9.12.09

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν




Σε μία τόσο όμορφη και ανέγγιχτη από ανθρώπινη παρέμβαση περιοχή όπως τα Όντρια, με τα δύο χαρακτηριστικά ήσυχα χωριουδάκια στους πρόποδες του βουνού, την Λάγγα και τον Βράχο, «χτύπησαν» πάλι τα ανθρωπόμορφα κτήνη.

Αυτήν την φορά δεν ήταν οι συνήθως κυνηγοί και λαθροκυνηγοί, οι οποίοι έχουν μετατρέψει τον γειτονικό Γράμμο από παράδεισο σε εφιάλτη (με την βοήθεια και της «ανάπτυξης» που ονειρεύτηκε ο δήμαρχος Νεστορίου), αλλά συμμορία… χρυσοθήρων (φωτογραφία δεξιά ανασκαφή).

Αφού, λοιπόν, ανενόχλητοι είχαν στρατοπεδεύσει επί πολλές ημέρες στο οροπέδιο των Οντρίων, είχαν μετατρέψει σε σκουπιδότοπο την περιοχή.

Τυχαία σε μία ανάβασή μου, τους συνάντησα, μου συστήθηκαν ως «σπηλαιολόγοι» και βιάστηκαν να με ξεφορτωθούν για να συνεχίσουν το σκάψιμο για τον «θησαυρό».

Αθηναίοι τυχοδιώκτες λοιπόν, που έρχονται στα μέρη μας ξέροντας (;) ότι δεν υπάρχει έλεγχος, και εκμεταλλευόμενοι τα έρημα πλέον χωριά, κάνουν ό,τι θέλουν. Οι συγκεκριμένοι μετέτρεψαν σε σκουπιδότοπο μία περιοχή πανέμορφη, παράδεισο για πεζοπόρους και φυσιολάτρες….

Άλλοι καταστρέφουν την πανίδα, άλλοι κόβουν ανεξέλεγκτα δέντρα,. καίνε κλπ

Ας έχουμε τον νου μας, λοιπόν, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι, και μη ξεχνάμε, ότι τα βουνά, ανήκουν σ’ αυτούς που τ’ αγαπούν…



Άρης Καπούλης



ΥΓ. Να ευχαριστήσω δημόσια το Δασαρχείο Καστοριάς και ιδιαιτέρως τον κ. Ιωάννου, για την άμεση επέμβαση. Επίσης τον πάντα ευαίσθητο σε θέματα περιβάλλοντος δήμαρχος Ορεστίδος κ. Τοτονίδη, και την πάντα φιλόξενη ΟΔΟ.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ