10.11.16

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ΟΔΟΣ 10.11.2016 | 858

Λαμπρά


Χωρίς αμφιβολία θα είναι το γεγονός του 2016 η άφιξη του προέδρου της Δημοκρατίας. Που τιμήθηκε με το ύπατο πολιτειακό αξίωμα ως λόγιος εκπρόσωπος του λαϊκού καπιταλισμού της Δεξιάς, και ως εκπρόσωπος του Καραμανλισμού, ως ο τέως υπουργός της κυβέρνησης του «ήλθε η ώρα του» Καραμανλή. Κανείς δεν λησμονεί βεβαίως την θητεία του ως υπουργός Εσωτερικών, όταν επιβάρυνε δυσανάλογα τον δημόσιο τομέα, ούτε την υπουργική θητεία του στα Δεκεμβριανά του 2008 που κάηκε η Αθήνα.

Διαβάστε επίσης:

ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:
Ανασχηματισμός υπό τον φόβο της Δεξιάς του Κυρίου…
Οι δημοσκοπικές διαρροές του ΣυΡιζΑ στο εκλογικό σώμα, είναι άλλωστε προς τα δεξιά και αυτές κάπως έπρεπε να στεγανοποιηθούν…

ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΜΠΑΓΓΟΥ:
Οι πολιτικές υπό αποχώρηση. Επανείσοδος της λογικής;
Και μάλλον δεν φταίνε μόνο ο Μαρξ ή ο ΣυΡιζΑ, που κάπως κακότεχνα προσπαθεί να τον ερμηνεύσει. 

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΟΡ. ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗ:
Από τη Ζαγκορίτσανη στο Τσάνιγκραντ [ΙΙ]
Σλαβόφωνοι Δυτικομακεδόνες στην Κωνσταντινούπολη
Η παρούσα μελέτη αφορά σε ένα τμήμα σλαβόφωνων Δυτικομακεδόνων, προερχομένων κατά το πλείστον από χωριά και κωμοπόλεις των σημερινών νομών Καστοριάς και Φλωρίνης. Στους απόδημους αυτούς σλαβόφωνους Δυτικομακεδόνες δεν περιλαμβάνονται άτομα από την πόλη της Καστοριάς – ασφαλώς επειδή η λιμναία πόλη υπήρξε διαχρονικά σταθερή κοιτίδα ελληνισμού, όπου από τα χρόνια ήδη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το σλαβόφωνο στοιχείο ήταν απόν ή παρεπιδημούν.

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
ήτοι περί του ορθώς λέγειν τε και γράφειν

Λόγος & Αντίλογος
Ο Αναγνώστης σου:
Ο κοσμικός χαρακτήρας του κράτους
Δεν είναι η μοναδική φωτογραφία, ούτε ο μοναδικός δήμαρχος φυσικά ή ο μοναδικός αξιωματούχος, αλλά να. Έτυχε να κεντρίσει το ενδιαφέρον μου το εικαστικό σκηνικό του θεάματος.

Λόγος & Αντίλογος
Λάζαρος Γ. Νικηφορίδης:
Είπαν... και ακροβολισμοί
Από τον Μάρτιο του 1917 μέχρι τον Αύγουστο οι Γάλλοι εν συνεννοήσει και συνεργασία με τους Άγγλους (με ανοχή και προτροπή του "Πρωθυπουργού της Θεσσαλονίκης" Ελευθ. Βενιζέλου) καταρτίζουν στρατιωτικό σχέδιο εισβολής, λεηλασίας και αιχμαλωσίας της Ελλάδος...

Michel Paillarès
Η Καστοριά στα χρόνια του Μακεδονικού Αγώνα

-Τα τραίνα που φύγαν…

-Η δύναμη του λαϊκισμού

...και άλλα.

Πέμπτη 10.11.2016 | 859

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/11/16

    Χρόνια Πολλά Καστοριά!
    Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναγνώστης12/11/16

    Μας εντυπωσίασε χτες στην παρέλαση η ακρίβεια στον χρόνο και η πολύ καλή προετοιμασία. Τα είδαμε μόνο χτες λόγω Παυλόπουλου και αποδεικνύουν ότι ο Δήμος μπορεί να λειτουργεί έτσι κάθε φορά. Άρα, ας γίνει η χτεσινή παρέλαση ο μπούσουλας για κάθε εκδήλωσή του και ας δείχνει ο Δήμος το καλύτερό του πρόσωπο σε όλους μας κι όχι μόνο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το αξίζει ο λαός μας να τον σέβονται κι ο Δήμος πρέπει να το κάνει, αν σέβεται τον εαυτό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οδαναγνώστης14/11/16

    Ευχαριστούμε τον "Αναγνώστη σου" ιδίως για το μάτι που εντόπισε στον στολισμένο τοίχο του Δημαρχείου κι όχι του δημάρχου, όπως πολύ σωστά επισημαίνεται. Δυστυχώς είναι κανόνας και η κακογουστιά και η νοοτροπία της χρήσης δημόσιων χώρων σαν να είναι ιδιωτικοί. Τελικά πόσα πολλά έχουμε να διορθώσουμε, αλλά δεν τα διορθώνουμε, γιατί δεν τα αντιλαμβανόμαστε καν.Τουλάχιστον όχι ακόμη. Έχουμε άραγε καμία ελπίδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ