22.10.16

Ευάγγελος Διαμαντόπουλος: «Προφανώς και ο νομός Καστοριάς έχει προσβληθεί από τη συγκεκριμένη “πανούκλα”»




Υπέπεσε από εχθές στην αντίληψη μου, κείμενο που υπογράφεται από δημοσιογράφους (κάποιοι-ες εκ των οποίων τιμούν το επάγγελμα τους και κάποιοι-ες αποτελούν κομμάτι της χειρότερης πάστας) του νόμου ένα κείμενο το οποίο παραθέτω και θα σχολιάσω.

Αρχικά επειδή αναφέρεται γενικά σε προσπάθεια «φίμωσης» από «κέντρα εξουσίας» (sic) μέσω αγωγών και μηνύσεων και όχι σε μια συγκεκριμένη περίπτωση ώστε να κατανοήσουμε ξεκάθαρα τον σκοπό, θα το σχολιάσω βάση της γενικής θέσης,από την σκοπιά του πρώην αιρετού στην οποία με εξέλεξε δυο φορές ο λαός του νόμου μας.

Το δικό μου αβίαστο συμπέρασμα είναι πως έχει υπάρξει απειλή για μήνυση ή αγωγή για δημοσιεύματα στον τύπο.

Πρώτο ερώτημα λοιπόν που προκύπτει επίσης αβίαστα και το καταθέτω είναι, εάν οι υπογράφοντες-υπογράφουσες-ενώ όπως γράφουν δεν φοβούνται τα δικαστήρια τις αγωγές και τις μηνύσεις-θεωρούν “a priori “την κατάθεση μήνυσης είτε οποιουδήποτε άλλου ένδικου μέσου, από οποίον-α πιστεύει πως θίγεται,ως άμεση ή έμμεση προσπάθεια φίμωσης.

Δεύτερο ερώτημα βάζουν άραγε το “χέρι τους στη φωτιά” πως κάποιοι-ες που συμπεριλαμβάνονται σε όσους-ες υπογράφουν δεν άξιζαν ή αξίζουν μήνυση ή αγωγή για δημοσιεύματα τους ή ακόμη περισσότερο πως “Η ενημέρωση που εκπροσωπούμε δεν αφορά “συμμαχίες”, ευχολόγια και συμφέροντα μικρά ή μεγάλα.”;

Το φαινόμενο της “κίτρινης” δημοσιογραφίας η οποία παίζει πάντα σε γκρίζες ζώνες της δεοντολογίας και στα όρια του νόμου-τα οποία και ξεπερνά όταν παραστεί ανάγκη-με σκοπό την “δολοφονία χαρακτήρων” για να εκβιαστούν συνειδήσεις στο βωμό οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, έχει ανθίσει τις τελευταίες τρεις δεκαετίες στη χώρα μας.

Προφανώς και ο νομός Καστοριάς έχει προσβληθεί από τη συγκεκριμένη “πανούκλα”…

Θύμα λοιπόν αυτής της αισχρής πρακτικής έπεσα πολλές φορές κατά τις δυο θητείες μου, μέσα από τη συκοφάντηση, την διαστρέβλωση ή την συστηματική απαξίωση, προσπάθησαν να ξεμπερδέψουν με την ενοχλητική μου παρουσία προς τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, εντός και εκτός νομού.

Από όλες αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν, επέλεξα να προσφύγω στη δικαιοσύνη για την πιο χονδροειδή και εμβληματική, αυτή της περίφημης “Μονταζιέρας” της “Ομάδας Αλήθειας” και κατά της κορωνίδας των διαπλεκόμενων Μ.Μ.Ε του […..].

Ρωτάω λοιπόν, εάν κατέθετα μήνυση ή καταθέσω αγωγή, ως κομμάτι μιας εκ των τριών συνταγματικών εξουσιών, κατά του “κατακίτρινου” [.....….....…] (*) (αναφέρομαι μόνο σε αυτό γιατί υπήρξε το χειρότερο και όχι το μοναδικό), το οποίο όσες φορές δεν με κατασυκοφάντησε, έπαιζε στη γκρίζα ζώνη της συστηματικής απαξίωσης μου και της “δολοφονίας χαρακτήρα”, θα αποτελούσε-αποτελέσει προσπάθεια φίμωσης;

Ρωτάω, όταν με μια πρώτη μάτια μπορεί ο καθένας και η καθεμία που διαβάζει αυτό το άθλιο blog, να κατανοήσει πως υπάρχει προνομιακή ενημέρωση του από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και της βουλεύτριάς του, μπορεί να υπονοήσει άραγε πως οι άθλιες επιθέσεις του προς το πρόσωπο μου, αφορούσαν “συμμαχίες” και πολιτικά παιχνίδια, καθώς η ρητορική αλλά και οι “κατηγορίες” προς το πρόσωπο μου ταυτίζονταν με διαρροές και χτυπήματα κάτω από τη μέση που εκπορεύονταν από την εσωκομματική “αντιπολίτευση”, ειδικά όταν συγγενής του “δημοσιογράφου” ήταν μέλος της Ν.Ε και αρθρογραφούσε παλιότερα στο blog;!

Ρωτάω λοιπόν εάν είχα πάρει την απόφαση να μηνύω όποιον ή οποία μου επιτίθονταν με αυτό τον άθλιο τρόπο και να χαραμίζω ατέλειωτες ώρες σε ατέρμονες δικαστικές διαμάχες, θα ήμουν το “κέντρο εξουσίας” που απειλώ την Ελευθεροτυπία και την “αντικειμενική” ενημέρωση;

Θεωρώ πως είναι καλό λοιπόν να αναφερθεί η πραγματική αιτία της ανακοίνωσης ώστε να κρίνουμε οι αναγνώστες, διότι εάν παρέχεται όλοι και όλες σας κάλυψη σε κάποιους-ες που δεν το αξίζουν, λόγο κάποιας κακώς εννοούμενης επαγγελματικής αλληλεγγύης, τότε δυστυχώς απαξιώνετε κάτι για οποίο παλεύετε ορισμένοι-ες χρόνια τώρα, υπό αντίξοες συνθήκες…

Δυστυχώς η δημοσιογραφία έχει εξελιχθεί με τον χειρότερο τρόπο σε εξουσία, με αποτέλεσμα να μην είναι ευδιάκριτο ποιο φαινόμενο είναι πιο τρομακτικό και ισχυρό, η βιομηχανία αγωγών ή η βιομηχανία λάσπης από τους “δημοσιογράφους;

ΥΓ Θα ήταν χαρά μου να έχω τις προσωπικές σας απαντήσεις και αναρωτιέμαι αν τα εύλογα ερωτήματα μου, θα βρουν χώρο στα Μ.Μ.Ε σας όπου “Η ενημέρωση που εκπροσωπούμε δεν αφορά “συμμαχίες”, ευχολόγια και συμφέροντα μικρά ή μεγάλα. Αφορά την αλήθεια.” σύμφωνα με τα λεγόμενα σας.


(*) Ο τ. βουλευτής αναφέρεται σε τοπικό blog, το όνομα του διαχειριστή βρίσκεται μεταξύ των υπογραφών γνωστών ονομάτων, που υποστηρίζουν ό,τι υποστηρίζουν.


Σχετικά:

13 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/10/16

    Αντιγράφω δύο μόνο αποσπάσματα από τον Βαγγέλη και τα υπογραμμίζω χωρίς σχόλια:

    -Κείμενο που υπογράφεται από δημοσιογράφους (κάποιοι-ες εκ των οποίων τιμούν το επάγγελμα τους και ΚΑΠΟΙΟΙ-ΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗΣ ΠΑΣΤΑΣ).

    -Βάζουν άραγε το “χέρι τους στη φωτιά” πως ΚΑΠΟΙΟΙ-ΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ-ΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΔΕΝ ΑΞΙΖΑΝ 'Η ΑΞΙΖΟΥΝ ΜΗΝΥΣΗ 'Η ΑΓΩΓΗ για δημοσιεύματα τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/10/16

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/10/16

    Γιατί κύριε Μπαϊρακτάρη αφαιρέσατε - λογοκρίνατε το όνομα του blog το οποίο αναφέρει ρητώς ο κ. Διαμαντόπουλος? Δε θα έπρεπε να γνωρίζουν οι Καστοριανοί σε ποιούς αναφέρετε ο τέως Βουλευτής. Ο κόσμος τόχει βούκινο και αυτοί κρυφό καμάρι: για τις κυρίες και κυρίους που υπογράφουν την ανακοίνωση των [........] δημοσιογράφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/10/16

    Αφού το αναφέρει ο κ. Διαμαντόπουλος, γιατί το λογοκρίνετε??? Και τα [.....] την ίδια τακτική εκβιασμού ακολουθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/10/16

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/10/16

    Σε πέντε αράδες κείμενο ορίστε ελληνικά από εγγράμματο άνθρωπο:

    [...] θα το σχολιάσω β ά σ η της γενικής θέσης,

    Παρακαλω να επέμβει ο κ. Νικηφορίδης!


    [...] της βουλεύτριάς του,

    Παρακαλω να επέμβει ΓΡΗΓΟΡΑ ο κ. Νικηφορίδης!


    [...] ο νομός Καστοριάς έχει προσβληθεί από τη συγκεκριμένη “πανούκλα”

    Η πανώλις ή πανούκλα ως νόσος μεταδιδόμενη στον άνθρωπο είναι μία. Δεν την ξεχωρίζουμε σε "συγκεκριμένη" ή άλλη. Μπορείς να πεις αγαπητέ κ. Βάγγο "σαν πανουκλα εξαπλώνεται" κλπ κλπ.



    [...] ο καθένας και η καθεμία

    αμα δηλαδή πέις σκέτο "ο καθένας" θα σε κατηγορήσουν και θα σε πουν φαλλοκράτη; Δε νομίζω!

    [...] εάν μου ε π ι τ ί θ ο ν τ α ν

    ΓΡΗΓΟΡΑ στον κ. Νικηφορίδη. Δεν θα το κάνουμε ..."γουναράδικο" εδώ μέσα.

    [...] εάν π α ρ έ χ ε τ α ι όλοι και όλες σας κάλυψη σε κάποιους-ες που δεν το αξίζουν,

    Πάει, με σκότωσε το [εσείς] "παρέχεται". Με πήρε στα νεφρά!

    Άλλοι ίσως λοιπόν ειδικοί στις "δολοφονίες χαρακτήρων"* και άλλοι ειδικοί στην ...δολοφονία της έρμης της γλώσσας.

    α υ τ ό χ θ ω ν

    * δολοφονία χαρακτήρων: Κούρασε παιδιά η καραμέλα. Βρείτε άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το "βουλεύτρια" το βλέπω πρώτη φορά. Φαίνεται το "βουλευτίνα" του φάνηκε πολύ δεξιό και το "(η) βουλευτής" μάλλον αρχαιοελληνικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος23/10/16

    Χαρά στο κουράγιο σου, βρε αυτόχθων, να διαβάσεις με τόση προσοχή όλο το κατεβατό και να μας γράψεις τα γλωσσικά σφάλματα! Άλλοι έχουμε βαρεθεί τις συνεχείς ανορθογραφίες και ούτε καν ασχολούμαστε. Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος23/10/16

    Τον Διαμαντόπουλο τον κρίνουμε για τις πολιτικές του θέσεις. Όχι για τις γραμματικές του, και ότι έμαθε στο ελληνικό σχολείο, από το καταπληκτικό ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, και τους καταπληκτικούς Έλληνες δασκάλους- καθηγητές. Ζηλευτά πρότυπα παγκοσμίως, ως γνωστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος23/10/16

    Καιρό είχαμε να ανάψουνε λίγο τα αίματα! ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ να γεμίσουν τη think tang...
    ΕΝΘΕΝ ΚΑΙ ΕΝΘΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κολλητήρι23/10/16

    Δε μας τα λες καλά Ευάγγελε!!! Κάποιος, κάπου, κάποτε κι εσύ;
    Αλλά και η ΟΔΟΣ, το όνομα του μπλογκ δε το γράφει! Γιατί; Σε ποιον νόμο εμπίπτει αυτή η επιλογή; Αφού την ευθύνη φέρει ο υπογραφόμενος. Και τι υπογραφόμενος…!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μιμόζα η αισχυντηλή23/10/16

    Κύριε Διαμαντόπουλε,
    όσα σωστά κι αν γράφετε, τα λιγοστεύει το ότι τα κοινοποιείτε στην προσωπική σας σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και δεν τα στέλνετε για δημοσίευση στον Τύπο. Αυτό δίνει το δικαίωμα να σας εγκαλέσουν ότι φοβάστε κι εσείς μηνύσεις, “που άμα ήθελαν αυτοί...”
    Καθαρά και ξάστερα πλέον, ισχύει για όλους που δραστηριοποιούνται στα κοινά, κείμενα που αφορούν στο κοινωνικό σύνολο, ας τα στέλνουν πρώτα στον Τύπο.
    Στο κάτω κάτω της γραφής, ας σκεφτούμε και τους ηλικιωμένους που δεν έχουν ηλεκτρονικό υπολογιστή, εξακολουθούν όμως να είναι ενδιαφερόμενοι.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος24/10/16

    #Τον Διαμαντόπουλο τον κρίνουμε για τις πολιτικές του θέσεις. Όχι για τις γραμματικές του, και ότι έμαθε στο ελληνικό σχολείο, από το καταπληκτικό ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, και τους καταπληκτικούς Έλληνες δασκάλους- καθηγητές. Ζηλευτά πρότυπα παγκοσμίως, ως γνωστό!#

    Προφανώς θα είσθε ο γνωστός Νίκος Καρανίκας -του στρατηγικου σχεδιασμού ντεεε- του Μαξίμου να υποθέσω...
    Γνωστόν πως δεν φημίζεσθε για τα ελληνικά σας και πως είσθε οπαδός του Μπαλταδικού "η αριστεια είναι ρετσινιά"...
    Τί να κάνουμε ; Θα σας υπομείνουμε λίγο καιρό ακόμα... [ Μετά θα πρέπει νά αρχίσουμε να ..."βρέχουμε τις σανίδες!"]

    α υ τ ό χ θ ω ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ