17.6.18

Νίκος Κοτζιάς: «Γιατί υπήρξε συμπλοκή;»

«Από το ένα εκατ. πήγαμε στις 100.000 και τώρα στις 4.000. Αυτό δείχνει ότι ο ελληνικός λαός σπάει τα στερεότυπα που του έχουν δημιουργήσει» είπε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε: «Γιατί τραυματίες; Γιατί υπήρξε συμπλοκή; Γιατί επιδιωκόταν συμπλοκή; Διαμαρτυρία ήταν ή προσπάθεια παρεμπόδισης της συμφωνίας;»

Σχεδόν δικαιωμένος δήλωσε ο υπουργός των Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για την μικρή, όπως εμμέσως υποστήριξε, συμμετοχή των πολιτών στη σημερινή διαδήλωση στο Πισοδέρι Φλώρινας.

«Από το ένα εκατομμύριο πήγαμε στις 100.000 και τώρα στις 4.000. Αυτό δείχνει ότι ο ελληνικός λαός σπάει τα στερεότυπα που του έχουν δημιουργήσει» τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, με τον οποίο είχε συνομιλία στις Πρέσπες.

Ο κ. Καρυπίδης επισήμανε ότι οι πληροφορίες που διακινήθηκαν μέσω social media περί νεκρής γυναίκας στη διαδήλωση στο Πισοδέρι είναι fake news.

Ενώ ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ενημέρωνε τον υπουργό Εξωτερικών για τους πολίτες που τραυματίστηκαν στα επεισόδια με τους αστυνομικούς, ο Νίκος Κοτζιάς επέρριψε όλη την ευθύνη στους διαδηλωτές, αθωώνοντας a priori τους άνδρες των ΜΑΤ.

«Γιατί τραυματίες; Γιατί υπήρξε συμπλοκή; Γιατί επιδιωκόταν συμπλοκή; Οι πολίτες τι επιδίωκαν; Διαμαρτυρία ήταν ή προσπάθεια παρεμπόδισης της συμφωνίας;» ήταν τα ερωτήματα που έθετε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη.


Βίντεο με τη συνομιλία Κοτζιά-Καρυπίδη:


πηγή: prototheman.gr kozan.gr

7 σχόλια:

  1. Ταχυδρόμος17/6/18

    Ο περιφερειάρχης με την γλώσσα του σώματος είναι σαν να έλεγε στον Κοτζιά…
    Συγνώμη αλλά έπρεπε να δώσω και αυτό το χαρτί…συγνώμη αλλά τι να κάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννης Σκόρδας [facebook]17/6/18

    Όλα ήταν τετελεσμένα. Δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Με τον Ριζοσπάστη μεγάλωσαν, με την 5η Ολομέλεια του ΚΚΕ & είναι νεοκομμουνιστές. Περιμένατε τίποτα άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/6/18

      Ό,τι δε κατάφεραν στο Γράμμο, το έκαναν στις Πρέσπες.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/6/18

      Ακόμη και το ΚΚΕ αυτή τη φορά είναι αντίθετο με τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ.
      Μόνο ο Καμμένος είναι μαζί τους. Και οι Αμερικανοί, φυσικά.

      Διαγραφή
    3. Αριστοφάνης18/6/18

      Το πρόβλημα με το όνομα της περιοχής των Σκοπίων σε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ το δημιούργησαν τα κομμουνιστικά καθεστώτα Τίτο και Στάλιν με τις εισηγήσεις του τότε ΚΚΕ και του Γ.Γ. Ν. Ζαχαριάδη. Θέλανε να φτιάξουνε κομμουνιστικό κράτος με εδάφη της Β. Ελλάδας με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ αν κέρδιζαν στον εμφύλιο. Στις αποφάσεις και στα έντυπα του ΚΚΕ της εποχής εκείνης, αναφέρονταν σε ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ λαό, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ γλώσσα και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Μετά την ήττα στον εμφύλιο το θέμα εγκαταλείφθηκε (;), όμως η ζημιά είχε γίνει αφού ο Τίτο ονόμασε την περιοχή σε λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας. Τι είχε να χάσει; Να λοιπόν που μετά από τόσα χρόνια δυο «πολιτικοί» (Τσίπρας – Κοτζιάς) που γαλουχήθηκαν στα κομμουνιστικά ιδεώδη στα νιάτα τους, ήρθαν στα «πράγματα» και στην ουσία έκαναν πράξη την απόφαση της 5ης ολομέλειας του ΚΚΕ του 1949. «Στην 5η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ 30-31 Ιανουαρίου του 1949 αποφασίστηκε η αλλαγή του χαρακτήρα της επανάστασης σε σοσιαλιστική και η πλήρης εθνική αποκατάσταση των Σλαβομακεδόνων. Επίσης η Ολομέλεια αυτή καθαίρεσε από αρχηγό του ΔΣΕ τον Μάρκο Βαφειάδη και τον διέγραψε από το ΚΚΕ…».
      Έτσι σήμερα 17-06-2018 οι δυο «πολιτικοί» (Τσίπρας – Κοτζιάς) βάφτισαν Σλάβους Αλβανούς και Βούλγαρους που μιλάνε μια διάλεκτο Βουλγαροσερβική και γράφουν με το Κυριλικό αλφάβητο, ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ και τη χώρα που κατοικούν βόρεια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην ουσία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
      Για όσους ενδιαφέρονται στην παρακάτω Δ/νση θα βρουν όλα τα στοιχεία :
      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82_%CE%96%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82
      Υ.Γ. Όταν ψηφίζουν στην Βουλή και απαιτείται το (μισό + 1) των παρόντων (όπως χθες), αν ήσαν και οι 300 παρόντες, αρκούν 151 ψήφοι για να εγκριθεί η πρόταση. Το ΚΚΕ αποχώρησε. Επομένως οι ψηφίσαντες είναι 290 και η πρόταση θέλει 146 ψήφους. Είχαν "αποβάλει" και την ΧΑ οπότε ψήφισαν 274 και για να περάσει η πρόταση χρειάζεται μόνο 138 ψήφους. Επομένως το ΚΚΕ έκανε συνειδητά την αποχώρηση γιατί δεν θέλει εκλογές (χαμηλά ποσοστά σε δημοσκοπήσεις), αλλά πέτυχε και την αποκατάσταση των ...Σλαβομακεδόνων της 5ης ολομέλειας του 1949 κάνοντας πλάτες στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει δε από το 2011 "αποκαταστήσει" τον Ν.Ζαχαριάδη... Για να ξέρουν μερικοί πως δεν τρώνε όλοι οι Έλληνες κουτόχορτο..

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος17/6/18

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ελιγμός17/6/18

    Από τον Γράμμο βρέθηκαν στο Βίτσι και μετά πάλι πίσω όπου και τους νικήσαμε, κόψαμε κεφάλια αλλά ...λερναία ύδρα! Τώρα Πρέσπες και μετά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ