6.10.16

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ΟΔΟΣ 6.10.2016 | 854

2


Χάθηκαν ήδη δύο ολόκληρα χρόνια, στα οποία η Καστοριά εγκαταλείφθηκε. Ζήτημα αν της χορηγούνταν ορός. Τόσο, όσο για να επιβιώνει. Ο Δήμος χωρίστηκε σε τιμάρια και εκτάρια, και ο καθένας ενεργούσε μόνος του. Χωρίς συντονισμό, χωρίς λογοδοσία. Κάποιοι από τους απομακρυθέντες ανταποκρίθηκαν μόνο στις ανάγκες των περιοχών από τις οποίες κατάγονται. Συμμαχούσαν μόνο, όταν ήταν να κρατούν στο περιθώριο την πόλη. Κάποιοι άλλοι πάλι, την είδαν stars. 

Διαβάστε επίσης:

ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α. ΔΑΟΥΤΟΠΟΥΛΟΥ:
Φυτικός ρατσιστής
Δεν ξέρω αν οφείλεται στη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση ή στα άνοστα λαχανικά και φρούτα που έχουμε στο τραπέζι μας... 

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
Περί της Εκπαίδευσης των ίσων…
Αυτό που με τρέλανε στα λεγόμενα του κ. Τσίπρα είναι το «Εκπαίδευση ίσων αποτελεσμάτων». Το σκέφτομαι από δω το σκέφτομαι από κει και άκρη δεν βγάζω...

Ημέρες Μνήμης στο Σχολείο μας
«Το χάδι που στερήσαμε από όσα αγάλματα το δικαιούνται είναι η αιτία της σημερινής εθνικής μας απελπισίας» λέει ο Π. Πούγγουρας στην ΟΔΟ.

Το Σκάκι
Η μικρή μας πόλη ντύνεται στα φθινοπωρινά χρώματα, Αγαπητέ Δήμαρχε, μην τους ακούτε, ΔΕΝ θέλουμε φώτα, σκοτεινά και ρομαντικά. Καιρός να ερωτευθούμε.

ΟΔΟΣ:
«Τριστάνος και Ιζόλδη»
Οι πρώτες συγχορδίες του Tristan und Isolde είναι, για το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, ό,τι ήταν η Ηρωϊκή Συμφωνία ή η Ενάτη Συμφωνία του Beethoven για το πρώτο μισό του ίδιου αιώνα.

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
ήτοι περί του ορθώς λέγειν τε και γράφειν

Είπαν:
Ανέστης Αγγελής

ΟΔΟΣ:
Το πεπρωμένο της περιοχής II
Πρόσφατη και χειροπιαστή απόδειξη για την φθίνουσα πορεία (κομψή περιγραφή της κατρακύλας) της Καστοριάς, είναι και η υποβάθμιση του «Διεθνούς» αερολιμένα “Αριστοτέλης”. 

Λόγος & Αντίλογος
Νίκος Πρώϊος
Νους υγιής εν σώματι υγιεί ...

-Οι νέοι αντιδήμαρχοι στον Δήμο Καστοριάς

-Άγονες αεροπορικές γραμμές

-ΤΑΡ: Οι κοινωνικές περιβαλλοντικές επενδύσεις του TAP

-Ποιο μέλλον για την Ελλάδα; 

-Αναποτελεσματική διδασκαλία

-Δριμεία επίθεση μητροπολίτη Σιατίστης κατά Φίλη

-Ισλάμ και φανατισμός

-Κουπόνι προσφοράς "1+1" της ΟΔΟΥ για την όπερα του Σαββάτου

...κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 6.10.2016 | 854

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος7/10/16

    ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ:
    O κ. Τσίπρας αφού έλυσε χθες τα προβλήματα της εκπαίδευσης με τον κ. Καμμένο και τους μητροπολίτες, σήμερα λύνει και τα προβλήματα της Δικαιοσύνης. Καλεί λοιπόν την ηγεσία της Δικαιοσύνης και τάζει ότι δεν θα μειώσει τους μισθούς των δικαστών. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, δηλώνει ότι «καθήκον μας ως δικαστών είναι να πιάσουμε το σφυγμό της ελληνικής κοινωνίας», λες και οι δικαστές είναι εταιρείες δημοσκοπήσεων κι όχι λειτουργοί που εφαρμόζουν τους νόμους. Χρησιμοποιεί δε τον πρωτοφανή όρο «οι δικαστές μου». Ελλάς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το σωτήριο έτος 2016, που μοιάζει όλο και περισσότερο με αυταρχικό τριτοκοσμικό καθεστώς.

    ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
    Συνέβη και αυτό! Τα εκπαιδευτικά προγράμματα αφαιρούνται από την αρμοδιότητα του υπουργείου παιδείας και γίνονται αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε νυχτερινές συναντήσεις στους διαδρόμους και στα γραφεία του Μαξίμου! Η εικόνα του πρωθυπουργού έχοντας εκ δεξιών τον Υπουργό Άμυνας (!) να συζητά με τους εκπροσώπους της εκκλησίας για την ύλη που θα διδάσκεται στα σχολεία, παραπέμπει στο Ιράν (των μουλάδων) κι όχι σε ευρωπαϊκή χώρα. Ο κ.Τσίπρας τρέμοντας από το φόβο για το πολιτικό κόστος, αναγόρευσε τον υπουργό Άμυνας ως υπερυπουργό Παιδείας και διέγραψε εν μια νυκτί όσα λένε τόσα χρόνια οι επαΐοντες εκπαιδευτικοί και οι επιστημονικές επιτροπές του υπουργείου Παιδείας.
    Οπισθοδρομικοί παντού κι αυταρχικοί όπου τους παίρνει, τα δίνουν όλα μήπως και κρατηθούν στην εξουσία. Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο.

    ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ