21.9.22

Λόγος & Αντίλογος


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ
Μεγάλου Αλεξάνδρου 34. Μαυροχώρι Καστοριάς. Τ.Κ.52056. Πληροφορ.: Κων. Πετσάλνικος - Τηλ.: 2467074133 & 6945349331. E-mail: ipetsalnikos@gmail.com

Μαυροχώρι, 25.01.2022

Προς: Κύριον Εκδότη-Διευθυντή της εβδομαδ. εφημερίδας ¨ΟΔΟΣ¨. Μητροπόλεως 4 - Καστοριά 52100

Θέμα: Δημοσίευση επιστολής 

Αξιότιμε Κύριε Διευθυντά,

Στο φύλλο με αριθ. 1109/20.01.2022 της εβδομαδιαίας εφημερίδας σας "ΟΔΟΣ" και στη σελίδα με αριθ. 17, σε άρθρο με τον τίτλο ‘‘Νέα εποχή’’ και τον υπότιτλο ‘‘Νέα περίοδος εξόδου από μεσαιωνικές τιμωρίες’’, αναφέρεστε εμβόλιμα στον αείμνηστο Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο του οποίου την μνήμη αποπειράστε να αμαυρώσετε με τη συμπερίληψη του ονόματος του, αορίστως και σκοπίμως, σε φορείς, παράγοντες και πολίτες που ενήργησαν με μεσαιωνική νοοτροπία εις βάρος του τοπικού τύπου και δει της εφημερίδας "ΟΔΟΥ".

Επειδή η μακρά πολιτική διαδρομή του εκλιπόντος Προέδρου της Βουλής ήταν, κατά γενική ομολογία, ιδιαίτερα γόνιμη, υποδειγματικά έντιμη και αναγεννησιακή στην πράξη, παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αναφέρεστε σε ηθικές πτυχές της κορυφαίας προσωπικότητας που λάμπρυνε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον την πολιτική ιστορία της Καστοριάς, κατά τα 109 χρόνια του ελεύθερου ελληνικού Βίου της και κόσμησε όσο λίγοι το Ελληνικό Κοινοβούλιο!
Η δημοσίευση της επιστολής μας αυτής στην ‘’ΟΔΟ’’ θα είναι η ελάχιστη παραδοχή του ατοπήματος της εφημερίδας σας! 

Με ιδιαίτερη τιμή

Ο Επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου 
του πρώην Προέδρου της Βουλής 

Κωνσταντίνος Πετσάλνικος
ipetsalnikos@gmail.com


* * *


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς



Η ΟΔΟΣ δημοσιεύει ολόκληρη την επιστολή του κ. Κωνσταντίνου Πετσάλνικου, προς αντικειμενική ενημέρωση των αναγνωστών της εφημερίδας. Διευκρινίζει πάντως ότι η δημοσίευση της επιστολής, για την εφημερίδα δεν συνιστά καμμιά απολύτως παραδοχή κανενός ατοπήματος. Επίσης τονίζει ότι η ΟΔΟΣ δεν αποπειράται να αμαυρώσει κανενός την μνήμη, αλλά επαναλαμβάνει ένα αληθινό γεγονός το οποίο πολύ συχνά σχολίαζε ακόμη και στην διάρκεια της πολιτικής παντοδυναμίας του αείμνηστου Φιλίππου Πετσάλνικου που ποτέ δεν διαψεύστηκε από τον ίδιο, ο οποίος παρά ταύτα κάποτε απέστειλε επιστολή του στην ΟΔΟ για επίκαιρο την εποχή εκείνη θέμα (Συμφωνία των Πρεσπών).



Φωτογραφία: Αλέκος Φασιανός (1935-2022): Δύο βυζαντινοί νέοι (1998), την χρονιά που κυκλοφόρησε η ΟΔΟΣ. 


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 27 Ιανουαρίου 2022, αρ. φύλλου 1111.


Σχετικά: 


7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/9/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/9/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/9/22

    Μπάα τι λες καλέ που δεν κάνει κριτική και δεν θα παραθέτει γεγονότα η Οδος για τα αγαπημένα σας κομματικά τοτέμ.
    Τις ιερές αγελάδες του κομματισμού. Σιγά τον πνευματικό ογκόλιθο. Σιγά την ξεχωριστή προσωπικότητα.
    Όχι χρυσέ μου εδώ μέσα θα τ' ακούτε. Δεν δίνει η Οδός και ο Μπαϊρακτάρης συγχωροχάρτια. Δεν είναι η Οδός λουτήρας του Σιλωάμ για να ξεπλένετε τις κομματικές σας απραξίες.
    Ο μακαρίτης υπήρξε κι αυτός παιδί του κομματικού σωλήνα. Συνοδοιπόρος και χειροκροτητής του ολετήρα του τόπου Παπανδρέου. Παλαιοκομματικό [….] πελατειακών συναλλαγών ψηφοθηρικής υφής.
    Συνένοχος κι αυτός στο χαντάκωμα του τόπου αρκεί να εκλέγεται όπως όλοι τους του [….] της μεταπολιτευτικής [….] Άλλωστε όπως όλοι οι 'βολευταί' έχει καταταγεί στην κατηγορία που τους πρέπει από την κοινωνία και την ιστορία.
    Αα και που 'σαι δεν απάντησες σε αυτό που σου έγραψε η Οδος για την στάση του στην συμφωνία των Πρεσπών.
    Για αυτό λοιπόν για λιβανωτό αναζήτησε αλλού όχι εδώ μέσα. Εδώ μέσα είναι σφαγείο. Η σάρκα της κάθε Αλήθειας απογυμνώνεται από τα οστά…

    Έρρωσθε λιβανίζοντες και μη

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/9/22

    Κατάλαβα καλά; Ο μακαρίτης πρώην πρόεδρος της βουλής διατηρεί πολιτικό γραφείο στην πόλη ή κάποιος ξενυχτιασμένος κανακάρης σταμάτησε την μηχανή του χρόνου; Θεός φυλάξει!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/9/22

    Λέει "κόσμησε όσο λίγοι το Ελληνικό Κοινοβούλιο" Ασε το κοινοβούλιο φίλε, στο στρατό υπηρέτησε αυτός ο μεγάλος πατριώτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/9/22

      Άστα άμα ήταν έτσι οι πατριώτες τι να πούν ένας Σίνας, ένας Ζάππας,ένας Αβέρωφ, ένας Τοσίτσας, ένας Μελάς και και καί.....ηρωποιούν τα μηδενικά και τους άχρωμους. Κατασκευή ειδώλων για κομματικό προσκύνημα όλοι τους. Αριστεροί και Δεξιοί όλοι ίδιοι στο φαί...

      Έρρωσο και μάχου

      Δημήτριος Αγιασοφίτης

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος25/9/22

      ΣΚΟΤΕΙΝΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΤΟΥΣ ΣΦΑΖΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ (ΕΘΝΟ) ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ