφύρι. Επιβεβαιώνοντας όσους αποδίδουν σημάδια βιασύνης στην συγκεκριμένη δημοτική αρχή. Αφού ναι μεν απέκτησε άδεια αξιοπλοΐας, χωρίς κυλικείο δε. Μην τα θέλεις και όλα στην εντέλεια αγαπητέ τουρίστα. 

Οι δημότες μέσω της τοποθέτησης του κ. Κορεντσίδη άκουσαν έκπληκτοι, πως η άνθηση του τοπικού τουρισμού στηρίζεται και στην παρουσία τροχοβιλών και την διαφήμιση που ενδεχομένως να κάνουν οι ιδιοκτήτες τους. Γιατί δεν κάνει κάτι πιο πρακτικό που θα αποφέρει μεγαλύτερη προσέλευση; Όπως για παράδειγμα την εξασφάλιση φτηνών αεροπορικών εισιτηρίων για την εσωτερική μετακίνηση επισκεπτών; Δεν θα ήταν πιο άμεσα τα αποτελέσματα; Σε κάθε περίπτωση, ο μέγιστος αριθμός τουριστών που μπορούν να φιλοξενηθούν στην Καστοριά έχει συγκεκριμένο όριο και είναι αλληλένδετος με τις διαθέσιμες κλίνες. Και αν στην εξίσωση συμπεριληφθεί και η δραματική κατάρρευση του ιστορικού ξενοδοχείου “Τσάμης”, τότε σίγουρα ο αριθμός των εν δυνάμει επισκεπτών θα είναι μικρότερος από τις προηγούμενες χρονιές.

Κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει τι μέλλει γενέσθαι με την φετινή τουριστική περίοδο. Λόγω της ρευστής υγειονομικής κατάστασης που ισχύει σε όλη την επικράτεια αλλά και πιο συγκεκριμένα για την πόλη της Καστοριάς. Και παρά τις όποιες προθέσεις για διοργάνωση θεματικού πάρκου και λοιπών εκδηλώσεων, ο δήμαρχος Καστοριάς φρόντισε να δώσει την γραμμή κλείνοντας κατά την δική μου γνώμη ελαφρώς αλλά και πάλι το μάτι στους ανεμβολίαστους. 

Καθότι δεν μπορεί να προβεί σε διαχωρισμό εμβολιασμένων και μη κατά την διοργάνωση των εκδηλώσεων. Για ακόμη μια φορά ο κ. Κορεντσίδης δείχνει πολιτική ατολμία παρά τον πιθανό υγειονομικό αντίκτυπο. Αποφεύγοντας να σταθεί στο ύψος των υγειονομικών καταστάσεων, φαίνεται πως είναι διατεθειμένος να εκτινάξει πανδημικά την πόλη της Καστοριάς και με αποκλειστικά δική του ευθύνη ενδεχομένως να χρειαστεί να νοσηλευτούν αρκετοί συμπολίτες στο περιορισμένο δυνατοτήτων περιφερειακό νοσοκομείο της Καστοριάς.

Βέβαια, όπως σωστά θυμούνται οι περισσότεροι, ο κ. Κορεντσίδης και η δημοτική του αρχή ήταν εκείνοι που είχαν αποφασίσει με διαφορετικό τρόπο όταν είχε γίνει η συζήτηση ως προς την συμμετοχή αθλητών στο αναβληθέν Run Greece. Τότε διαχώρισαν τους συμμετέχοντες σε εμβολιασμένους και μη. Τι άλλαξε λοιπόν και ο κ. Κορεντσίδης άλλαξε στάση θα στο εξηγήσω αγαπητή ΟΔΟΣ.

Φημολογείται, πως ο δήμος Καστοριάς προτίθεται να μην αναλάβει την αιγίδα συνδιοργάνωσης του καστοριανού καρναβαλιού, αποποιούμενος ουσιαστικά τις όποιες ευθύνες στην περίπτωση που ενώ δεν θα επιτραπεί η τέλεση του για προφανείς υγειονομικούς λόγους, καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους δρόμους για να γλεντήσουν εις βάρος του τοπικού υγειονομικού προσωπικού και της υπόλοιπης κοινωνίας. Και στην περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο με την ανοχή της δημοτικής αρχής, τα ξεμπερδέματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα. Καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσουν να κρυφτούν από τις αρμόδιες αρχές του τόπου, αστυνομικές και άλλες. Και εδώ που τα λέμε καθόλου μπράβο τους. Και καλά ξεμπερδέματα.

Ιωάννης Σκόρδας
iskord@hotmail.com


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 2Δεκεμβρίου 2021, αρ. φύλλου 1104.

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/9/22

    Τελικά δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι του αυτοεξευτελισμού της τοπικής δημοσιογραφίας και συνεχώς ανακαλύπτουμε νέα βάθη.

    Γράφουν οι γνωστοί αυλικοί ότι το κλιμάκιο της Ν.Δ. «απέφυγε» την επίσκεψη στο Δημαρχείο Καστοριάς και κατ' επέκτασιν τον ίδιο τον Δήμαρχο. Μάλιστα σπεύδουν να δώσουν και εξήγηση επί τούτου φωτογραφίζοντας τον Δήμαρχο ως μη αρεστό σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο λόγω, άκουσον άκουσον, ενόχλησης από τις προτάσεις και τις πιέσεις που καταβάλει ο Δήμαρχος.

    Ποιες προτάσεις και ποιες πιέσεις; Τα σάλια που γέμισαν την αίθουσα στην Κοζάνη από όλους τους αυτοδιοικητικούς πλην Κεπαπτσόγλου, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού τα οποία ακόμη σφουγγαρίζονται από το πάτωμα;

    https://www.youtube.com/watch?v=sl51KJ9Ef3c

    Το πρόγραμμα της επίσκεψης είχε δημοσιευθεί μισή βδομάδα πριν την επίσκεψη αλλά το παρατήρησαν οι αυλικοί την επόμενη της επίσκεψης! Ξέχασαν να το ρωτήσουν αυτό στην αποκλειστική συνέντευξη με τον κ. Κεδίκογλου όπως επίσης και στην συνέντευξη τύπου στα γραφεία του κώματος, καλά διάβασες δεν είναι ορθογραφικό.

    Άλλωστε είναι πλέον ευρέως γνωστό του πόσες δεκάρες δίνει ο Δήμαρχος για τα προβλήματα του δήμου αλλά και ολόκληρου του νομού τρία ολόκληρα χρόνια. Το ζήσαμε πρόσφατα με τον Μητροπολίτη, λίγο πιο πριν με την κάθοδο στην Αθήνα για το φράγμα Νεστορίου που από το στραπάτσο τους χάλασε η μόστρα στις φωτογραφίες, ακόμη πιο πριν με την επίσκεψη του Άδωνη και πόσα άλλα ακόμα.

    Δημοσιογραφία του εικοσάρικου που μετά την Σιάτιστα θα έπρεπε να πληρώνουν διόδια στην ΕΣΗΕΑ. Εντάξει ξέρουμε ότι σας τα πλασάρουν έτοιμα σε non-paper οι «ειδικοί συνεργάτες», επίσης καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολοι οι καιροί και κάπως πρέπει να βγει το μεροκάματο, αλλά το δικό σας πια έχει μικρότερη αξιοπρέπεια και από της πιο φθηνής ιερόδουλης στην οδό Patpong της Μπανγκόκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/9/22

      Σε παρακαλώ σεβασμός στις ιερόδουλες. Έχουν φιλότιμο....

      Πρεσβύτης Μέτοικος

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/9/22

      Μήπως, λέω μήπως, ο λόγος που τον δήμαρχο τον έχουν στην απέξω είναι επειδή τον έχουν πάρει χαμπάρι μέχρι και στην Αθήνα και τον θεωρούν ήδη ακυρωμένο; Βρε Γιάννη, τέτοια απαξίωση από τα κεντρικά; Και για σε ντατέψουν οι αυλοκόλακες που μόνο κακό σου έχουν κάνει, γράφουν αυτές τις ασυναρτησίες; Είναι ολοφάνερο!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος9/9/22

      Τελευταία μεγαλεία για να θυμάται και να κλαίει στο μέλλον. Τα σάλια του τοπικού Ευαγγελάτου και του 20αρικου θα τον πνίξουν πολιτικά μια ώρα νωρίτερα, αλλά ούτε που του περνάει από το μυαλό. Θέλω να ακούσω σχολιασμό από τον πρόεδρο για τα έργα στην εκπομπή του στο ράδιο

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος9/9/22

      Τώρα κάνουν και πόλεμο στην Κοζατσάνη τα πετσωμένα πιστόλια του Δήμου. Ομοβροντία αναρτήσεων για τα κουνούπια και τις ευθύνες τις Αντιπεριφέρειας. Την φυσάνε και δεν κρυώνει η αντικατάσταση του δημοτικού υπαλλήλου.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος9/9/22

    Μεγάλη επιτυχία του δημάρχου, κρατηθείτε, έκανε χειραψίες στην Θεσσαλονίκη και ο αυλικός του έβγαλε φωτογραφίες. Αυτό τώρα μας το βγάλανε για πολιτική επιτυχία, ρε παιδιά, έλεος, τον χώνετε όλο και πιο βαθιά στην κοροϊδία τον δήμαρχο με όλα αυτά που κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/9/22

      Από παρίας και στοχοποιημένος σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο που έφτασαν σε σημείο να «αποφύγουν» συνάντηση μαζί του τώρα έγινε κολλητάρι με τον πρωθυπουργό. Πανηγυρίζουν οι αυλικοί και την στροφή 180° σε λιγότερη από μία βδομάδα την κάνανε γαργάρα γιατί απευθύνονται σε γομάρια.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/9/22

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος13/9/22

      Είδατε το πρόσωπο του Holland στην φωτογραφία; Σίγουρα σκέφτηκε: Qui est cette [....]?

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος13/9/22

      Αν ήταν ο Ερντογαν θα σκεφτόταν αυτός ο [....] μπουνταλάς

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ